Ricciardo și Raikkonen, cei mai rapizi în antrenamentele din Singapore. Hamilton și Vettel, aproape de un acroșaj

de Daniel Popescu
Vineri, 14.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo și Kimi Raikkonen au fost cei mai rapizi în antrenamentele de vineri din Singapore, în care Lewis Hamilton și Sebastian Vettel au fost aproape de un acroșaj.

Singapore găzduiește la sfârșitul acestei săptămâni o nouă etapă de Formula 1, iar piloții s-au adaptat rapid la provocarea de a concura în nocturnă. Teoretic, circuitul lent favorizează echipe precum Red Bull, iar fosta campioană mondială a demonstrat din plin acest lucru prin cei mai buni timpi în prima sesiune.

Daniel Ricciardo a fost cronometrat cu 1:39.711 și l-a surclasat pe coechipierul său Max Verstappen cu două zecimi de secundă, însă rivalii de la Ferrari nu au fost nici ei prea departe.

Sebastian Vettel s-a poziționat pe locul 3, în timp ce Kimi Raikkonen și-a trecut în cont un loc 4 în fața lui Nico Hulkenberg (Renault). Totuși, Vettel și Raikkonen au petrecut o bună parte din prima oră în garaj, pentru ca mecanicii să remedieze o serie de probleme de natură tehnică. Între timp, Mercedes a ocupat doar locurile 6 și 8 prin Lewis Hamilton și Valtteri Bottas.

În cea de-a doua sesiune, echipele de top și-au recapăt vlagă, astfel că Raikkonen a stabilit timpul de referință după ce a fost cronometrat cu 1:38.699, în timp ce locul doi a fost acontat de Hamilton, care a fost cu numai 0.011 secunde mai lent.

Cei de la Red Bull au ocupat locurile 3 și 4 prin Verstappen și Ricciardo, în timp ce Bottas a ocupat locul 5.

Sesiunea a fost marcată de două incidente: Hamilton a evitat în ultimul moment un acroșaj cu Vettel, iar pilotul Scuderiei a lovit glisierele de protecție cu partea dreapta-spate într-un moment în care putea lupta pentru prima poziție.

Calificările pentru Marele Premiu al statului Singapore vor avea loc sâmbătă la ora 16:00, în timp ce cursă este programată duminica la ora 15:10.

Singapore - Rezultate Antrenamente 1:

Singapore - Rezultate Antrenamente 2:

Comentarii (11)

  • SIMPLE MINDS
    Mi se paru bosumflat Vettel dupa FP2. Flerul imi spune ca-i neplacut surprins de decizia dirigintelui Arrivabene care a hotarat sa nu-l mai lase sa stea in aceeasi banca cu cel mai bun *prieten*.
    15 4
  • Serban
    Păi dacă-i bosumflat, să se ceară la altă clasă ! De potențiali elevi (înlocuitori) să ducă lipsă "dirigintele" Arrivabene ? Poate altul nu mai paradește mașina la fiecare cursă ! Sau poate că vrea să se ducă pe urmele lui Kimi, dacă tot îl iubește așa tare !
    Trist, foarte trist pentru mine, dacă Mercedes sunt la o sutime distanță la Singapore, atunci este clar că Ferrari nu mai au nici o șansă la titluri.
    6 4
  • SIMPLE MINDS
    Si tot acest *zbucium* al fanilor Ferrari doar din cauza,in opinia mea,a pacatosului viraj Sachs,ce-i drept jilav la momentul respectiv care a privat nativul de 25p binemeritate.La 2/3 din sezon Kursk-ul lui Vettel e reprezentat de GP Germaniei. Ca astazi a ajuns sa testeze limitele circuitului mai *temeinic* decat isi doreste chiar si el reprezinta doar presiunea inevitabila care reuseste iata sa acapareze si-un cvadruplu campion mondial.
    13 2
  • Serban
    @SIMPLE MINDS
    Prietene, virajul Sachs a fost umed pentru toți piloții, nu numai pentru Vettel ! Și n-am mai văzut pe nimeni ieșind acolo ...
    Presiune ? Explicație valabilă pentru un pilot normal, nu de valoarea și experiența lui Vettel. Doi piloți sunt, după părerea mea, cei mai buni de pe grilă și asta de mai mulți ani, Vettel și Hamilton, în ordine aleatorie. Unul greșește, celălalt nu. Punct.
    7 4
  • Ferrari au anuntat pilotii pentru 2019, sau au anuntat doar ca Raikkonen va fi inlocuit de Leclerc? Ma gandesc ca poate gaseste si Ocon vreun volan nesperat pt sezonul viitor.
    7 2
  • pai da, kimi si ricci sunt cei mai buni.
    4 4
  • PFF, Mercedes la 0.14 s de |Ferrari, se pare ca au rezolvat apasarea aerodinamica pentru circuitele lente.
    1 0
  • Mercedes poate mai mult, ca si in Monza!
    1 0
  • Vettel pe nicaieri!
    2 1
  • vetel iar incurca etnobotanicele..
    2 0
  • SIMPLE MINDS
    @serban Daca nu-i presiune ce sa fie oare ?Diletantism,incompetenta,ghinion,imaturitate? Maturitatea tocmai a fost exmatriculata in urma cu 10 zile din echipa,deci nu-i nevoie de ea conform lui Arrivabene ,ghinionul nu poate fi invocat deoarece n-a avut parte de nici o problema mecanica soldata cu penalizare pe grila,incompetenta nu-i atunci cand la 25 de ani esti triplu campion mondial .Ramane diletantismul.Amatorismul unora dintre noi care-i considera,dintr-o nerabdare cel mai probabil generata de cei 11 ani de seceta de la ultimul titlu al Scuderiei, roboti pe cei care piloteaza aceste monoposturi. In 2018 Vettel a acumulat mai multe erori in comparatie cu Hamilton,aspect evidentiat de insusi clasamentul in acest moment al sezonului.Ferrari s-a confruntat la un moment dat si cu o *fereastra* de 21 ani parca intre Scheckter si Schumacher ,asadar singura abordare care functioneaza este rabdarea si clementa neconditionata aratata acestui *virtuos* al volanului. P.S.Baronul rosu a obtinut titlul dupa 5 ani ,chiar sa-l merite Vettel dupa *doar* patru petrecuti la Marannello ? Daca meritocratia mai functioneaza in f1 atunci raspunsul nu poate fi altul decat acela pe care-l intuim amandoi.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru