Raikkonen: "Schimbarea regulamentului nu va avea efect asupra stilului de pilotaj"

de Daniel Popescu
Luni, 20.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen anticipează că stilul de pilotaj va rămâne neschimbat în Formula 1 şi în sezonul 2014, chiar dacă regulamentul tehnic va suferi modificări majore.

Impresia mea este că Formula 1 nu va fi atât de diferită pe cât cred oamenii, dar aş putea să mă înşel. Sper să descoperim că este destul de simplu.

Kimi Raikkonen
Pilot Ferrari
Introducerea noilor motoare turbo V6 de 1.6 litri şi noutăţile de ordin aerodinamic pentru sezonul 2014 au generat numeroase ipoteze cu privire la impactul asupra stilului de pilotaj.

Cei mai mulţi ingineri aşteaptă o schimbare importantă în privinţa modului în care piloţii vor gestiona cursele, în special prin prisma consumului de carburant limitat la 100 kilograme pe cursă.

Chiar dacă se anticipează că piloţii vor trebui să se adapteze din mers pilotajului la consum, Kimi Raikkonen consideră că lucrurile vor decurge în mare parte la fel ca şi până acum.

"Impresia mea este că Formula 1 nu va fi atât de diferită pe cât cred oamenii, dar aş putea să mă înşel. Sper să descoperim că este destul de simplu. Cu siguranţă este deja dificil pentru toţi oamenii din departamentele tehnice să realizeze noul motor, noua cutie de viteze şi toate aceste lucruri, dar nu afectează pilotajul atât de mult.

Este evident că vom avea butoane noi şi unele comenzi de urmat, dar este mai bine să aşteptăm să vedem cât de uşor va fi", a precizat pilotul Scuderiei Ferrari.

Finlandezul a făcut aceste declaraţii în cadrul unei serii de clipuri video botezate "Lumea lui Kimi" în care vorbeşte despre relaţia sa cu Formula 1, despre fabrica de la Maranello sau despre echipă.

Raikkonen şi Ferrari:

Raikkonen şi Formula 1:

Raikkonen şi Maranello:

Raikkonen şi fanii:

Comentarii (10)

  • Dati stiri cu Alonso ca la astea cu Kimi nu se comenteaza.
    9 11
  • Alonso
    cica asupra stilului nu ar avea da pare-se i-ar afecta pe unii motorul turbo, na acolo, sa aibe si ei o scuza
    3 2
  • fenechiu
    dar ce trotineta rosie si-a tras decum a venit la Ferrari
    2 4
  • Stire cu Alfonso: "Finlandezul nu si-a schimbat stilul de pilotaj in schimb spaniolul a facut-o. A trecut de la stilul incet (varza) la stilul super incet (super varza) si la finalul acestui sezon (2014) tocmai a pierdut titlul (pentru a cata oara?) de data aceasta in fata coechipierului sau care nu a respectat nici un ordin de echipa si care atunci cand a ramas fara benzina spre disperarea fanilor lui Alfonso a scos sticluta de Finlandia din buzunar si ia dat-o motorului pe gat (astfel turbina a raspuns super prompt fara intarzierea specifica motoarelor turbo.Deci la sfarsitul acestui an (2014) Vittel-ul nu mai e campion mondial iar Alfonso gafaie din nou in spatele lui Ice Man multumindu-se din nou cu eternul si mult blamatul loc 2."
    19 10
  • Florin
    Nu mai puneti stiri in care nu apare Alonso ca nu le citeste nimeni. Pe acest site sunt numai pareristi care dau suporteri ai lui Kimi dar nici nu citesc stirile despre el. In schimb sorb tot ce apare despre Alonso si comenteaza cu rautate sau lamisto. "Esti ci eva pefata Pamantului daca ai multi dusmani..."6
    6 12
  • Observ ca toti fanii Vettel acum il sustin pe Raikkonen, fiind constienti ca Alonso e principalul rival al germanului. In urma cu 7 ani n-avea Raikkonen atatia "fani" nici cand se imbata cu Miss Scandinavia :D Mi-aduc aminte ca umbla Kimi cu una care era mai inalta cu un cap :))
    5 10
  • neboon
    da rusoaica? rusoaica cate capete are peste alonso?
    9 2
  • @ferr Una peste alta Vettel i-a dat peste nas lui Alonso 4 ani la rand. Nu prea vad urma de mandrie in a fi fan Alonso :))
    11 6
  • @Nepoate
    pentru ei din oficiu si indiferent ce se intampla pe pista Aonso e cel mai bun (pentru ca asa simt ei .. din inima), asa ca daca esti fan Alonso mandria e garantata. Incearca si tu! Senzatii garantate. O sa pari naiv in ochii unora dar nu-i nimic, vei avea parte de intelegerea altora, deocamdata inca sunt destui fani Alonso
    5 6
  • ciprian
    ady 16....nu iti inteleg frustrarea..dai cu alonso asa de pamant de parca ar fi fost coechipier cu vettel si ar fi avut masini egale si lar fi batut rau de tot...tu la ce f1 te-ai uitat ultimele 4 sezoane..nai vazut ca red bull a omorat concurenta ..nu o mai arde atata ca alonso a pierdut ca a dres ...ca echipa a pierdut sau mai bine zis echipele toate nau putut tine pasu cu aceasta echipa austriaca...apropos sunt fan mclaren...doar ca ma minunez de ce atata ranchiuna pe alonso care nu a avut nici cea mai mica sanasa la titlu..atata timp cat red bull e cea mai bogata echipa din f1 va castiga titluri in continuare..deci practic ei concureaza singuri .....fara suparare prietene
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru