Raikkonen, mustrat pentru incidentul cu Magnussen din finalul cursei

de Daniel Popescu
Luni, 26.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Clasamentul final al cursei de la Monaco a rămas neschimbat după ce Kimi Raikkonen a primit doar o mustrare pentru incidentul cu Kevin Magnussen. Comisarii nu au luat nicio decizie în privinţa duelului între Jenson Button şi Sergio Perez.

Esential 12 este locul pe care a terminat Kimi Raikkonen cursa de la Monaco
6 este pozitia lui Jenson Button in clasamentul Marelui Premiu al statului Monaco
Rezultatele finale ale Marelui Premiu al statului Monaco au fost în dubiu pentru câteva ore de la finalul cursei, întrucât comisarii au analizat două incidente separate.

Primul dintre ele a fost cel dintre Kimi Raikkonen şi Kevin Magnussen, petrecut cu numai şase tururi înainte de final. Pilotul Scuderiei Ferrari a încercat să-l depăşească pe rivalul său de la McLaren în acul de păr, însă a intrat cu o viteză prea mare în viraj şi s-a acroşat uşor cu pilotul danez, amândoi oprindu-se pentru câteva secunde. Comisarii au dictat însă doar o mustrare scrisă pentru pilotul finlandez.

"Am încercat să depăşesc pe bordura interioară şi nu am putut lua virajul. Magnussen s-a mişcat un pic spre stânga, am urcat un pic pe bordură şi am fost destul de aproape de viraj, dar zidul era prea aproape şi a trebuit să renunţ.

Nu l-am lovit niciodată până în momentul în care am întors, pentru că era în spatele meu", a declarat el.

Nicio penalizare pentru Button

Între timp, comisarii nu au luat nicio decizie în privinţa incidentului din primul tur dintre Jenson Button şi Sergio Perez. Pilotul Force India a fost acroşat de britanic în virajul Mirabeau şi a fost nevoit să abandoneze, însă Button a fost considerat nevinovat. În schimb, Perez l-a acuzat pe pilotul McLaren de producerea incidentului.

"Luptam cu Nico Hulkenberg şi am abordat apexul normal. Eram pe traiectoria ideală în faţa lui Button când mi-a lovit pneul spate şi m-a propulsat în barierele metalice. Nu mă aşteptam să fie acolo, pentru că în mod normal nu este loc pentru încă un monopost", a precizat mexicanul.

Via FIA

Comentarii (10)

  • silviu
    De ce nu a intrat Raikkonen primul la schimbul de pneuri de sub Safety Car, caci era inaintea lui Alonso in cursa? Probabil astfel si-ar fi pastrat pozitia a 3-a.
    8 10
  • JugaruGabi
    Perez e acelasi idiot de anul trecut cand a facut manevre periculoase de i-a scos pe Button si pe Raikkonen de pe traseu in sicana de dupa pasaj.

    Eu zic sa mai inchida gura aia, ca e slab facut gramada pe traseul asta.
    10 3
  • Test Driver 01
    lol Perez l-a acuzat pe Button looool, du-te mah de aici :P. Perez anul trecut la McLaren era sa-l scoata pe Button din cursa in nu mai putin de 3 ocazii diferite, noroc cu Button ca era calm si stia ca trebuie sa duca monopostul la final, altfel Perez il zbura de pe pista lol. Anul asta vad ca Perez face la fel, probabil el si Maldonado sunt frati... vitregi :P
    9 0
  • @silviu

    a intrat primul,
    dar a trebuit sa mai intre o data
    6 1
  • bernie
    @sikviu...Kimi nu a intrat primul la boxe ptr ca trebuia ca tractoristul bancii sa termine cursa inaintea lui Kimi.el galactico tractoristo nu conteaza pe ce loc termina cursa (poate si pe 19) important este sa termine in fata colegului ca sa vada toata lumea ca el este cel mai bun pilot de la ferrari din f1 si din galaxie.Ce dracu ma!!!Nu v-ati prins???Nu vedeti cu totii ca ferrari tace si nu-i reproseaza nimic lui Kimi.O tot scalda cu adaptarea cand stim cu totii ca masina este proiectata de anul trecut ptr falcos.Este clar ptr toata lumea statutul lui Kimi la ferrari.. Pilotul nr 2.Poate este sau poate nu este stipulat ib contract.Dar ferrari si banca asa il considera.Iar Kimi ce sa faca?Se conformeaza indiferent ca-i convine sau nu.Si mai da si el cate o declaratie la presa ptr ca asa prevede contractul chiar daca el detesta PR- ul.Dar in ultimul timp eu am observat ca performantele masinilor au crescut(foarte putin ce-i drept in comparatie cu concurenta).Iar acest lucru il atribui lui Kimi si nu marelui dezvoltator care doar beneficiaza de munca altora.In concluzie se pare ca finlandezul betiv comunica si stie mai bine ce sa ceara echipei de ingineri si mecanici decat o face tractoristul galactic.Iar daca alfonsitilor nu le place conentariul meu inseamna ca se aseamana perfect cu idolul lor Adica nu fac nimic util pe aceasta planeta dar le place sa fie laudati de toata lumea
    12 8
  • bernie
    Silviu...scuze...
    1 7
  • Startul a fost unul fulminant pentru finlandezul de la Scuderia, acesta depasind nu mai putin de 3 piloti, pe coechipierul Alonso si pe membrii echipei Red Bull. Pentru multa vreme ultimul loc pe podium a parut la discretia lui Kimi, insa la a 2-a aparitie a masinii de siguranta Kimi a suferit o pana de cauciuc dupa un acrosaj cu o masina intarziata, lucru ce l-a aruncat la coada grilei. Dupa ce a urcat pe locul 8, o manevra riscanta efectuata de acesta in incercarea de a-l depasi pe Kevin Magnussen in acul de par a rezultat in avarierea aripii fata si pierderea oricaror sanse la puncte. Cursa lui Alonso a fost una solitara, acesta nereusind sa dea impresia in vreun moment ca ar putea reprezenta un pericol pentru podiumul lui Ricciardo.

    =====> http://sport.hotnews.ro/stiri-motor-17354749-formula-1-cursa-superba-strazile-din-monte-carlo-rosberg-redevine-lider-ricciardo-prinde-podiumul-dauna-lui-raikkonen-iar-bianchi-marussia-momentul-lor-glorie.htm
    4 0
  • pablo256r
    Relax bernie.
    Soxy a dat deja un raspuns pertinent. Nu e cazul sa arunci cu noroi.
    Kimi a facut pana sub SC. Nu stiu daca a adunat ceva resturi de pe traseu sau l-a pupat Marusia din spatele lui (au intrat impreuna asa ca si asta e posibil).
    Nu are nici o legatura "dizertatia" ta de mai sus cu ceea ce s-a intimplat ieri la Monaco.
    3 5
  • BERNIE 2
    bernie esti fan DUCK TV?
    2 5
  • Va cam uitati baieti la DUCK TV..............
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru