Toyota, in favoarea cresterii veniturilor TV

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 22.12.2008
John Howett, presedintele Toyota, afirma ca este in favoarea cresterii veniturilor echipelor din drepturile de comercializare ale Formulei 1.

Presedintele Ferrari si al FOTA, Luca di Montezemolo, a mentionat ca urmatorul obiectiv pe agenda de lucru a echipelor este obtinerea unor venituri mai mari din drepturile TV.

Ideea este sprijinita si de John Howett, care face o comparatie directa cu celelalte sporturi. "Daca ne uitam la celelalte sporturi, procentajul veniturilor distribuite participantilor este mult mai mare. Cred ca in Champions League ajung la 96-97% din venituri, care sunt dsistribuite in functie de locul ocupat in clasament. Noi primim 50% din EBITDA (n.r - veniturile inainte de taxe, depreciere si amortizari). Avand in vedere aceste circumstante, oamenii cred ca ar trebui sa discutam despre asta", a explicat britanicul.

In plus, oficialul Toyota considera ca oferta lansata de FIA pentru un motor unic de 5 milioane de euro pe an este binevenita. "Cred ca este un pachet foarte bun pentru echipele independente. Producatorii probabil ca sprijina cu bani echipele. Avem parti in productie pe care o echipa mica independenta nu ar fi pregatita sa le faca, asa ca sunt mult avantaje pe langa reducerea costurilor".

Taguri: Howett, TV, Toyota, cost

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru