Raikkonen mizeaza pe un nou podium la Monza

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 09.09.2009
Kimi Raikkonen spera sa obtina un nou podium in Marele Premiu al Belgiei pentru a ajuta Ferrari sa se mentina pe locul 3 in clasamentul constructorilor.

Dupa ce a castigat Marele Premiu al Belgiei in urma cu doua saptamani, Raikkonen isi indreapta atentia spre cursa de la Spa-Francorchamps si spera sa obtina un nou podium, mizand in acest sens si pe sprijinul oferit de tehnologia KERS.

"In Belgia am castigat si vrem sa continuam in acest mod in ultimele curse, incercand sa ramanem pe podium. Circuitul de la Monza este cel mai rapid al sezonului, iar sistemul KERS ar trebui sa ne ajute la fel ca la Spa-Francorchamps. Trebuie sa folosesti bine bordurile, iar acesta nu a fost punctul forte al monoposturilor noastre in ultimii ani. Vom vedea ce se va intampla vineri. Nu am facut testul obisnuit pe circuit, asa ca este dificil sa vorbim (n.r - despre rezultat) pentru ca pana acum nu am folosit aceasta configuratie aerodinamica", a declarat finlandezul pentru site-ul oficial al Scuderiei Ferrari.

Rezultatele surprinzatoare din acest sezon il determina insa pe Raikkonen sa ramana precaut in privinta performantelor din ultimele curse ale sezonului.

"In acest an, performantele s-au schimbat de la o cursa la alta. Exista echipe care au intrerupt dezvoltarea monopostului, la fel ca si noi, si altele care continua sa forteze pentru ca mai au cateva obiective de indeplinit", a adaugat el.

Pe de alta parte, finlandezul se simte incurajat de faptul ca este pilotul care a obtinut cele mai multe puncte in ultimele 5 curse. "Privind inapoi, sunt fericit pentru ca sunt pilotul care a castigat cele mai multe puncte pe parcursul ultimelor curse. Cine ar fi crezut asta dupa inceputul de sezon pe care l-am avut?", se intreaba el.

Raikkonen va concura pentru prima oara alaturi de noul sau coechipier, Giancarlo Fisichella, si este increzator ca italianul va ajuta echipa sa isi indeplineasca obiectivele. "Intotdeauna m-am inteles bine cu el. Este unul dintre cei mai experimentati coechipieri si vom da totul pentru a ajuta Ferrari sa se mentina pe locul 3 in clasamentul constructorilor", a mai precizat fostul campion mondial.

Marele Premiu al Italiei va avea loc in weekendul 11-13 septembrie.

Via | Ferrari

Comentarii (13)

  • :D
    Sunt cateva greseli in articol...."Kimi Raikkonen spera sa obtina un nou podium in Marele Premiu al Italiei nu Belgiei ", "Dupa ce a castigat Marele Premiu al Belgiei in urma cu doua saptamani, Raikkonen isi indreapta atentia spre cursa de la Monza nu Spa:D
    0 0
  • @kimi
    haide Kimi ! stim ca poti :) speram sa fii ok cu moralul dupa incidentul nefericit ce s-a petrecut acum cateva zile :(
    0 0
  • @Alexandra1710
    ce incident nefericit a avut kimi?, poti sa-mi spui , te rog
    0 0
  • @lucs
    bunica lui Kimi a murit in urma cu cateva zile....
    0 0
  • kimi
    Offfff, dar o sa fie bine.
    0 0
  • ...
    tin minte ca dupa ce a obtinut kimi pole-ul la nurburgring in 2007 bunica lui a baut o sampanie singura:)...sunt tari finlandezii astia...oricum. Dumnezeu s-o ierte!
    0 0
  • @scuderia
    eu stiam ca dupa ce a castigat Kimi titlul ea a dat gata o sticla de sampanie si le-a spus tuturor cine e campion mondial :) oricum se pare ca datorita ei Kimi a ajuns ceea ce e azi :) R.I.P Sirkka :(
    0 0
  • Red Bull
    cred ca sunt favoriti... pe langa ca is buni si fara KERS pe linia drepta si in virajele de mare viteza, masina lor incaleca cel mai bine bordurile...iar la Monza... sper macar Lewis sa ii invinga pe cei de la Ferrari chiar daca nu va castiga cursa :)
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Mclaren_Mircea_1984
    Esti moldovean? Faza cu bordurile nu prea mai tine, desi cursa o sa fie interesanta :)
    0 0
  • @NeoGalaxy
    Totusi ce tot ai cu mine mai?? Io nu cred ca am mai folosit la adresa ta nici un cuvant peiorativ sau cu tenta peiorativa mascata. Nu imi fa mie pe desteptu si nu ma aburi ca moldovean nu ii nimic jignitor... Nu ii jignitor in mod direct, dar cand esti facut moldovean sau oltean ii clara ca tendinta interlocutorului ii sa te ironizeze asa mai cu stil. Eu is din Oradea, deci sunt ardelean. Poate tu esti sudist de ala de prin Bucuresti. In fine, parca spuneai ca putem fi si prieteni, io nu cred ca te-am mai jignit cu ceva in nici un fel, ci chiar vreau sa ma inteleg bine cu tine... asa ca lasa astea cu moldoveanu din moment ce eu nu ti-am lezat personalitatea cu nimic.
    0 0
  • kimi
    Sperati baieti, e gratis! Insa, Kimi nu a aratat totul...eu am incredere in el, iniferent de echipa la care va alerga.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @McLaren_Mircea_1984
    Salve. Scuze sa-ti spun dar nu era decat o intrebare, pentru ca tot timpul folosesti "is" :) Eu nu jignesc dar daca vreau sa fac misto de cineva stii ca sunt foarte direct :) Oricum nu stiam ca esti ardelean dar uite ca suntem ca fratii :)) Rudele mele din partea mamei sunt din Sibiu, asa ca sunt cel putin 50% ardelean. Mama mea si rudele mele apar si in cartea despre istoria satului Toparcea. Deci nu te supara, pentru ca nu ai nici un motiv :)
    0 0
  • ok NeoGalaxy
    Nu ma supar, eu chiar vreau sa ma inteleg bine cu tine :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru