Producatorii de pneuri Hankook si Kumho ar putea intra in Formula 1

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 14.01.2010
Pneurile monoposturilor de Formula 1 ar putea fi produse incepand cu 2011 de sud-coreenii de la Hankook sau Kumho. Decizia va fi luata in 22 ianuarie.

Publicatia germana Auto Motor und Sport anunta ca doi producatori de pneuri din Coreea de Sud sunt gata sa intre in Formula 1 dupa ce japonezii de la Bridgestone au anuntat ca sezonul 2010 va fi ultimul in care va echipa echipele cu pneuri de competitie speciale. Desi AMS nu a numit cele doua branduri, discutia se poarta in jurul companiilor Kumho, Hankook si Nexen, primele doua avand cele mai mari sanse de a prinde un contract cu sefii Formulei 1.

Decizia finala legata de viitorul furnizor de pneuri din Formula 1 va fi luata in 22 ianuarie, existand posibilitatea ca Formula 1 sa revina la vechea traditie de a contracta doi furnizori in locul unuia, asa cum se intampla astazi. O alta varianta avansata de presa germana este cea conform careia sefii Formulei 1 sunt gata sa schimbe regulamentul pentru ca Bridgestone sa ramana in conditiile in care cheltuielile anuale ale producatorului nipon ar putea fi reduse cu nu mai putin de 100 de milioane de euro pe sezon.

Bridgestone, actualul furnizor unic de pneuri in Formula 1, si-a anuntat la finalul sezonului trecut intentia de a parasi Marele Circ la finalul contractului in derulare, care se incheie in 2010.

via | GMM (inreg)

Comentarii (1)

  • NeoGalaxy
    @Formula 1
    Sa puna pe masinile de Formula 1 pneuri de strada de 22" si s-a rezolvat problema. Si in loc de masini de Formula 1 o sa le numim: "Buburuze Formula 1".
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru