Raikkonen: "Rezultatele din calificări reprezintă o mare surpriză"

de Daniel Popescu
Sambata, 05.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen a admis că este surprins de performanţele obţinute de Ferrari în calificările de la Monza, după ce ambii piloţi ai echipei l-au învins pe Nico Rosberg.

Esential 2 este cel mai bun rezultat obtinut de Kimi Raikkonen in calificari dupa Marele Premiu al Chinei din 2013
0.234 secunde a fost diferenta dintre Lewis Hamilton si Kimi Raikkonen in antrenamente
Kimi Raikkonen a obţinut sâmbătă locul doi în calificările pentru Marele Premiu al Italiei, cel mai bun rezultat al său după etapa desfăşurată în China în 2013. În plus, coechipierul său Sebastian Vettel a terminat pe poziţia a treia, astfel că amândoi l-au surclasat pe Nico Rosberg.

Chiar dacă Lewis Hamilton şi-a adjudecat relativ confortabil al 11-lea pole position al sezonului, Raikkonen a admis la final că prestaţia Scuderiei Ferrari reprezintă o mare surpriză.

"Într-un fel este o surpriză mare să fim atât de puternici comparativ cu Mercedes. Încă nu suntem mulţumiţi cu locurile doi şi trei, dar dar ne aşteptam ca aici să fie mai dificil din cauza configuraţiei circuitului, aşa că este o mare surpriză.

Nu mă aştept la o cursă uşoară, dar de regulă suntem mai încrezători pentru cursă decât pentru calificări", a declarat finlandezul.

Ne aşteptam ca aici să fie mai dificil din cauza configuraţiei circuitului, aşa că este o mare surpriză.

Kimi Raikkonen
Pilot Ferrari
Performanţa Ferrari este cu atât mai surprinzătoare cu cât Mercedes a introdus în această etapă un update major pentru motor care include toate cele şapte jetoane pe care le avea la dispoziţie pentru îmbunătăţirea motorului, în timp ce Ferrari a introdus doar schimbări minore. Chiar dacă update-urile vizează mai degrabă performanţa carburantului şi fiabilitatea, rezultatele Ferrari rămân surprinzătoare în contextul în care circuitul de la Monza favorizează motoarele puternice precum cel Mercedes.

Între timp, Vettel anticipează o cursă dificilă duminică şi se aşteaptă ca Mercedes să aibă un ritm superior. "Cel mai bun lucru este că suntem foarte aproape de Hamilton, iar asta ne determină să fim încrezători.

Dar trebuie să fim realişti, va fi o cursă dificilă. Mercedes au un ritm serios în cursă, aşa cum am descoperit de multe ori în acest sezon", a adăugat el.  

Comentarii (7)

  • kimi pierde startul
    6 21
  • Dupa primul viraj Ferrari o sa fie cu o masina in fata, i favorizeaza pozitia pe grila de start in sah, Ham o sa il inchida pe Kimi si vine Vet din spate sau il tinepe Vet si trece Kimi.
    23 4
  • Sau Ham porneste fara p[robleme si se duce sageata pana la primul viraj, sunt fan Ferrari dar nu prea cred in minuni, mi-e sa nu greseasca tocmai ei startul aici.
    9 6
  • la start hamilton va avea un ferrari in fata dar problema e in restul cursei sa vedem cu ce strategie vine fiecare,ar fi frumos sa vedem o victorie rosie doar santem la monza,nu?
    6 1
  • Sincer nu ma asteptam la asa rezultate pentru Ferrari dar e un pas inainte.sa speram intr-o victorie sau puncte cat mai multe stranse la finalul cursei,m ales ca rosberg poate abandona.singura intrebare este cate opriri va avea vettel mai ales dupa ce s-a intamplat in belgia.
    5 0
  • Sincer nu ma asteptam la asa rezultate pentru Ferrari dar e un pas inainte.sa speram intr-o victorie sau puncte cat mai multe stranse la finalul cursei,m ales ca rosberg poate abandona.singura intrebare este cate opriri va avea vettel mai ales dupa ce s-a intamplat in belgia.
    2 1
  • Ha, ha ha....
    vom avea batalii pentru titlu pana in ultit cursa....
    De ce oare nu reusim sa scapam de acesti regizori din toate domeniile si sa avem concursuri corecte, fara dopinguri...fara imigratii....
    BANU ESTE LA PUTERE
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru