Presă: Raikkonen vrea să cumpere 20% din acţiunile Williams

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 18.11.2011
Kimi Raikkonen vrea să revină în Formula 1 la Williams atât ca pilot, cât şi în postura de coproprietar al echipei cu 20% din acţiuni, potrivit presei germane.

Williams negociază readucerea în Formula 1 a fostului campion mondial Kimi Raikkonen, achiziţie care ar impulsiona echipa în încercarea de a trece peste cel mai slab sezon din istoria echipei.

Înţelegerea este însă complicată de faptul că finlandezul intenţionează să cumpere 20% din acţiunile echipei prin intermediul unor sponsori din Orientul Mijlociu, unul dintre aceştia urmând să fie cel mai probabil Qatar National Bank (QNB), o bancă deţinută de statul Qatar.

Informaţia a fost dezvăluită de publicaţia germană Bild, care susţine însă că ideea este departe de a fi acceptată de Frank Williams şi Patrick Head, cei mai importanţi acţionari ai echipei. Tocmai de aceea, o soluţie de avarie pentru Raikkonen ar fi obţinerea unui parteneriat similar cu Renault, echipa care anul viitor îşi va schimba numele în Lotus şi care este deţinută de constructorul britanic Lorus şi fondul de investiţii Genii Capital.

O altă ipoteză lansată de publicaţia Autosprint este ca Raikkonen ar putea ajunge la Mercedes GP în 2013, dacă Michael Schumacher nu-şi va prelungi contractul cu echipa germană.

Raikkonen are deja experienţă în gestionarea unei echipe din Formula 3, acolo unde a deţinut o echipă în parteneriat cu managerul sau Steve Robertson în perioada 2004 - 2010.

Via | GMM | Autosprint

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru