Raikkonen evita sa faca predictii pentru 2009

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 23.03.2009
Kimi Raikkonen considera ca testele din aceasta iarna nu sunt concludente si evita sa faca predictii pentru sezonul 2009, insa spune ca noul monopost Ferrari il avantajeaza comparativ cu cel de anul trecut.

Noul regulament tehnic care intra in vigoare in acest sezon competitional a facut ca predictiile pentru castigatorul titlului mondial sa fie foarte dificil de realizat.

Aceasta este si opinia fostului campion mondial Kimi Raikkonen, care evita sa speculeze pe tema unui posibil rezultat in Marele Premiu al Australiei.

"Este dificil sa fac predictii, avand in vedere numarul noilor reguli din acest an. Ferrari a fost foarte competitiva pe parcursul testelor, dar vom verifica asta la Melbourne, unde toti vor avea aceeasi cantitate de combustibil. Numai atunci vom vedea cat de puternici suntem si probabil va trebui sa asteptam cateva curse pentru a avea o situatie mai clara. Cand lucrurile merg bine e mai distractiv, dar inca nu am concurat in acest an, asa ca este prea devreme sa spun ceva. Speram ca totul sa fie asa cum ne asteptam", a declarat finlandezul.

Raikkonen a avut parte de un sezon dificil in 2008, in primul rand din cauza faptului ca nu s-a adptat la monopostul F2008. Totusi, pilotul Scuderiei Ferrari spune ca este mult mai multumit de modul in care decurg lucrurile cu noua arma de atac a italienilor, F60.

"Pot sa confirm ca imi place mai mult F60 decat masina de anul trecut. Este mult mai usor de pilotat si imi aduce aminte de masinile pe care le-am pilotat cu cativa ani in urma", a adaugat el. "Intotdeauna este un lucru bun pentru un pilot sa aiba un start pozitiv intr-un nou sezon, mai ales cand ne amintim cum s-au terminat ultimele doua sezoane in privinta titlului la piloti: am castigat cu un punct in fata in 2007, iar coechipierul meu a fost la punct de titlu in 2008. Asta inseamna ca fiecare punct conteaza. Acum doi ani am castigat in Australia, dar anul trecut am avut ceva probleme la masina. Obiectivul este este sa castigam imediat cateva puncte bune".

Via | Autosport

Comentarii (27)

  • bun simt ...
    si educatie si neuroni care exista. Toata declaratia lui Kimi este plina de bun simt [vis a vis de toata "mak mak" incepind de la fisico si terminind cu cei din top care anunta pe drept -cred ei - sau aberant cit de buni si de tari si mari au sa fie]. Si daca se mai trezeste vreun user sa il faca "alcoolic" , ei bine, mai bine un pilot cu o eticheta de "alcoolic" si dind dovada de bun simt si educatie, decit un pilot care nu pune picatura de acool in gura (lolicei la gramada :P) dar care face declaratii aberante, ingimfate si partial badarane. Inca o data, desi nu avem nevoie, Kimi confirma ca e un mare domn, si da dovada ca are "clasa" nu numai pe pista. felicitari!
    0 0
  • ctlnmihai
    @michelle
    Are intr-adevar cei 7 ani de acasa ,nu k altii!
    0 0
  • no comment
    si parintii lui sunt niste oameni deosebiti.dar si el e...undeva sus...foarte foarte sus!bravo Kimi.cei care il critica sau ii pun etichete aberante pot sa considere ca nu ii ajung nici macar pana la glezna:|
    0 0
  • ctlnmihai
    @alexandra
    i-ai cunoscut parintii,Alexandra?
    0 0
  • @ctlnmihai
    din pacate personal nu.dar am citit foarte multe lucruri despre kimi si toata familia lui.in plus,uite:in timp ce massa,hamilton merg cu catelu,cu purcelu dupa ei la curse,kimi merge singur.Matti Raikkonen nu se impinge sa dea declaratii despre cat de bun si talentat etc e fiul sau asa cum face tatal lui massa sau al lui hamilton.in plus,sa stii k parintii lui kimi au fost prezenti la spa.ai stiut asta?nu,nu ai stiut.si stii dc?pt k nu au stat in paddock;au stat la general admission sau la o tribuna retrasa si asta o arata pozele :)
    0 0
  • ctlnmihai
    @alexandra
    Ti se pare o lipsa de modestie k tatal lui Hamilton sta la paddock si parintii lui kimi
    nu? spui k ai citit in presa despre parintii lui kimi? tot presa a povestit si despre ,,ispravile" lui kimi din afara circuitului..care parte a presei o crezi?.ai cam dat-o in bara cu faptul k tatal lui massa apare des in presa ..chiar e o prezenta f rara ..cat despre anthony hamilton da apare des in presa
    0 0
  • ctlnmihai
    nu am dat-o in bara absolut deloc.si nu am citit in ziare sau pe site-uri romanesti despre parintii lui kimi.ci pe site-uri oficiale ca de exemplu site'ul oficial al lui kimi.iar faza cu kimi-betivul ma scoate din sarite pentru ca m-am saturat de comentarii nefondate.nu mi se pare lipsa de modestie faptul ca tatal lui hamilton e acolo ci faptul ca isi ridica fiul in slavi.pai lasa-l domnule sa-l laude altii nu latra tu incontinuu si non-stop ...
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Lewis
    Tatal lui Lewis... are grija de gaina lui sa-i faca oua de aur. Nu de alta si-a luat masina si a busit-o. Adica sa fim sinceri, pustiul a dat de bani acuma si este chiar pacat daca nu ii mananca iubita si familia. Smecheria este sa nu se lase afectat de asa ceva. Pentru ca pe cat de usor a urcat la fel de usor poate sa si cada. Dar.. stai.. mai exista inca Toyota in Formula 1 :))))

    P.S. Familia lui Felipe mi se pare pare super ca-l sustine la orice cursa dar in Brazilia au fost bestiali chiar daca Felipe a pierdut titlul. Si pana la urma... nu i-a obligat nimeni pe parintii lui Kimi sa stea in tribuna cand puteau sa fie la standurile Ferrari. Este dreptul lor pana la urma.
    0 0
  • @neogalaxy
    ai grija ca din nou vezi doar paiul din ochiul altora ;) il critici pe hamilton si pe taicasu insa massa si trupa lui ti se par ok.nu cred ca e tocmai corect :)
    0 0
  • despre rude
    nu mi se pare corect ca rudele pilotilor sa fie invitate in paddock-urile echipelor.pot sa stea f bn si in tribune.sunt sigur ca pilotii le pot procura bilete sau invitatii in locuri f bune .daca ar fi sa fac o exceptie sau chiar 2 as face ptr fratele lui lewis si ptr bunicuta lui kimi .mi-aduc aminte acum 3-4 ani cand a fost invitata de kimi la o cursa ca a fost f mediatizata.si are si dc.este o bunicuta fff simpatica nbu degeaba kimi o iubeste atat de mult.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Felipe + familia :)))
    Gandeste-te ca Felipe si familia lui sunt latini :))) Iar Ferrari este o echipa latina. Este normala caldura care o degaja cand sunt impreuna si se bucura. Mi se pare ca Felipe se implica iar familia il sustine. Au plans alaturi de el, s-au bucurat alaturi de el, exact opus de ce face familia lui Lewis. Scuze dar tatal lui Lewis, nu face decat ca sta si vegheaza cum sa-i cheltuie banii lui Lewis. Dar stiu ca il iubeste si alea alea, dar banii sunt ochiul dracului si stii ca dracul nu este chiar atat de negru pe cap pare.

    Gandeste-te si tu, ce noroc pe capul lui. Toate contractele, toti banii aia, toata munca lui, evident ca numai la bani se gandeste. Poate si eu as face la fel in locul lui.

    In schimb, familia lui Felipe este exact opusul. Evident sunt latini ca noi si ii inteleg. Si eu am plangs alaturi de Ferrari si Felipe dar m-am si bucurat alaturi de ei. De vreo 25 de ani ma tot bucur si sufar alaturi de ei :)))

    Mai ales ca... primii botosei pe care i-am avut erau Ferrari :)))))) Ah si prima masina a fost un Fiat Panda :)))))))
    0 0
  • @bunica lui kimi
    da,a fost prezenta in paddock'ul Ferrari la Nurburgring in 2007 :) pai cum sa nu o iubeasca Kimi?ea a fost cea care i-a indemnat pe parintii lui sa nu investeasca banii stransi cu greu in construirea unei bai in interiorul casei ( pentru ca nu aveau fiind foarte saraci) ci in cariera copilului.si cat de buna a fost decizia! in 2001 copilul a venit in F1 si a facut senzatie dupa ce a obtinut cu greu o superlicenta provizorie deoarece experienta lui era aproape 0! ba mai mult...in 2007,copilul a devenit campion al lumii!
    0 0
  • ctlnmihai
    @neo
    Mai pastrezi si acum botoseii neo??
    0 0
  • @alexandra
    sa sti ca nu am nimic cu baiatu ala dar nu il suport, cu toate ca sint fan ferari, si sa sti ca tin cu masa dar daca cistiga el nu ma supar ma bucur pentru echipa nu pentru el si dac cistiga campionatu normal ca sarbatoresc ca celputin a cistigau un pilot di echipa favorita si sa mai sti tu ca cel mai tare este alonso asa cum este el dar stie sa regleze alnaibi de bine o masina si poate o demonstreaza campionatul asta inca o data forta ferari hai alonso
    0 0
  • the best
    nu este doar cu bun simt, este si un pilot grozav ,si asta nu doar pt ca e rapid ci si pt faptul ca are logica in cea ce face si in cea ce spune. eu il respect.
    0 0
  • alexandra
    si apropo sper ca ai vazut cind a cazut in cap , ca un on care erea treaz nu avea cum,poate sintem rautacios dar toata lumea sa inbatat odata la viata lui dar asta este cind esti vedeta o ei pe coaja daca gresesti, si cred ca ai mai citit cind el statea si dormea in masina ca erea baia obosit prea rau sau nu mai putea sa mearga in picioare ma intreb si daca mai vrei sa sti stiu mai multe decit tine care zici ca tu ai citit foarte multe despre baietelul tau
    0 0
  • hdr
    bai baiatule.esti un agramat care nu a invatat inca sa scrie romaneste si care in anul de gratie 2009 trimite fetele sau femeile la cratita deoarece in opinia ta f1 ar fi doar apanajul barbatilor . nu stii decat sa razi si sa critici un pilot care a fost si va fi campion mondial.mai bine pune-ti neuronii aia putini pe care ii mai posezi la o munca mai folositoare ptr tine.adica invata sa scrii si probabil sa vorbesti romaneste,invata sa respecti sexul opus ,sa te mai documentezi in privinta f1 si abia dupa aia sa iti dai cu parerea .dar cred ca va fi un efort prea mare ptr tine sa realizezi aceste lucruri ,deci ma indoiesc in privinta sanselor tale de reusita.
    0 0
  • @hdr
    normal k am citit.si tocmai de aia il apar de astia ca si tine.nu am de gand sa comentez acuzatiile tale nefondate si aberante pentru ca nu ma cobor la nivelul tau ;)
    0 0
  • angusyoung
    multumesc ca imi iei apararea mea si tuturor fetele fane ale F1 si ale motorsportului in general.nu am nevoie sa ma respecte pe mine pentru ca oricum nu ma cunoaste si probabil nici nu o va face vreodata dar ma enerveaza ca se ia de kimi si e evident ca nu e in masura.in primul rand pentru ca se vede ca nu stie nimic despre el si in al doilea rand pt ca e un mucos (e evident asta) care se pare ca nu-si poate sustine favoritul decat daca se ia de altii...
    0 0
  • masa
    alexandra esti in mare eroare.Masa a fost anul trecut sustinut de ferrari.Altfel nu era nici in primii trei.Este si el un fel de Hamilton.NU mi se pare un pilot foarte talentat.DACA NU PLEACA DIN POLE NU CISTIGA DECIT NOROCOS.HAMILTON ESTE TALENTAT CA SI SCHUMACHER DAR LA FEL DE PORC,vorba lui Coulthard.In schimb finlandezul are talent dar prea mult bun simt.URMARITII MIMICA FETEI DUPA CE CISTIGA UN MARE PREMIU,PARCA II ESTE RUSINE.Abia astept..........
    0 0
  • masa
    alexandra esti in mare eroare.Masa a fost anul trecut sustinut de ferrari.Altfel nu era nici in primii trei.Este si el un fel de Hamilton.NU mi se pare un pilot foarte talentat.DACA NU PLEACA DIN POLE NU CISTIGA DECIT NOROCOS.HAMILTON ESTE TALENTAT CA SI SCHUMACHER DAR LA FEL DE PORC,vorba lui Coulthard.In schimb finlandezul are talent dar prea mult bun simt.URMARITII MIMICA FETEI DUPA CE CISTIGA UN MARE PREMIU,PARCA II ESTE RUSINE.Abia astept..........
    0 0
  • @hasu
    nu stiu de ce zici ca gresesc.sunt 100% de acord cu ceea ce ai zis tu:))
    0 0
  • masa
    am vazut si eu filmuletul cu kimi beat.Acazut de pe yaht drept in cap si a rezistat cu brio.daca dupa o asa cazatura mai esti in stare sa pilotezi cu 300km/h inseamna ca esti tare.Mergi si fara casca si nu ai treaba.Si totusi eu pe el il sustin si credeti-ma am vazut FORMULA 1 DE CIND TRANSMITEA ANDREI BACALU.I-am vazut la lucru pe Regazzoni,Vileneuve,HUNT,'J. STEWART",SENA,MANSEL,SUURTES,LAUDA,PROST,....CE CURSE ERAU ,ADEVARATE.
    0 0
  • masa
    am vazut si eu filmuletul cu kimi beat.Acazut de pe yaht drept in cap si a rezistat cu brio.daca dupa o asa cazatura mai esti in stare sa pilotezi cu 300km/h inseamna ca esti tare.Mergi si fara casca si nu ai treaba.Si totusi eu pe el il sustin si credeti-ma am vazut FORMULA 1 DE CIND TRANSMITEA ANDREI BACALU.I-am vazut la lucru pe Regazzoni,Vileneuve,HUNT,'J. STEWART",SENA,MANSEL,SUURTES,LAUDA,PROST,....CE CURSE ERAU ,ADEVARATE.
    0 0
  • masa
    am vazut si eu filmuletul cu kimi beat.Acazut de pe yaht drept in cap si a rezistat cu brio.daca dupa o asa cazatura mai esti in stare sa pilotezi cu 300km/h inseamna ca esti tare.Mergi si fara casca si nu ai treaba.Si totusi eu pe el il sustin si credeti-ma am vazut FORMULA 1 DE CIND TRANSMITEA ANDREI BACALU.I-am vazut la lucru pe Regazzoni,Vileneuve,HUNT,'J. STEWART",SENA,MANSEL,SUURTES,LAUDA,PROST,....CE CURSE ERAU ,ADEVARATE.
    0 0
  • masa
    am vazut si eu filmuletul cu kimi beat.Acazut de pe yaht drept in cap si a rezistat cu brio.daca dupa o asa cazatura mai esti in stare sa pilotezi cu 300km/h inseamna ca esti tare.Mergi si fara casca si nu ai treaba.Si totusi eu pe el il sustin si credeti-ma am vazut FORMULA 1 DE CIND TRANSMITEA ANDREI BACALU.I-am vazut la lucru pe Regazzoni,Vileneuve,HUNT,'J. STEWART",SENA,MANSEL,SUURTES,LAUDA,PROST,....CE CURSE ERAU ,ADEVARATE.
    0 0
  • @alexandra
    chiar nu ai inteles nimic nu am nimic cu el dar nu ii place mie de el cum probabil nici tie de alti si sti am fost rautacios cu tine dar am vrut doar sa te enervez atita tot este normal ca tin si cu el doar sint fan ferari daca ai inteles si sa mai sti ca asta este numai parerea mea si apropo cu ce am zis de fete sa sti ca am vrut doar sa te enervez pe tine ca eream sigur ca te ambalez
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru