Raikkonen a testat monopostul de GP3 pentru sezonul 2014

de Daniel Popescu
Luni, 19.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen a efectuat vineri un test cu monopostul de GP3 pentru pregătirea sezonului 2014 la solicitarea sa expresă adresată echipei Koiranen GP.

A fost bine, dar ar trebui să se gândească să pună un motor în monopost.

Kimi Raikkonen
Pilot Lotus
Kimi Raikkonen a participat vineri la o sesiune inedită de teste cu monopostul din competiţia GP3, cu scopul de a ajuta organizatorii să se pregătească pentru sezonul 2014.

Finlandezul a vrut în acest fel să-l ajute pe prietenul său Afa Heikkinen, care este managerul echipei Koiranen GP, dar el a fost şi curios să afle care este comportamentul monopostului.

Pilotul echipei Lotus a parcurs 58 de tururi pe circuitul de la Barcelona şi a evaluat compoziţiile pneurilor Pirelli pentru sezonul 2014 din GP3 şi a oferit feedback despre modul în care monopostul poate fi îmbunătăţit pentru a creşte numărul depăşirilor.

"Am vrut să testez monopostul de GP3 pentru că prietenul meu Afa Heikkinen are o echipă în această competiţie şi le-am urmărit îndeaproape progresul şi rezultatele de la începutul sezonului. Am fost curios să aflu comportamentul maşinii şi a fost bine să-l pilotez."

"Au existat câteva probleme în privinţa comportamentului, dar am reuşit să le rezolvăm pe cele mai multe dintre ele.

Monopostul este un instrument foarte bun pentru tinerii piloţi, în special când trebuie să înveţi despre gestionarea pneurilor aşa cum facem şi în F1", a declarat el.

Ulterior, în cadrul unui interviu acordat publicaţiei finlandeze Turun Sanomat, Raikkonen a admis că performanţele monopostului nu se compară cu cele ale unuia din Formula 1.

"A fost bine, dar ar trebui să se gândească să pună un motor în monopost", a glumit el.

Via GP3 Series, GMM

Comentarii (1)

  • Face toti banii comentariul lui....la fel cum a zis si despre circuitul Abu Dhabi :"The first corner is good, rest of the circuit is shit"
    21 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru