PREVIEW FORMULA 1 2010: Force India

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 04.03.2010
Force India vrea sa lupte in plutonul de mijloc in 2010 dupa ce anul trecut a castigat primele puncte din scurta istorie a echipei.

Force India a fost una dintre echipele care a inregistrat un salt valoric semnificativ in sezonul precedent al Formulei 1. Chiar daca primele curse nu au adus un progres vizibil, lucrurile s-au schimbat spre jumatatea sezonului si au culminat cu locul 2 obtinut de Giancarlo Fisichella in Marele Premiu al Belgiei, dupa ce italianul stabilise cel mai bun timp in calificari cu o zi in urma. Acumuland in total 13 puncte pana la finalul anului, Force India isi propune sa continue pasii marunti si sa lupte de la egal la egal in mijlocul plutonului alaturi de echipe precum Renault sau Williams.

PILOTI

Adrian Sutil se afla in fata celui de-al patrulea sezon consecuitiv alaturi de echipa de la Silverstone si la al treilea de dupa preluarea acesteia de catre magnatul Vijay Mallya. Profitand de plecarea lui Giancarlo Fisichella la Ferrari, germanul a devenit liderul echipei si pilotul spre care se indreapta cele mai multe sperante pentru noul sezon. El va avea insa un coechipier pe masura, dupa ce Vitantonio Liuzzi a demonstrat ca poate tine pasul chiar daca nu a mai concurat la nivel inalt in 2008 si in mare parte din 2009.

Italianul si-a intrat in mana in ultimele Mari Premii din sezonul precedent, cand a acoperit plecarea lui Fisichella la Ferrari.

MONOPOST

Force India a fost una dintre numeroasele echipe care a preferat sa-si lanseze noul monopst in cadrul unui eveniment exclusiv pe internet. Echipa nu si-a ascuns ambitia de a-si imbunatati rezultatele de anul trecut, declaratiile oficialilor fiind mai mult decat graitoare in acest sens.

REZULTATE TESTE

Force India a demonstrat din plin in cele trei sesiuni de teste la care a participat ca este pregatita sa atace segmentul de mijloc din Formula 1. Adrian Sutil a terminat ocazional chiar pe unul dintre primele cinci locuri, iar rezultatele lui Liuzzi nu au fost nici ele prea departe de astfel de performante. Chiar daca a slabit ritmul in cursul testelor de la Barcelona, echipa pare pregatita sa lupte ocazional pentru puncte in sezonul viitor.

DIVERSE

- Force India va fi singura echipa care va utiliza pilotul de rezerva in timpul sesiunilor de antrenamente de vineri.

Indienii au luat aceasta decizie pentru a-i permite lui Paul di Resta sa capete experienta la volanul unui monopost de Formula 1, intrucat testele din timpul sezonului sunt interzise.

Photo credit: Force India

Comentarii (2)

  • NeoGalaxy
    @Puncte
    13 puncte dintre care un loc secund la Spa si o cursa senzationala la Monza, valoreaza mai mult decat o victorie pentru baietii de la Force India! La mai mult anul acesta, va doresc :)
    0 0
  • salut
    am avut si eu o curiozitate sa ma uit cine sunt sponsorii Force India,ei bine aproape toti au acelasi numitor comun:VIJAY MALYA!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru