Presă: Kubica va testa pentru Ferrari motoarele V6 pentru sezonul 2014

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 30.01.2012
Kubica a semnat o scrisoare de intenţie pentru a se alătura Scuderiei Ferrari şi va testa un monopost F10 echipat cu motoare V6 de 1.6 litri în luna iunie, potrivit presei italiene.

La numai câteva ore după ce presa italiană a anunţat planurile lui Robert Kubica pentru revenirea în Formula 1, publicaţia Omnicorse a dezvăluit noi informaţii inedite.

Sursa citată susţine că polonezul a semnat deja o scrisoare de intenţie pentru a se alătura Scuderiei Ferrari şi că monopostul pe care acesta intenţionează să-l testeze în luna iunie este un Ferrari F10 din sezonul 2010.

În acest moment nu este foarte clar dacă scrisoarea de intenţie are valoare legală, însă contractul lui Kubica cu Lotus a expirat în 31 decembrie 2011, motiv pentru care este liber să semneze cu orice altă echipă.

Detaliile monopostului F10 sunt însă inedite: acesta ar urma să fie echipat cu un motor V6 de 1.6 litri, similar ca specificaţii cu cel care va fi introdus în Formula 1 începând din sezonul 2014.

În acest fel, Ferrari ar reuşi să o dublă-lovitură: să-l angajeze cel puţin temporar pe unul dintre cei mai buni piloţi din Formula 1 ca potenţial înlocuitor pentru Felipe Massa şi să testeze viitoarea generaţie de motoare din Marele Circ.

De altfel, Ferrari a confirmat anterior că intenţionează să realizeze primele teste cu noile motoare V6 de 1.6 litri în cursul acestui an.

Via | TheF1Times

Comentarii (5)

  • Ferrari&Kubica
    "dubla lovitura"? Realizarile sunt mari cand lucrezi cu "scule" faramitate? Nu stiu de unde mai au ei atata speranta in Kubica cand isi rupe oasele de la maini/picioare de la o zi la alta! Imi cer iertare dar cu ochii astia am inceput sa-l vad de cand am aflat ultima data ca-si fracturase piciorul. Nu-i pasa deloc de sanatatea lui.
    6 18
  • ctlnmihai
    mavrick
    ai dreptate..
    5 14
  • All
    Pentru cei ce ati votat "contra"in dreptul meu: va inteleg si apreciez solemnitatea pe care o aveti pentru acel mare si talentat pilot de F1 numit R.Kubica, insa eu evit sa exagerez si sa cred asa mult in revenirea lui in F1. Excesul de incredere intr-un ceva aleatoriu/greu de crezut il numesc ILUZIE,iar eu nu vreau sa traiesc in iluzii.
    4 8
  • Kubica
    Nu sunt fan Kubica, dar nu esti corect zic eu cand zici ca "nu-i pasa deloc de santatea lui". Si-a rupt piciorul cazand pe gheata in fata casei lui, nu facand sky-diving....
    2 0
  • bulai caius
    ctln mihai ce autoturism ai? pari ca le stii pe toate aici esti un fel de Dumnezeu pe site-ul asta!!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru