Previziune sumbră: "Toate monoposturile ar putea abandona în cursa din Australia"

de Daniel Popescu
Luni, 10.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Magneti Marelli, unul dintre cei mai importanţi furnizori de sisteme electronice din Formula 1, susţin ca în prima cursă a sezonului ar putea abandona toate cele 22 de monoposturi.

La Melbourne, se poate întâmpla ca niciun monopost să nu vadă linia de sosire, pentru că fiecare echipă a experimentat probleme serioase în teste.

Roberto Dalla
Sef Magneti Marelli F1
Fiabilitatea motoarelor ar putea genera numeroase abandonuri în debutul noului sezon competiţional al Formulei 1, însă astfel de defecţiuni tehnice ar putea apărea şi în cazul sistemelor electronice.

Sistemul standard ECU, dezvoltat integral de McLaren până în sezonul precedent, a devenit mult mai complex prin prisma apariţiei unei turbine pentru motor şi a două sisteme de recuperare a energiei.

Noul sistem a dat deja numeroase bătăi de cap pentru ingineri în cele trei sesiuni de teste, iar echipele nu au avut suficient timp pentru a înţelege modul în care funcţionează acesta. Din acest motiv, oficialii companiei Magneti Marelli, unul dintre cei mai importanţi furnizori de electronică din Marele Circ, consideră că toţi cei 22 de piloţi ar putea abandona în cursa de debut din Australia.

"Anul trecut a existat o singură unitate realizată de McLaren, dar acum sistemul ECU controlează doar o parte, iar provocarea este să operezi motorul, turbina şi sistemele de recuperare a energiei precum o orchestră.

Va fi nevoie de încă două-trei luni pentru identificarea soluţiilor potrivite. A fost o misiune cu adevărat imposibilă pe parcursul celor 12 zile de teste din iarnă. La Melbourne, se poate întâmpla ca niciun monopost să nu vadă linia de sosire, pentru că fiecare echipă a experimentat probleme serioase în teste", a precizat Roberto Dalla, şeful diviziei de Formula 1 a celor de la Magneti Marelli.

Într-o astfel de situaţie, niciunul dintre piloţi nu ar câştiga puncte decât dacă ar parcurge cel puţin 90% din distanţa cursei.

Via GMM

Comentarii (12)

  • Ar fi ceva inedit pentru formula 1! Dar daca se intampla asa ceva o sa le repare la boxe ca la cursele de 24h si tot termina! :P
    16 3
  • Grosjean
    Se poate intampla orice, oricum la primele curse nu cred ca vor termina nici jumatate pentru ca aceste monoposturi nu au fost testate corespunzator. In testele din "iarna" fiecare echipa a ascuns ceva, pentru ca deh... concurenta este aproape. Nu asa se testeaza monoposturile din aceasta generatie, mai ales la cate modificari au fost facute. Unele echipe nici nu au rulat in stinturi mai mari de 10 ture... ce rahat de testare este asta cand o cursa are macar 50 de ture? Mare smecherie ca au testat motoarele pe bancul de proba si le-au dat nu stiu ce, in curse o sa fie cu totul altceva. Dar daca termina putine monoposturi macar o sa fie cursele interesante pentru fani lol.
    18 2
  • Hahaha. Si uite asa se revine la motoarele din 2013, si uite asa castiga iar Red Bull :))

    Aaaa, pai stati, dar n-au exersat in simulator? Pai nu sunt simulatoarele atat de importante? Unde sunt baietii aia cu simulatorul? De ce nu rezolva problema in simulator? :)) Ochelaristii aia de la automatica nu au inventat nici un joculet care sa ofere solutii pentru electronica? Ce trist!
    20 11
  • da, vreau. Asta asa ca sa nu mai scoata Bernie toate rahatisurile de modificari in regulament asa pe banda rulanta
    10 3
  • Nu fiti farisei ,ca toti vreti curse frumoase-nu abandonuri !Chiar credeti ca vom vedea cum invingatorul impinge masina cu mina sa treaca linia de sosire ? Ma las de formula1....
    11 4
  • Hai ca mai avem putin si ne lamurim. Pana atunci putem doar presupune.
    11 0
  • spunio
    anu asta i-a prins cam pe multi nepregatiti. Cati au facut simulari de curse in teste? Trecerea la turbo se pare ca nu e deloc usoara cu doar 3 sesiuni de teste
    9 0
  • Redfools
    Stiu eu o echipa care va avea abandonuri :)
    10 2
  • adrian44
    @Redfools sunt curios!:))
    3 3
  • @redfools
    Sa fie echipa care domina de 4 ani? Ar fi cool..:))))
    7 3
  • Marius
    Super tare, iti vand sisteme electrice si dupa aia spun ca s-ar putea ca nici o masina sa nu termine cursa (inclusiv probleme electrice).
    10 0
  • rodtot
    unde e funul ala alonso care spunea ca nu exceleaza ferrari ca nu sunt teste si tot din cauza asta exceleaza rbr ca nu are nevoie de teste?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru