Presă: McLaren a început negocierile cu Perez pentru înlocuirea lui Hamilton

de Daniel Popescu
Luni, 17.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a intrat în legătură cu Sergio Perez pentru un posibil contract pentru sezonul 2013, pentru a fi acoperită în cazul plecării lui Lewis Hamilton la Mercedes, susţine presa britanică.

McLaren a anunţat la Marele Premiu al Italiei prin vocea şefului Martin Whitmarsh că nu are niciun plan de rezervă pentru situaţia în care Lewis Hamilton va părăsi echipa pentru Mercedes, însă publicaţia Mail on Sunday susţine că britanicii au început deja să caute alternative.

Prima oprire a fost la Sauber, întrucât McLaren a intrat deja în contact cu Sergio Perez, care a obţinut trei podiumuri în acest sezon la Sepang, Montreal şi Monza.

"La numai o săptămână după ce Whitmarsh a admis că echipa nu are un plan B, înţelegem că McLaren a făcut primul contact cu Perez, întrucât Hamilton analizează ofertă de 60 de milioane de lire sterline de la Mercedes", precizează sursa citată.

Urmareste Automarket
În plus, publicaţia afirmă că Perez ar putea deveni favoritul echipei chiar şi în cazul în care Hamilton ar fi dispus să rămână la McLaren.
"Hamilton ar putea descoperi că nu mai are viitorul în propriile mâini din cauza spectrului că Perez este curtat de McLaren, echipa care nu vrea să fie manevrată de britanicul de 27 de ani", a mai precizat sursa citată.

Pentru McLaren, principalul impediment în semnarea unui contract cu Perez este faptul că mexicanul face parte din Academia de Piloţi Ferrari şi ar fi practic nevoit să renunţe la acest rol pentru a se alătura echipei britanice. Cu numai câteva zile în urmă, Ferrari a exclus posibilitatea de a-l angaja pe Perez în 2013 ca înlocuitor pentru Massa considerând că nu a acumulat încă suficientă experienţă pentru a face faţă presiunii la o echipă care luptă pentru titlurile mondiale.

Via ESPNF1

Comentarii (9)

  • 60 mil lire sterline .... !! Daca e adevarat, Ferrari nu poate oferi nici pe departe ceva asemanator lui Alo ca sa-i mentina nasul sus ...
    3 7
  • @mijto, asa e, dar a nu se intelege ca nu poate din cauza unor probleme financiare ci pur si simplu raspunsului negativ la intrebarea "la ce le-ar folosi?".
    1 4
  • @Speed
    Nu cred ca si-au pus intrebarea asta ... Daca si-ar fi pus-o, ar fi gasit ca nu se justifica nici salariul actual al lui Alonso.
    4 6
  • este vorba de un contract pe 3 ani, adica 20 mil pe an
    5 2
  • cum spune si dany contractul e pe 3 ani...asa ca alonso o sa ramana cu nasul sus in continuare....ca sa nu puteti dormi voi noaptea :)))
    6 3
  • babai, babi, ia refa tu calculul. E vorba de LIRE STERLINE nu €.
    1 4
  • mobius
    In 2007 McLaren (Ron Dennis), a sustinut, pierzand un titlu mondial, un om care acum le raspunde asa cum ii permite educatia si orgoliul. In pofida aparentelor Hamilton nu a facut aproape nimic pentru echipa. Titlul din 2008 a fost un cadou din partea lui Glok, iar acum dupa ce si-a denigrat echipa si i-a divulgat secretele, in conditiile in care rezultatele sale cu cel mai bun monopost de pe grila sunt modeste are pretentii deplasate. Probabil ca echipa considera ca a venit in sfarsit momentul socotelilor si poate ca ii va da lui Hamilton lectia pe care o merita.
    5 0
  • Daniele, vezi ca Perez are 3 (trei) podiumuri anul asta: Sepang, Montreal si Monza
    1 0
  • @91Schumi06: Multumesc, am corectat.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru