Prost: "Ferrari şi McLaren trebuie să schimbe modul în care abordează F1"

de Daniel Popescu
Vineri, 23.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cvadruplul campion mondial Alain Prost consideră că Ferrari şi McLaren trebuie să schimbe radical modul în care abordează Formula 1 pentru a reveni la performanţele din trecut.

Esential 2008 este ultimul sezon in care mcLaren a castigat un titlu mondial (pilot, Lewis Hamilton)
2008 este anul in care Ferrari a obtinut ultimul titlu de campioana (constructori)
Progresele înregistrate în ultimii ani de echipe precum Red Bull Racing şi Mercedes îl determină pe fostul campion mondial Alain Prost să considere că echipele tradiţionale precum Ferrari şi McLaren nu s-au adaptat timpurilor moderne.

Francezul consideră că Ferrari şi McLaren au nevoie de o schimbare radicală şi, în primul rând, de un plan multianual bine pus la punct, pentru a ajunge din nou la performanţele obţinute în trecut.

"Când a venit Red Bull, a fost vorba evident despre o platformă de marketing, dar au avut o strategie şi un plan. Cu Mercedes, la fel, se poate vedea ca în ultimii doi-trei ani au avut un plan. Ştiam că acesta va fi anul în care se va întâmpla.

Le-am tot spus celor de la Renault că va fi foarte dificil să-i învingă pe Mercedes în acest an. Puteai să ştii asta dacă înţelegeai modul în care s-au organizat", a declarat el.

În acest sens, Prost consideră că echipe precum Ferrari şi McLaren trebuie să adopte noi planuri prin schimbări radicale, pentru a putea reveni la performanţele din trecut.

"Dacă comparăm aceste stragii cu cele ale echipelor McLaren şi Ferrari, pare că o continuitate a ceea ce făceau până acum. Nu există nicio oprire şi un nou început. Este acelaşi lucru, iar uneori trebuie să faci lucruri uşor diferite. În epoca Ferrari toată lumea vorbea despre Michael Schumacher, dar erau patru sau cinci oameni împreună. Când ei au plecat, a fost dificil să construieşti ceva nou. Cu McLaren a fost acelaşi lucru când a plecat Adrian Newey", a adăugat el. 

Comentarii (4)

  • Ca bine ai zis man!!
    15 2
  • nu va luati dupa toti Prostii
    0 20
  • Lasa Alain,pleaca la Ballestre si pupa-l pt titlul din 1989,si pupa si Williamsul din 1993 ca si vitelul,ca ai fost o prastie de om,un ranchiunos si un rautacios toata viata ta,un ''slab'',n-ai avut curaj sa concurezi cu Senna in 1993 pe acelasi monopost ca te batea de de asculta cu urechea.
    4 4
  • Inca ii mai porti pica lui Ron Dennis ca a fost de partea lui Senna in scandalul din 1989 si celor de la Ferrari ca te-au dat afara in 1991 dupa ce ai vb o gramada de prostii,caracter 0 Alain Prost.
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru