Raikkonen, interesat sa concureze pentru Mercedes GP

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 19.11.2009
Kimi Raikkonen va lua in considerare o eventuala oferta din partea Mercedes GP, daca echipa germana va fi capabila sa-i demonstreze ca poate castiga titlul mondial.

Kimi Raikkonen a declarat in mai multe randuri ca McLaren Mercedes reprezinta singura sa optiune pentru sezonul 2010, insa negocierile dintre cele doua parti au esuat atat din motive financiare, cat si din cauza anumitor clauze prevazute in contract.

Confruntat cu perspectiva de a lua pauza timp de un sezon, Kimi Raikkonen ar putea lua in calcul o mutare surprinzatoare la noua echipa Mercedes GP, intrucat Jenson Button a semnat miercuri cu McLaren.

"Daca Mercedes GP ne poate oferi sau ne poate convinge ca ii pot furniza lui Raikkonen o oportunitate de care el este multumit si daca simte ca poate castiga curse si titlul mondial, atunci niciodata nu trebuie sa spui niciodata. Intotdeauna exista o posibilitate", a declarat Steve Robertson, managerul lui Kimi Raikkonen, in cadrul unui interviu acordat publicatiei Autosport.

Declaratiile sale vin la numai o zi dupa ce afirmase ca Raikkonen nu va concura in mod cert in Formula 1 in sezonul urmator, dupa ce negocierile cu McLaren nu au avut niciun rezultat.

Robertson sustine ca banii nu reprezinta factorul decisiv in hotararea lui Raikkonen de a renunta la Formula 1, in ciuda faptului ca presa speculeaza ca va primi 17 milioane de euro de la Ferrari drept compensatie in cazul in care nu isi va gasi echipa pentru anul viitor.

"Raikkonen nu este interesat de bani.

Bineinteles, banii au un anumit rol, dar el nu are nevoie de bani. Vrea o masina in care sa-si arate talentul. A fost foarte frustrat in acest an de faptul ca nu a putut castiga mai multe curse si ca nu a putut lupta pentru titlu. Cand esti in Formula 1 de noua ani si ai fost campion mondial, atunci ai nevoie de provocari, iar pentru Kimi provocarea este sa castige campionate si curse", a adaugat Robertson.

Managerul a adaugat ca Raikkonen va concura aproape sigur in Campionatul Mondial de Raliuri in cazul foarte probabil in care nu va pilota in Formula 1 in sezonul urmator.

Via | Autosport

Comentarii (4)

  • ceau
    hai kimi macar ptr fanii din Romania :))
    0 0
  • si totusi, bravo Kimi:)
    Se pare ca a semnat cu Mercedes pentru un sezon.Daca e asa,a facut o miscare cu adevarat inteligenta.Astept confirmarea oficiala.
    0 0
  • Revin..
    Hi, uite ca se adevereste si comentariul meu :http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/26500/oficial-button-a-semnat-cu-mclaren.html ,Acum nu mai ramane decat un singur pas ca KImi sa semneze ptr Mercedes gp .Bafta
    0 0
  • ......
    nu cred ca va semna cu cineva ,ptr ca Ferrari s-a asigurat de acest lucru.Asa ca stati linistiti,ca nu se va intimpla nimic.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru