Presă: Webber şi Hulkenberg au ratat un contract cu Ferrari pentru că sunt prea înalţi

de Daniel Popescu
Miercuri, 31.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber şi Nico Hulkenberg nu au putut semna contracte cu Ferrari pentru că înălţimea lor de 184 cm nu se potriveşte cu şasiul monopostului F2012, potrivit presei germane.

Publicaţia germană Auto Motor und Sport a lansat miercuri ipoteza potrivit căreia Felipe Massa a rămas la Ferrari mai degrabă datorită staturii potrivite în monopostul F2012.

Anterior, Mark Webber şi Nico Hulkenberg au fost printre piloţii creditaţi cu mari şanse să-l înlocuiască pe brazilian, însă sursa citată afirmă că înălţimea acestora de 184 cm i-a împiedicat să semneze cu Scuderia, întrucât nu încăpeau în şasiul monopostului F2012.

 Întrucât regulamentul tehnic de anul viitor va fi în mare măsură acelaşi, şasiul monopostului Ferrari va fi de asemenea asemănător cu cel prezent, astfel că cei doi piloţi ar fi avut reale dificultăţi la volan.

Urmareste Automarket
Massa are o înălţime de numai 166 cm, fiind astfel cu 18 cm mai scund decât Webber şi Hulkenberg, în timp ce Alonso are o înălţime de 171 cm.
Piloţii înalţi au avut probleme din această cauză şi în 2009, atunci când regulamentul tehnic a fost schimbat radical.

Via GMM

Comentarii (7)

  • "şasiul monopostului Ferrari va fi de asemenea asemănător cu cel prezent" nu vede nimeni eroarea?va rog sa rectificati textul din reportaj-pentru limba romana!
    2 1
  • mobius
    Asta dovedeste neseriozitate din partea firmei Ferrari.
    4 9
  • bbrunes
    Nu o vad ca pe o neseriozitate. Fiecare monopost este construit intr-un anume fel si sunt sigur ca cei de la Ferrari nu l-au construit astfel impotriva unui pilot anume..ci l-au pliat pe pilotii din prezent..puteau insa sa modifice pana la anul, deci sunt doar speculatii in presa si..cam atat.
    8 1
  • GrosJan
    Eu inteleg ca Hulk si Webber nu au venit la Ferrari din cauza inaltimii. Ok. Dar sa zici ca din cauza inaltimii lor a ramas Massa la Ferrari e exagerat. Mai era Perez mai erau si altii. Stim noi de ce a ramas Massa la Ferrari...
    3 3
  • AndreiF1
    @GrosJan: Articolul explica motivul pentru care Webber si Hulkenberg n-au semnat pentru 2012, nu pentru 2013. Plus in timpul anului orice modificare importanta a sasiului trebuie aprobata de echipe. Plus se refac toate testele de siguranta. Atata timp cand Hulk se duce la Sauber, iar Webber a ramas la Red Bull inseamna ca baietii de la Ferrari trebuie sa efectueze ceva schimbari la monopost pentru a aduce piloti mai inalti. Plus Perez s-a dus la McLaren intre timp, din cauza plecarii lui Hamilton la Mercedes. Oare o fi greu sa te informezi inainte de a posta aberatii?
    5 2
  • eu_ferrai
    E un bullshit cat China de mare ... auto motor und sport de cand publica astfel de idiotenii? ... hai sa fim seriosi ... nu semnezi cu un pilot ca si Weber k ii inalt ... a vrut sa ramana la RBR fratilor! nu are absolut nici o legatura cu inaltimea ... ce-s cu strilie astea ke KKT???
    1 0
  • GrosJan
    @Andrei, Andrei..
    In sasiul 2012 nu incapea unul mai scund, altul decat Massa, fara modificari (majore) la monopost?
    Ce nu intelegi din ce am spus?

    Ca unul inalt nu incape in monopost nu e o explicatie pentru faptul ca nu l-au schimbat pe Massa (in 2012, cand vrei tu), poate fi ina o explicatie pentru faptul ca nu l-au inlocuit pe Massa cu Hulk sau Webber.

    Repet, inaltimea NU poate fi o explicatie si pentru faptul ca nu a fost schimbat Massa cu unul scund .... Eu am spus foarte clar, dar ca de obicei ai derapaje la logica, sorry pentru tine si mai ales pentru mine pentru ca ai un soi de prostie stresanta.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru