Presă: Ron Dennis a pierdut drepturile de vot în consiliul McLaren Group

de Daniel Popescu
Vineri, 26.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ron Dennis, britanicul care a condus ani de zile echipa de Formula 1 McLaren, şi-a pierdut drepturile de vot în consiliul de administraţie al McLaren Group, potrivit presei germane.

Ron Dennis traversează o perioadă dificilă în cadrul McLaren Group, compania care deţine, printre altele, şi echipa de Formula 1 cu acelaşi nume.

După ce a renunţat la postul de şef al echipei în favoarea lui Martin Whitmarsh, britanicul a ajuns preşedinte al McLaren Group, însă publicaţia Auto Motor und Sport susţine că acesta şi-a pierdut recent dreptul de vot în consiliul de administraţie.

Sursa citată afirmă că Dennis a fost retrogradat în funcţia de membru fără rol de execuţie în cadrul consiliului, întrucât deţine încă 25% din acţiunile grupului. Decizia ar fi fost luată de fondul de investiţii Mumtalakat Holding Company din Bahrain, care deţine 50% din McLaren Group, ca reacţie la pierderile financiare înregistrate de McLaren Automotive, divizia de maşini de performanţă a grupului.

Urmareste Automarket
"În locul celor 3500 de unităţi planificate, numai jumătate au fost vândute.
Băieţii din Bahrain văd cum banii lor dispar fără să se mai întoarcă vreodată"
, a precizat publicaţia germană.

Auto Motor und Sport estimează că Mumtalakat Holding Company a pierdut "sute de milioane de dolari" din cauza rezultatelor financiare modeste ale McLaren Automotive.

UPDATE: McLaren a negat speculatiile.

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru