Qatar, foarte aproape să găzduiască curse de Formula 1 din 2016 sau 2017

de Daniel Popescu
Luni, 09.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Qatar susţine că este "pe punctul" de a semna un contract pentru a găzdui curse de Formula 1 începând din 2016 sau 2017, în contextul în care Germania riscă să părăsească competiţia.

Esential 2016 este anul in care Qatar ar putea gazdui prima cursa de Formula 1
Qatar şi-a anunţat în luna noiembrie a anului trecut intenţia de a găzdui curse de Formula 1, însă planurile iniţiale păreau să fie blocate de Bahrain, care are permisiunea lui Bernie Ecclestone de a se opune unei alte curse în Orientul Mijlociu.

Cu toate acestea, Nasser bin Khalifa al-Attiyah, preşedintele Federaţiei de Motorsport din Qatar, a anunţat că ţara pe care o reprezintă este foarte aproape de semnarea unui contract valabil din 2016 sau 2017, semn că nemulţumirea celor din Bahrain fost rezolvată, cel mai probabil prin compensaţii financiare.

"Suntem pe punctul de a semna contractele pentru a organiza o cursă de Formula 1. Am parcurs toţi paşii şi mai sunt doar câteva detalii de pus la punct înainte de semnătura oficială", a declarat el pentru agenţia de presă AFP.

Anterior, Qatar a anunţat că vrea să construiască un circuit stradal în viitorul oraş care va găzdui şi Cupa Mondială de fotbal din 2022, însă există şi opţiunea circuitului Lusail care beneficiază de nocturnă şi care face parte din calendarul Moto GP.

Informaţiile despre Qatar vin în aceeaşi perioadă în care situaţia Marelui Premiu al Germaniei este încă incertă, existând şanse mari ca această ţară să părăsească Formula 1 pentru prima oară după 1960.

▶ Poveştile Formulei 1: Expansiunea Marelui Circ în Asia şi Orientul Mijloc

Via AFP

Comentarii (2)

  • Acum e mai clar de ce nu se dorește marele premiu al Germaniei și sunt anumite discuții :)) Trebuie să dispară o cursă, ca să aibă loc și băieții cu petrolul. Azi Germania, mâine Monza, Spa... deja din ce în ce mai mulți piloți se antrenează sau locuiesc prin Dubai. Că vrem, că nu vrem, Dubaiul o să fie Monaco al Asiei...
    5 1
  • eclestone stie sa manance multa ciocolata de la toaleta, asa ca circuitele clasice o sa devina amintiri din copilarie
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru