Germania, la un pas să rămână fără cursa de Formula 1

de Daniel Popescu
Marti, 03.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone a admis că Germania este foarte aproape să părăsească calendarul Formulei 1 din cauza faptului că un Mare Premiu în această ţară nu este viabil din punct de vedere comercial.

Esential 1960 este ultimul an in care Marele Premiu al Germaniei nu a facut parte din calendarul Formulei 1
Calendarul Formulei 1 pentru sezonul 2015 include un Mare Premiu al Germaniei în 19 iulie, însă această etapă este în pericol să fie anulată din cauza dificultăţilor financiare ale ambelor circuite care au găzduit curse în ultimii ani, Hockenheim şi Nurburgring.

Conform principiului rotaţional introdus în 2008, etapa din 2015 este programată la Nurburgring, însă Bernie Ecclestone nu a ajuns la un acord cu noii proprietari pentru găzduirea etapei. Planurile de a muta cursa la Hockenheim sunt însă aproape de a eşua, întrucât nici oficialii acestui circuit nu dispun de fonduri pentru a plăti taxa de participare solicitată de Ecclestone. Britanicul în vârstă de 84 de ani speră ca în acest weekend să ajungă la un acord final pentru a salva Marele Premiu al Germaniei.

"Îmi pare rău că nu va fi nicio cursă de Formula 1 în Germania.

Numărul spectatorilor a fost atât de mic în ultimii ani, încât nu mai este viabil din punct de vedere comercial pentru promoterii din Germania. Nu au vândut suficiente bilete. Este ceva pur comercial, aşa că încerc să-i ajut. Încercăm să salvăm, dar nu pot garanta că vom reuşi. Sper ca în acest weekend să avem un răspuns", a declarat el.

Niki Lauda: "Pentru Germania ar fi un dezastru să nu existe cursa"

Pentru Germania şi pentru Mercedes, ar fi un dezastru să nu fie nicio cursă germană.

Niki Lauda
Presedinte Mercedes
Germania este reprezentată în Formula 1 de Mercedes, care domină competiţia începând din sezonul 2014, iar unul dintre piloţii echipei este Nico Rosberg. În plus, cvadruplul campion mondial Sebastian Vettel concurează din acest sezon pentru Ferrari.

În acest context, Niki Lauda, preşedintele Mercedes, este surprins de situaţia în care se află Germania şi crede că ar fi un dezastru ca etapa din această tară să fie anulată.

"Pentru Germania şi pentru Mercedes, ar fi un dezastru să nu fie nicio cursă germană.

Organizatorii trebuie să se adune. Îl avem pe Rosberg într-un Mercedes şi pe Vettel într-un Ferrari. Ce poate oferi mai mult Formula 1? Trebuie să existe o metodă pentru ca evenimentul să fie profitabil", a declarat el.

Via Reuters, The Guardian, GrandPrix

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru