Presiuni pentru transmiterea pay-per-view a curselor de F1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 03.12.2009
Detinatorul drepturilor comerciale ale Formulei 1 incearca sa convinga Marea Britanie sa accepte trasmisiunile contra-cost ale competitiei, sistem ce s-ar putea propaga si in alte tari europene.

Potrivit legislatiei din Marea Britanie, toate evenimentele de interes national sunt transmise pe posturile de televiziune fara niciun fel de taxa suplimentara, iar Formula 1 este inclusa in aceasta categorie datorita popularitatii de care se bucura in Regatul Unit.

Cu toate acestea, Formula One Administration (FOA), compania care detine drepturile comerciale ale competitiei, a inaintat guvernului Marii Britanii un document oficial prin care solicita permisiunea de a efectua transmisii ale curselor de Formula 1 in sistem pay-per-view.

FOA sustine ca un astfel de sistem ar aduce beneficii televiziunilor si crede ca astfel de servicii au devenit foarte raspundite atat in Marea Britanie, cat si in alte tari.

In cazul in care FOA va primi acceptul sa transmita cursele de Formula 1 in sistem pay-per-view in Marea Britanie, conceputul ar putea castiga popularitate si in alte tari din Europa in detrimentul telespectatorilor, care ar fi nevoiti sa plateasca taxe lunare ridicate pentru a urmari sportul favorit.

In Europa exista deja tari care transmit Formula 1 in sistem pay-per-view, in Portugalia fanii fiind nevoiti sa plateasca 50 de euro pe luna pentru vizionarea curselor de Formula 1.

Via | F1Fanatic

Taguri: TV, pay-per-view

Comentarii (4)

  • tampenie
    mare tampenie..sa speram k nu va fii implementat
    0 0
  • MARE TAMPENIE
    Dupa ce e intro mare scadere de popularitate dupa o decizie dasta s-e duce de tot!
    0 0
  • E Gata
    Daca se va aplica acesta este sfarsitul f1.
    0 0
  • daaaaaaaaaa
    cum sa fie gata ma ,crezi ca pe astia ii opreste 50 euro ca sa nu se uite la f1 ?
    In Romania da , s-ar putea sa fie gata , oricum cine a stat lipit cu ochii de televizor anul trecut si e fan adevarat sigur o sa plateasca ,vom mai vedea
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru