Raikkonen critică strategia cu numai două opriri la boxe

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 17.04.2012
Kimi Raikkonen a admis că strategia cu numai două opriri la boxe în cursa din China a fost una complet eronată după ce a coborât de pe locul doi până pe loul 14 în ultimele tururi.

Kimi Raikkonen a fost foarte aproape să obţină în China cel mai bun rezultat de la revenirea în Formula 1. Plecat de pe locul patru al grilei de start în urma penalizării lui Lewis Hamilton, fostul campion mondial a concurat pe locul doi, însă cu 10 tururi înainte de final pneurile sale au cedat şi a coborât până pe poziţia a 14-a.

Motivul a fost legat de strategia aleasă împreună cu inginerii de la Lotus, care au considerat că două opriri la boxe sunt suficiente pentru a obţine un rezultat pozitiv. Finlandezul a admis însă la final că această tactică s-a dovedit a fi complet greşită.

"Am încercat să avem doar două opriri la boxe pentru că a părut să fie cea mai rapidă strategie, iar până în ultimele 10 tururi totul a părut bine. Însă la final am pierdut performanţa pneurilor. Am fost blocat în spatele lui Felipe Massa pentru o bună perioadă de timp şi nu am putut să-l depăşesc pentru că nu am fost suficient de rapid în porţiunile potrivite ale circuitului pentru a încerca o mutare.

Chiar dacă aş fi reuşit să-l depăşesc nu cred că ar fi fost o diferenţă foarte mare pentru rezultatul final. Am fost în formă bună în cursă, am încercat o strategie diferită, dar nu a dat rezultate. Este atât de simplu", a declarat el.

Ziua celor de la Lotus a fost însă salvată de coechipierul său Romain Grosjean, care şi-a trecut în cont primele opt puncte în clasament din acest sezon după ce a terminat pe locul şase.

"A fost o cursă foarte bună şi m-am bucurat foarte mult de ea. Din păcate, am făcut o mică greşeală în lupta cu Mark Webber, dar în ansamblu a fost o performanţă bună. Este un sentiment grozav să lupt cu McLaren şi Red Bull şi sunt fericit că am început sezonul în mod corespunzător. Am avut multe speranţe de la locul trei pe grila de la Melbourne, iar acum a venit momentul să ţintim mai sus", a precizat francezul.

Via | Lotus

Comentarii (3)

  • mobius
    Lotus o popsibila echipa de top
    Din pacate Raikonen uzeaza pneurile in stilul lui Hamilton si in acest context sigur ca strategia cu doua opriri la boxe a fost o gresala, echipa (il includ aici bineanteles si pe Raikonen), ar fi trebuit sa conceapa strategiile pentru cursa pornind de la acest lucru. Oricum Raikonen se comporta bine la revenire, mai bine decat Schumacher (sgur ca monoposturile a jucat si ele un rol), Grosjean insa promite sa fie unul din pilotii de referinta ai F1.
    11 1
  • Strategie
    Din cate am observat ultimul stint a fost facut pe pneuri soft, aici a fost o greseala mare.
    Cum a spus si Kimi un stint doi ceva mai lung l-ar fi ajutat.
    9 2
  • @Kimi
    O inghetata il va face sa se simta mai bine...poate si niste Vodka.
    7 27

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru