Raikkonen, dezamagit de prestatia echipei la Istanbul

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 11.06.2009
Kimi Raikkonen a admis ca nu este multumit de rezultatul inregistrat de Ferrari in Marele Premiu al Turciei, insa spera intr-o revenire de forma la Silverstone.

Kimi Raikkonen a ratat prezenta in puncte in cursa de la Istanbul din weekendul trecut, desi a plecat de pe pozitia a 6-a a grilei de start.

Pilotul finlandez s-a declarat contrariat de rezultatele echipei din cursa, intrucat anticipa o prestatie mai buna ca urmare a timpilor din calificari.

"Cu siguranta asteptam mai mult de la Marele Premiu al Turciei si nu are niciun rost sa ascundem asta. Stiam ca situatia va fi complicata comparativ cu Monaco, dar dupa calificarile bune nu ne-am gandit ca vom avea o cursa atat de dificila", a explicat el pentru site-ul oficial al Ferrari.

Cursa lui Raikkonen a fost compromisa inca de la inceput, intrucat dupa ce a pierdut doua pozitii a avut un acrosaj cu Fernando Alonso. Incidentul nu s-a lasat fara urmari pentru monopostul F60, avaria suferita la aripa fata avand repercursiuni asupra fortei de apasare aerodinamica.

"Am schimbat nasul masinii in timpul opririi la boxe, dar a fost prea tarziu pentru a imbunatati situatia. Daca nu s-ar fi intamplat asta probabil ca as fi obtinut o clasare in puncte.

Nu am fost suficient de rapizi in cursa, nu numai comparativ cu Brawn GP si Red Bull, ci si comparativ cu Williams si Toyota, asta si din cauza temperaturilor ridicate", a mai precizat el.

In ciuda rezultatul modest inregistrat la Istanbul, Raikkonen este increzator ca Ferrari isi va imbunatati performantele in Marele Premiu al Marii Britanii de la Silverstone de peste doua saptamani. "Echipa continua sa munceasca din greu pentru imbunatirea masinii si pentu a micsora diferenta fata de lideri. Situatia este mult mai buna in virajele lente, unde suntem foarte competitivi, insa suferim in virajele rapide. Nu avem niciun motiv sa renuntam, avem nevoie doar de rabdare. Stiu ca avem potentialul de a obtine un rezultat bun".

Via | Formula1.com

Taguri: Ferrari, Raikkonen

Comentarii (15)

  • Raiki
    Se cam contrazice Iceman. http://formula1.automarket.ro/stiri/f1champ/21787/raikkonen-startul-m-a-costat-puncte-pretioase.html
    0 0
  • ca de obicei
    kimi da vina pe echipa,doar echipa este de vina ca nu are o masina buna. Daca ar contribui si el cu altceva decat cu critici ar fi foarte bine....dar se pare ca doar atata poate....
    0 0
  • WestMclaren
    Kimster NU se contrazice - doar Dani, care, asa cum ne-a invatat, da titluri proprii articolelor :) Daca ai citi articolul este acelasi. Exact acelasi in esenta. Spune ca ca echipa astepta mai mult de la cursa din Turcia, dar gresit la start. @cobra inainte de a arunca cu pietre, poate doresti sa citesti declaratia lui Kimi ? Sau, asa cum tu insuti spui: doar sa critici poti? Nu te supara, dar Kimi este unul dintre putinii [chiar as inclina sa spun singurul] pilot din Formula 1 care, intotdeauna cind face o declaratie spune "noi", chiar daca e meritul lui, si tot "noi" cind echipa greseste. Niciodata nu a acuzat echipa, desi au fost destule momente cind ar fi putut sa o faca [poate vrei sa vezi cum l-a aparat pe Schumacher, din cauza strategiei caruia a ramas in boxe si a pierdut participarea in Q1, atunci Kimi declarind: NOI decidem toti, impreuna, suntem o echipa]. Kimi este singurul care spune "NOI' si se refera la toti, desi in declaratie este clar vorba despre meritul lui.
    0 0
  • @cobra
    ar fi mai bine sa taci cred.n-are rost sa zic mai multe :-j oricum,FORTA KIMI! :)
    0 0
  • @michelle_b
    da.exact.dar se pare ca multi nu vad in kimi ceea ce este.adica un pilot si mai ales un om deosebit.vad in el un alcoolic pentru ca normal...asa zice presa,un afemeiat de asemenea pt ca asa scrie presa si alte chestii de genul asta tot pentru ca asa spune presa.dar in fine...nu merita sa intram in polemici
    0 0
  • @michelle
    Eu doar am constatat si nici de cum nu am vrut sa supar pe cineva.
    0 0
  • WestMclaren
    e evident ca nu ai vrut, insa sper ca acum ai vazut ca nu el se contrazice :). Nici eu am vrut sa supar pe nimeni. Sper ca mi-a si reusit :P
    0 0
  • viseaza
    Sunt piloti care la luarea startului adorm, dar Kimi viseaza.
    0 0
  • @Aur1989
    zau? si nu minti? bine bine..."campionul" massa e cel mai bun,nu?=))
    0 0
  • Alexandra1710
    esti glumeata....
    Vreai sa ma contrazici??? :)
    0 0
  • pt Alexandra
    Ar trebui sa iei in considerare un sfat pe care ti l-au mai dat si altii: gaseste-ti un prieten!!! Te inteleg ca-l simpatizezi pe Kimi, dar exagerezi atunci cand ii iei apararea. Si eu l-am simpatizat mult cat timp a fost la McLaren, dar m-a dezamagit in unele momente cu atitudinea lui, mai ales in 2003 cand a ratat sansa de a deveni campion mondial si din cauza greselilor copilaresti pe care le-a facut.

    0 0
  • @michelle_b
    N-am nimic cu tine, dar lasa-te de sportul asta ca nu e pt tine. Te inteleg ca vrei sa devii un lider de opinii in randul fanilor Ferrari, desi acum ceva timp spuneai ca nu tii cu Ferrari, dar esti total pe langa subiectul Formula 1.
    P.S. Orice rasp la ceea ce am postat imi dovedeste ca am dreptate.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @12 posturi si jumatate sunt aberante...
    Parerea mea este ca exista niste probleme in cadrul echipei Ferrari, dar nu stiu care este natura lor. Au invatat mult din exp. de anul trecut si totusi greseala lor a fost ca nu stiu sa se foloseasca de talentele pilotilor... fie chiar si retrasi.

    Iar faza cu "Kimi este un om deosebit", imi pare rau sa spun dar toti suntem deosebiti si speciali fiecare in felul nostru. Nici unul nu este "mai" deosebit sau "mai" special, toti suntem ceea ce suntem fiecare in felul nostru.

    @Alexandra1710, te rog... lasa-l pe Felipe in pace. Toti pilotii au defecte si calitati dar pana la urma, il jignesti degeaba si nu faci decat sa jignesti si echipa la care aceasta piloteaza. Nu cred ca Kimi merita asa ceva. Il jignesti pe Felipe, jignesti echipa Ferrari, indirect il jignesti si pe Kimi. Te lauzi ca esti o mare fana Kimi, foarte bine. Nu uita ca piloteaza pentru o echipa si asa cum el se identifica cu aceea echipa si echipa se identifica cu el. Deoarece au 2 piloti... ambele situatii sunte echivalente.
    0 0
  • silviu_b
    Asa e, ai dreptate ! Mai putin aberatia cu lider de opinie. Si tocmai pentru ca ai dreptate si pentru ca te consideri inteligent, mi se pare ciudat ca imi citesti comentariile. Stiind ca sunt "pe linga" este o mare pierdere de timp pentru tine. E drept, eu nu sunt la nivelul tau de inteligenta, deci poti spune ca gresesc, insa eu nu imi pierd timpul citind cometariile celor pe care ii consider pe linga subiect sau ale celor care stiu ce potential au. E dreptul tau sa citesti tot, dupa cum e dreptul meu sa postez absolut toate aberatiile care imi trec prin cap, atit timp cit nu jignesc alti useri si, cu toata experienta si pertinenta opiniilor tale, te asigur ca nu esti legal in masura sa imi interzici sa postez. Nici macar nu-mi pun intrebarea din care parte a comentariului meu ai dedus ca "nu e de mine", insa observ ca te preocupa persoana mea si cometariile mele, de aceea am vrut sa iti fac viata mai frumoasa si sa iti recomand sa ma ignori. Multumesc ca mi-ai deschis noi orizonturi de cunoastere si, totodata de recunoastere a valorilor prin postul tau pertinent si la subiect ...
    0 0
  • Ferrari-Kimi
    exista o certitudine.Masina nu e rea.Dimpotriva, este cea mai reusita dintre masinile care ruleaza cu Kers.Problema se pune undeva la managementul echipei de mecanici, aceeasi care au obtinut anul trecut titlul.Pilotii sunt talentati,cu potential cert,nu stiu insa cat de bine functioneaza relatia lor cu staful tehnic.Cat de bine se transmite feeback-ul.Cat despre postari, sunt adeptul argumentatiei, afirmatii gen "kimi viseaza" sau "kimi este un om deosebit" sunt, dincolo de subiectivism, in cel mai bun caz naive.Kimi ne intereseaza, ca orice alt pilot de pe grila, doar in prisma performantelor de pe circuit.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru