Televiziunile ar putea solicita renegocierea contractelor

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 22.05.2009
Televiziunea italiana RAI a anuntat ca ii va solicita lui Bernie Ecclestone renegocierea contractului de difuzare a curselor de Formula 1 in cazul in care Ferrari se va retrage din competitie.

Potentiala retragere a Scuderiei Ferrari din Formula 1 la finalul acestui sezon ar putea avea repercursiuni majore asupra televizarii Marilor Premii si, implicit, asupra veniturilor obtinute de echipe din drepturile comerciale.

Avertismentul a fost dat de Massimo De Luca, seful departamentului de sport al televiziunii RAI, care detine drepturile de televizare pentru cursele de F1 in Italia.

"Daca Ferrari paraseste Formula 1 alaturi de ceilalalti constructori, va pot garanta ca RAI, alaturi de toate companiile majore TV, vor intreprinde actiunile legale pentru renegocierea contractelor", a declarat de Luca pentru publicatia italina Gazzetta dello Sport.

Veniturile obtinute din drepturile TV sunt esentiale pentru supravietuirea echipelor independente din Formula 1, iar in contextul in care constructorii ar parasi competitia aproape toate team-urile ar urma sa adopte acest statut. In conditiile in care interesul pentru Formula 1 ar scadea ca urmare a plecarii masive a constructorilor, televiziunile vor face presiuni pentru a micsora valoarea contractelor TV, ceea ce in final va duce la venituri mai mici pentru echipe.

Acest lucru ar putea reprezenta o lovitura pentru Max Mosley, presedintele FIA, care isi propune ca echipele independe din Formula 1 sa fie capabile sa supravietuiasca exclusiv din banii proveniti din drepturile TV.

Via | James Allen

Taguri: TV, drepturi

Comentarii (1)

  • ...
    foarte bine
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru