Raikkonen a obținut la Monaco primul său pole position după 9 ani! Hamilton, doar locul 14

de Daniel Popescu
Sambata, 27.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen va pleca din pole position în cursa de la Monaco și va fi urmat pe grila de Sebastian Vettel și Valtteri Bottas, în timp ce Lewis Hamilton a obținut doar al 14-lea timp.

Circuitul de la Monte Carlo a oferit una dintre cele mai echilibrate sesiuni de calificări din istoria recentă a Formulei 1, dar și un rezultat pe măsură.

Kimi Raikkonen a obținut primul său pole position după Marele Premiu al Franței din 2008 și va pleca astfel de pe prima poziție a grilei de start pentru Ferrari. Finlandezul va fi acompaniat pe prima linie a grilei de start de coechipierul său Sebastian Vettel, în timp ce locul 3 i-a revenit lui Valtteri Bottas, iar cei doi rivali s-au poziționat la numai 4 sutimi de secundă în spatele lui Raikkonen.

Lewis Hamilton a stabilit doar al 14-lea timp după ce a raportat probleme la monopostul Mercedes pe parcursul celei de-a două părți a calificărilor. Britanicul a derapat în mai multe rânduri, iar ultimul său tur rapid a fost compromis de un accident suferit de Stoffel Vandoorne. În acest context, Red Bull și-a adjudecat locurile 4 și 5 prin Max Verstappen și Daniel Ricciardo.

La revenirea temporară în Formula 1 ca înlocuitor pentru Fernando Alonso, Jenson Button a stabilit al nouălea timp, însă va pleca ultimul din cauza unei penalizări de 15 poziții pentru schimbarea unor componente ale unității de propulsie.

Marele Premiu al statului Monaco va avea loc duminica cu începere de la ora 15:00.

Monaco - Rezultate Calificări:

Comentarii (52)

  • FERRARI
    Vettel nr.1-sa asteptam startul :)))
    19 20
  • Ferrari au anul asta o sansa uriasa sa castige ambele titluri..insa sper ca maine sa nu-i fure victoria lui Kimi daca acesta n-o sa ai ba probleme..
    26 7
  • Sunt fan Vettel din 2007, dar chiar m-as bucura ca Kimi sa castige maine! Daca tinem cont de faptul ca Hamilton pleaca de pe 12, chiar ar merge un 1-2 Kimi/Vettel. La ce week-end a avut Mercedes pana acum, tind sa cred ca Bottas a facut turul perfect astazi reusind sa vina la doua miimi de Vettel.
    23 3
  • Nimeni nu zice nimic despre Stoffel Vandoorne daca nu ar fi avut aceea greseala ar fi obtinut un timp de 1:13:000 poate chiar mai putin ce ar fi insemnat pozitia 5-6? Si in Q3 poate ar mai fi putut castiga un maxim de 0.1? Ce pot sa spun sper ca acest trend acescendent sa continua ptr Stoffel si ptr McLaren as am putea avea o lupta ptr campionat.
    12 11
  • cam subtire vetel...
    9 24
  • Vandorme
    Al doilea update facut de Mclaren dupa Barcelona se pare ca functioneaza. Astept motorul nou. Pasul facut cu ambii piloti in Q3 spune destul de multe. Honda insa....
    16 6
  • Monopostul Ferrari peste Mercedes. In sfarsit au cea mai buna masina!
    27 4
  • Vettel
    Astept ordinele de echipa la Ferrari!!
    12 20
  • O sesiune de calificari cu surprise, unele mai bune pentru fanii Ferrari, altele mai putin bune pentru McLaren si Mercedes dar ceea ce conteaza este cursa de maine!

    Raikkonen a facut cateva tururi foarte bune, Vettel la fel dar ambii au facut turul bun cand a contat si asfel avem o a doua line Ferrari din acest sezon :P

    Pilotii Toro Rosso au mers foarte bine, pilotii McLaren dar din pacate Button va pleca din ultima linie, in timp ce Vandoorne cred ca va pleca de pe 12, asta este a gresit acolo si a i-a stricat turul lui Hamilton (doar ca n-a facut-o intentionat).

    Dar pana la cursa, bravo Raikkonen si bravo Vettel :P
    18 3
  • Mi-a iesit o friptura de muschiulet de porc si cartofi la cuptor super :))) chiar daca Ferrari au reusit sa monopolizeze prima grila de la Monaco..Spun asta nu sa ma lau da' sa nu mai spuna unii ca am fost afectat rezultatul calificarilor din aceasta dupa amiaza
    2 23
  • inlantuitul
    Bai nene, ia mai lasati-ma cu ghinionul lui Hamilton. Nu este admisiibil ca tu, multiplu campion mondail, cu masina campioana mondiala, sa fii la 1,8 secunde cu 30-40 secunde inainte de terminarea Q2. La ce masina are si la valoarea lui trebui sa fie lacel mut 5 zecimi de secunda de locu 1l , inca din primul tur facut in Q2. Cand astepti ultimele secunde, iti asumi si riscul unui incident.
    4 1
  • serban
    @yo
    Se găsește greu ce fumezi tu ? Marfă de marfă, nu ? Mult mai tare decât pungile aurolacilor, este ?
    29 1
  • @ yo - Vita de Kobe e scumpa :))))Nu-s pilot de F1 sa mi pot permite
    6 13
  • Pagina asta are administrator? Nu de alta dar nu putem lasa orice analfabet sa scrie aici facem de rușine sportul asta. Frumos, spectaculos, echilibrat.....astea sunt cuvinte care pot caracteriza sesiunea de calificări. Cei de la Red Bill au fost la inaltime dar nu stiu ce au pățit in Q3.
    Ferrari au masina si linie de piloți oricât latră cei care nu au treaba cu sportul ci doar ură pe echipă, piloti, etc. " Bosorogul " finlandez a arătat cum se pilotează azi, vreau sa ii vad si pe restul la 38 de ani ce fac.....pacat ca nu este mai constant. Din pacate circuitul ă fost mereu plictisitor deci bănuiesc că anul asta nu va fi excepția. Am așteptări de la Red Bull si de la Bottas sa faca putin cursă mai animată. Administratorii paginii sa faca putina ordine printre putoii care jignesc in stanga si in dreapta....putin respect
    4 0
  • Se adeverește premoniția mea cu Hamilton ;)
    5 4
  • kimi e seful la toti! sper sa nu-l saboteze si maine!
    13 8
  • serban
    @yo
    Asta-i bine că nu fumezi nimic special. Să știi că tipi, așa, mai "originali", găsești și pe alte site-uri. Pe ESPN de exemplu, este unul foarte furios că propria echipă l-a sabotat pe Hamilton, ca să nu se depărteze prea mult de Bottas, la puncte. Tot acolo, un alt "original" este convins că McLaren are cea mai bună mașină aici și că Alonso ar fi fost în pole, la distanță de ceilalți. Fani și fani ...
    21 0
  • @ yo.. ai dreptate.. Sunt ferrari ,,acoperiti'' care vor sai lucreze psihologic pe adevaratii fani Hamilton
    4 4
  • fani ferrari acoperiti care vor sa-i lucreze *
    3 6
  • Acu' serios vorbind - am vazut cat de exagerati sunt o parte din fanii ferrari cand pierd si am dat-o in caterinca.Serbane stii prea bine ca de era Vettel in locul lui Hamilton erau zeci de fanatici pe aici desfintandu-l pe Vandoorne.Repet:toate mesajele au fost caterinca si sper ca au fost luate ca atare
    7 8
  • N-am inteles cine-s fanii ferrari acoperiti.La ce te referi,ZZZ?
    4 4
  • serban
    @yo
    Fanii sunt fani, prietene, unii au mai multe țigle pe casă, alții mai puține, temperamente diverse, fanatici sau nu, serioși sau caterincoși, d'aia sunt frumoși fanii.
    14 0
  • un tur perfect din partea lui Raikkonen,sper sa nu fie ordine de echipa,ar fi pacat si Vettel ar deveni si mai antipatic in ochii multora.Daca vor fi ordine de echipa se va intampla ori la start,ori la boxe,oricum ar fi penibil pentru ferrari sa recurga la asa ceva! Nu in cursa asta se decide campionatul! Felicitari Raikkonen!
    2 2
  • Sa ne fereasca Dumnezeu sa rateze Kimi startul maine, sau sa stea cu vreo doua secunde-n plus la boxe, ca dupa cursa o sa vina toti sa ne spuna cum ca l-au sabotat Ferrari pe Kimi.
    11 3
  • Ai dreptate dar totusi pentru un fan neutru poate sa devina deranjante comentarile nerealiste.Un exemplu recent este ura unora fata de Massa.Cat de penibili pot sa fie unii sa creada ca Massa trage pentru Hamilton cand intre ei au iesit mari scantei in trecut.Unii cred ca tot ce pateste rau preferatul lor e cu intentie si le este necunoscut termenul de ghinion.Indiferent cu cine tin fanii cred ca ar trebui sa vada acelasi lucru pe pista:adevarul.Tind sa cred ca toti pilotii trag pentru ei,poate uneori pentru colegul de echipa dar nu pentru piloti de la echipe adverse.Mi-ar fi placut sa vad mai putine jigniri la pilotii care l-au deranjat mai mult sau mai putin pe Vettel si mai multe laude azi la Kimi.Caterinca mea a fost in scop de-a ironiza fabulatiile si nu trebuie sa se supere nimeni.Sunt constient ca fanii nu se vor schimba si din nefericire intre fani este mai putin respect decat intre piloti.
    10 2
  • mobius
    Ma bucura progresul echipei McLaren. Daca maine vor termina cursa cu ambele monoposturi, inseamna ca revin sperantele intr-un reviriment. Continui sa cred ca Hamilton are de platit ceva polite, frustrat ca de obicei. Se inseala daca se gandeste ca va putea sa refaca un handicap ce dupa cat se pare creste incet dar sigur. Ferrari, la acest inceput de campionat au intr-adevar cea mai buna masina, dar Kimi cred ca a gresit si deja si-a cerut scuze. Deja e stabilit in ce viraj sa-i cedeze locul. Vom vedea maine ce se va intampla. Pentru mine insa cursa de maine din America, este cu mult mai interesanta. Ii doresc mult succes lui Alonso.
    8 9
  • @yo, noapte buna!!! Am tras apa dupa tine la wc, sper ca te-ai dus....tot caterinca.
    2 2
  • Vettel a primit un avertisment pentru a ca a calcat linia alba de la iesirea din pit in timpul Q3..
    6 4
  • @ yo- Glumeam..
    3 3
  • Uitati-va la comentariu lui Mobius si vedeti fabulatia suprema:
    1.nu stiu ce progres major vede la Mclaren:Alonso a terminat pe 7 calificarile catalene pe un circuit de motor,azi cel mai bun Mclaren este pe 9 pe un circuit unde hrabla Honda nu conteaza prea mult.Concluzie-pentru Mobius pozitia 9 este superioara pozitiei 7.
    2.Hamilton trebuie sa-i plateasca polite lui Mobius ca nu a vrut sa fie sluga lui Fernando in 2007.Pun pariu ca Mobius crede ca Alonso l-a sfatuit pe Vandoorne sa-i strice turul lui Hamilton.
    3.Hamilton nu are voie sa se planga cand vizibil masina nu functioneaza cum trebuie ca daca o face este cel mai mare frustrat.Alonso in schimb nu este un frustrat,el este mandru de motorul gp2 si se mandreste cum trec altii de el.
    4.Kimi trebuie sa-si ceara scuze ca a performat.Aici Mobius are dreptate - stie el bine ce s-a intamplat la Ferrari in 2010-2013.Dar propun si eu sa-si ceara scuze si Alonso fara de Massa si Kimi ca nu a fructificat ajutorul primit.
    5.Fara Alonso cursa nu-i interesanta dar unde-i Alonso e mega-eveniment.Daca se duce Alonso la cazinou pun pariu ca pentru Mobius jocurile de noroc devin nr.1.
    Asa pentru Mobius sper sa puncteze Button si Alonso sa abandoneze in Indy ca asa poate se trezeste si el la realitate
    8 1
  • Asa cum am spus si mai sus, vorbesc in calitate de fan Vettel: Ferrari ar comite cea mai mare greseala daca i-ar cere lui Kimi sa-i cedeze locul lui Vettel. Deocamdata masina le permite sa lupte pt victorii, Vettel e lider, iar Hamilton pleaca de pe 13. Cred ca merita si Kimi o victorie, poate o ultima victorie, cu Ferrari. In rest, asa cum spunea si mobius, imbucuratoare evolutia celor de la McLaren, dar cred ca a avut un mare aport si configuratia circuitului. Tinand cont de faptul ca circuitul din Monte-Carlo solicita la maxim motorul si cutia de viteze, ar fi un mare pas inainte daca McLaren va termina cursa. Cred ca vom avea un Red Bull pe podium si sper ca maine sa-l vedem cat mai putin pe Lauda.
    12 3
  • serban
    @91Schumi06
    Adică de ce Mercedes îi poate cere, de trei ori în cinci curse (de două ori într-o cursă), lui Bottas să-l lase pe Hamilton să treacă și nu-i acuză nimeni de ceva, iar Ferrari nu poate face asta, în cazul lui Kimi ? Dar dacă Vettel va fi mai rapid și Kimi îl va ține în spate, iar Bottas, sau Max, vor fi pe aproape ? Cum se rezolvă ? Se pierd, să zicem, șapte puncte prețioase, sau mai multe, aiurea ? Ai văzut ce diferență a fost anul trecut între Rosberg și Hamilton, nu ?
    Eu sunt fan Ferrari, implicit al piloților care sunt acolo, indiferent de nume, eu îmi doresc ca Ferrari să câștige și ca să câștige la final, consider că sunt obligați să facă tot ceea ce este necesar, inclusiv ordinele de echipă. Pentru că indiferent dacă pilotul s-a numit Schumi, că se numește Vettel, sau Kimi, că se poate numi Max, sau Ricci, sau chiar Hamilton, nu contează numele lor, important este brandul Ferrari. Ca și la fotbal, ești fanul unei echipe, nu al jucătorilor care sunt pe moment acolo și care peste un an pot fi în altă parte.
    9 3
  • @serban: ai foarte mare dreptate, numai ca eu nu sunt fanul unei echipe. Asa cum am mai spus-o, am tinut cu Schumacher si acum cu Vettel. Ca intervine Mercedes in disputa Bottas/Hamilton, e problema lor, nu pot sa-i judec eu din moment ce nu dau nici macar 400$ pe an ca sa vad o cursa. Eu ma refeream la faptul ca DACA Raikkonen are un ritm de cursa superior lui Vettel, ar fi pacat ca Ferrari sa intervina intre cei doi. Acum, daca Raikkonen rateaza startul, sau loveste pe parcurs, n-o sa se opreasca Vettel sa-i faca cadou victoria. In principiu sunt de acord cu ordinele de echipa, dar parca ar merita si Raikkonen o victorie in ultimul an la Ferrari.
    8 1
  • @Serban Bottas si Hamilton erau pe strategii diferite in cursele respective. E oarecum normal sa-l fi lasat sa treaca, din moment ce era mai rapid si avea alte pneuri, cum la fel de normal ar fi si in cazul la Ferrari, pentru ca pana la urma la sfarsitul anului se da un premiu si pentru constructori. 91Schumi se referea la altceva....
    4 1
  • Performanta celor de la Mclaren se datoreaza circuitului si a pachetului aerodinamic.. Cei de la Honda n-au contribuit cu nimic la aceste ,,performante''
    3 3
  • serban
    @91Schumi06
    Am și specificat "dacă Vettel va fi mai rapid și Kimi îl va ține în spate, iar Bottas, sau Max, vor fi pe aproape". F1 nu este o societate de binefacere și nici nu este populată de buni samariteni, dar dacă Kimi va fi mai rapid, ai dreptate, ar fi păcat să i se impună ceva.
    @dubfire
    Eu nu vorbeam de strategie, eu am spus că pur și simplu i s-a cerut să-l lase să treacă și punct. Asta nu înseamnă că sunt împotriva acestei practici, după GP Spania am spus că Bottas a făcut exact ce trebuia să facă, atât în Bahrein, cât și în Spania și că este un foarte bun jucător de echipă. Eu mă refeream la cei care judecă cu balanțe diferite, adică la Mercedes dacă s-a întâmplat, a fost OK, dar dacă s-ar întâmpla, pentru că nu s-a întâmplat încă, la Ferrari ar fi catastrofă, Kimi furat, Kimi sabotat, Kimi martirizat șamd.
    8 3
  • Kimi sau Vettel ,cred ca ultimul ar trebui sa loveasca un parapet si atunci am termina cu ordine de echipa,cel putin cursa asta.Daca ar avea putin obraz Vettel nici nu ar trebui sa accepte ordine de echipa ,daca poti depasesti , daca nu stai in spate! PUNCT.
    1 1
  • Kimi asa cum ii este obiceiul, o sa se bage la start intre alti doi care se apropie, unul din stanga si unul din dreapta

    il fereste pe unul dar il pocneste celalalt

    pit stop, nervi si cursa de recuperare apoi, fara podium

    marca KIMI
    5 12
  • sunt foarte nervos si furios pe vandorne....ughhhhhh....raussss cu el
    5 13
  • Mirciulica,ai vazut ca ti-am citit gandurile.Totusi trebuie sa tii cu vandoorne ca-i la mclanda ta iar pe hamilton uraste-l si bucurate de ghinionul lui ca-i un tradator.
    5 0
  • Punctulet,cand a fost kimi de vina?Eu tin mine ca vettel,verstappen si bottas au fost vinovatii,kimi victima eterna.Iti dai seama ce bucuros ar fi dinti albi daca se pupa cei 4.Parca ar merita ricci victoria ca prea a suferit anu trecut.
    3 1
  • Mircea, iti garantez ca si fara greseala lui Vandoorne, Hamilton nu termina calificarile mai sus de locul 6.
    9 3
  • Hai kimi
    0 1
  • ham-miau
    si-a pus belciugel in nas, are unghi de fuga pe stanga din cauza asta.:))
    6 1
  • De frizura n-are rost sa amintim ...
    2 0
  • E cam suparat Toto dupa calificarile astea ...
    1 0
  • of of of
    i-au crescut copiii mari de cand a luat ultimul pole
    1 0
  • kiminion
    kiminion...o sa o dea in parapeti...o sa vedeti...daca nu la start...atunci pe parcurs...in batalia cu Botas sau Max
    1 5
  • Mircica , sa nu mai spui ca esti fan Mclaren :) Au dreptate cei care spun ca ura fata de ceva sau cineva afecteaza judecata :)
    0 1
  • Am impresia ca Button va pleca de pe linia boxelor, dupa ce au schimbat ceva la masina.
    4 0
  • Button o sa plece din pitlane..
    1 1
  • Button o sa plece din F1.. din nou
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru