Avancronica Marelui Premiu de Formula 1 al Rusiei: Mercedes simte pericolul unei reveniri în forță a Scuderiei Ferrari

de Daniel Popescu
Joi, 26.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula 1 ajunge în weekend în Rusia. Lewis Hamilton este îngrijorat că cele trei victorii consecutive ale Scuderiei Ferrari îi vor afecta șansele la titlul mondial, în timp ce Max Verstappen va fi din nou penalizat pe grila de start pentru înlocuirea motorului.

Mercedes a dominat autoritar prima parte a sezonului 2019 al Formulei 1, iar Lewis Hamilton are în prezent un avans de 65 de puncte în fața coechipierului său Valtteri Bottas cu numai 6 curse înainte de final.

Cu toate acestea, Ferrari a avut o revenire remarcabilă după cele două victorii ale lui Charles Leclerc din Belgia și Italia și după succesul surprinzător al lui Sebastian Vettel din Singapore.

În contextul în care circuitul din Singapore este unul lent care nu favorizează monopostul Scuderiei, Mercedes se teme acum că Ferrari va reprezenta o amenințare inclusiv în Marele Premiu al Rusiei, în ciuda faptului că germanii au câștigat toate cursele desfășurate la Soci de la debutul în competiție în 2014.

"Dacă cineva din echipă se simte relaxat trebuie să vorbim cu el, pentru ca toți ar trebui să simțim durere. Următoarele curse vor fi dificile", a declarat Hamilton înaintea cursei de duminică.

Între timp, Leclerc este încrezător că monopostul Ferrari este acum mai performant pe o gamă variată de circuite și speră ca acest lucru să fie valabil și în cazul pistei de la Soci.

"Am făcut progrese bune la monopost, în special în privința performanței pe circuitele cu forță de apăsare aerodinamică ridicată.

Se pare că suntem mai competitivi pe circuite cu diverse configurații", a precizat monegascul.

Între timp, șansele celor de la Red Bull de a se infiltra din nou în lupta pentru victorie sunt influențate și de decizia celor de la Honda de a introduce un nou motor pentru ambele sale echipe.

În urma deciziei, Max Verstappen va fi penalizat pe grila de start pentru a doua oară în trei curse, iar olandezul a avut puterea să glumească pe marginea acestui subiect.

"Îmi place să am motoare noi, arata bine. Nu cred că asta ne va afecta atât de mult aici. Nu vom fi în coada grilei, sunt doar cinci poziții. Anul trecut am început din spate și depășirile nu au reprezentat o problemă aici. Poate echipele din mijlocul plutonului sunt mai competitive acum, dar ar trebui să fie în regulă", a adăugat el.

La fel ca în anii trecuți, Marele Premiu al Rusiei se desfășoară la ore ușor atipice comparativ cu celelalte curse europene ale anului. 

Marele Premiu al Rusiei la TV:

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 27 septembrie 11:00 - F1 TV Pro
Antrenamente 2 vineri, 27 septembrie 15:00 - F1 TV Pro
Antrenamente 3 sambata, 28 septembrie 12:00 - F1 TV Pro
Calificari sambata, 28 septembrie 15:00 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro
Cursa duminica, 29 septembrie 14:10 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro

Comentarii (5)

  • Ce teatru ieftin. Pai poate Ferrari sa tot faca duble pana la sfarsitul sezonului si tot nu ia titlul.
    Pare interesant cum isi cearta Ham colegii, cum toti transpira ca nu mai castiga, nu? Ferrari in extaz. RedBull a mai gadilat un pic sponsorii...
    9 13
  • Costel
    un papugiu si jumatate acest hamilton , sa indemni la durere in cadrul echipei tocmai tu care nu numai ca oi asistat nepasator ci chiar ai participat activ la alterarea voluntara a ierarhiei unei curse tocmai la mijlocul plutonului si a carei singura victima sa fie tocmai propriul tau coechipier pentru doar 2 puncte banale in plus intr-un clasament provizoriu alterat deja dupa gp-ul canadei atunci cand alte 7 puncte i-or revenit in mod straniu aceluiasi lewis ma face inca de pe acum sa-i stigmatizez al saselea titlu de campion mondial acestui individ care o sa detina palmares dublu in F1 comparativ cu Jackie Stewart si culmea culmilor triplu daca ma raportez la Jim Clark ceea ce imi ridica serioase incertitudini in a mai acorda atentia cuvenita acestei discipline automobilistice

    forza ferrari !
    19 52
  • Poate fi un final de sezon spectaculos , dar Mercedes si Hamilton nu mai pierd titlurile. Poate sezonul viitor , daca Honda își îmbunătățește motorul si Ferrari are strategii bune ( aproape imposibil ) , germanii pot fi în pericol.
    4 2
  • @Sak , nu ai de unde sa stii ce se poate intampla, asa ca sa avem parte de spectacol( asta conteaza).
    2 3
  • Din punct de vedere spectacol, as vrea sa ploua. Din punct de vedere siguranta piloti, as vrea sa fie uscat. Vom vedea. Cursele de obicei incepeau la ora 16, duminica trecuta a inceput la ora 15 ... duminica asta se pare ca incepe la ora 14.
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru