Raikkonen şi Alonso mizează pe un podium în Australia

de Daniel Popescu
Miercuri, 12.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen şi Fernando Alonso şi-au exprimat speranţa că pot termina pe podium cursa inaugurală a sezonului de la Melbourne.

Trebuie să vedem cum începem, să încercăm să dăm tot ce avem mai bun, să terminăm cursa şi sper să fim cel puţin pe podium.

Kimi Raikkonen
Pilot Ferrari
Ferrari a avut parte de un parcurs decent în cele trei sesiuni de teste premergătoare noului sezon, în care s-a evidenţiat printr-un monopost relativ fiabil şi destul de rapid.

Aparent, echipa este în urma celor de la Mercedes şi Williams, însă Kimi Raikkonen este încrezător că va putea obţine o clasare pe podium în Marele Premiu al Australiei de la sfârşitul acestei săptămâni.

"Este dificil de spus dacă Ferrari poate câştiga. Cu siguranţă acesta este obiectivul, dar sunt multe necunoscute în acest weekend. Poate că nu am avut parte de cel mai bun test în ultimele zile, dar cred că am efectuat cele mai multe lucruri pe care le-am plănuit. Trebuie să vedem cum începem, să încercăm să dăm tot ce avem mai bun, să terminăm cursa şi sper să fim cel puţin pe podium", a declarat finlandezul.

Dacă facem totul corect, atunci punctele şi chiar podiumul reprezintă o posibilitate.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Coechipierul său Fernando Alonso este de asemenea de părere că Ferrari poate ataca un podium la Melbourne, însă admite ca orice greşeală poate costa mult echipa în termeni de rezultate.

"Cred că nu putem fi nici prea pesimişti, nici prea optimişti, pentru că probabil este o cursă oarbă pentru toată lumea în termeni de performanţă.

Dacă facem totul corect, atunci punctele şi chiar podiumul reprezintă o posibilitate. Dacă facem o greşeală foarte mică, poate cursa pentru acest an se încheie, trebuie să ne concentrăm 100%", a precizat el.

Via Autosport

Comentarii (27)

  • lamprins
    pe podium (unul din ei) dar la 2 ture in spatele celor de la mercedes
    3 33
  • alonzo
    Fara a fi fun Kimi, cred ca i cel mai bun.
    22 16
  • Laurentiu Dan
    Alonso este mai rapid pe aceasta masina. Nu-l vad pe Kimi prea bine, are probleme mai mari de adaptare.
    13 23
  • Dupa cum au decurs testele Alonso il va domina pe Raikkonen. Problema lor va fi echipa Mercedes.
    22 19
  • Steriu
    Nu stim cum vor merge Mercedes, poate ca vor uza mai mult pneul, sau poate ca vor consuma mai mult combustibil, eu nu-i vad neaparat favoriti. Sau poate ca Ham iese in decor, ceea ce e f posibil.
    18 6
  • bogdan
    Cred ca strategia Ferrari a fost cea mai buna in teste. Si au facut si treaba nici n au aratat prea mult la alti. Toate articolele cu cine i mai bun sau mai slab raportat la teste au fost scrise sa si mai ia si ziaristi salarile si nu voi fi surprins cand Red Bull o sa rupa iar tot.
    14 5
  • Adrian
    Raikkonen a iesit o data in decor si o data s-a invartit intr-un viraj, asa cum a facut-o si cu Laferrari intr-un test pe circuit. Il va bate Alonso clar. Confirmarea o vom avea sambata si duminica. Red Bull, daca vor termina cursa va fi bine pt ei.
    10 15
  • Se poate podium, la fel de bine cum se poate si victorie sau abandon. Deocamdata este singura echipa capabila sa se bata cu Mercedes.
    14 2
  • Ha,ha,ha...
    Sincer,mai mult ma gandesc cum sau cat vor evolua dupa China...ca deh,suflu si in iaurt dupa "upgrade-urile" esec...cel putin cele de anul trecut... :( ?!
    10 1
  • Singaporezul
    Succes.Pt. Kimi.
    15 3
  • Kimi a avut timpi mai buni decat alonso in simularea de cursa. Nu stiu de unde asti scos-o p-asta ca "dupa cum au decurs testele alonso il va domina pe kimi". Mai bine zis, dupa cum il cunoastem pe alonso, acesta stie sa domine in culisele echipei atunci cand da de un pilot tare. Cu o singura exceptie, la McLaren unde Dennis nu a pus botul la preamarirea de sine a dublului ceampion
    9 9
  • Daca vor fi conflicte intre astia doi, stiti cu le va stinge Kimisor?
    Cu votca. :))
    7 19
  • pif666
    sa nu ne pripim.inca. mercedes pare in cea mai buna forma. dar asa cum am zis : pare. ferrari are un monopost bun. linie de piloti cum nu a mai avut vreodata. alonso are prima sansa in fata lu kimi. insa numai dupa prima cursa ne vom edifica. nu total. doar partial. insa mizez pe ferrari acest an.
    9 4
  • Nu uitati ca Ferrari nu au folosit nici macar un tur motorul la turatie maxima si au fost acolo si cu toate astea au avut cea mai mare viteza de top..... nici ERS-ul nu a lucrat la capacitate maxima.....
    12 2
  • te inseli. Cel care pune la inimioara este Alonso. Alonso este genul de om pentru care aparenta e totul. Pentru Kimi conteaza esenta, el vrea sa fie mai bun nu doar sa para mai bun si daca pierde e in regula, nu-i trebuie sa para ceva ce nu e. De asta nu s-a ferit sa vina la Ferrari nici cand era Schumacher nici acum cand e Alonso. In schimb Alonso a facut tot ce a tinut de el sa nu-i fie schimbat Massa. Daca Kimi o sa-l bata pe Alonso, sa ne asteptam la rautati din partea lui Alonso.
    12 6
  • daci76
    Cred ca este anul Ferrari.
    10 0
  • gura lumii
    @ferr1
    se vede frate ca esti complexat,si-n alta ordine de idei scrie si tu romaneste ,votca
    6 3
  • Aici e o problema vad, fanii lui Kimi sunt hateri Alonso si chiar Ferrari pe cand fanii lui Alonso nu sunt hateri nici Kimi nici Ferrari. In conditiile in care Alonso il va domina pe finlandez, ceea ce este de asteptat, Coulthard are o analiza foarte pertinenta pe subiect, ma astept la toate mizeriile de pe lume din parte fanaticilor lui kimi care vor desfiinta scuderia, voi rade bine :). De aceea va iesi Lewis campion in 2014 ;)
    8 8
  • @senna
    Ba cred ca e invers!!! Fanii lui alonso sunt mari hateri kimi. Vezi creierul de gaina ferr care trece deja la jigniri la adresa lui KIMI!!
    2 7
  • @Senna. Iti insusesti un username cu o anumita rezonanta. Daca nu poti sa te ridici macar la sfertul valorii acestui nume,incearca macar sa nu-l faci de ras! GO,GO KIMI!
    6 3
  • JugaruGabi
    ferr1, cu cate te plateste Alonso sa-i faci statuie?
    6 6
  • @senna...
    Coulthard a fost umilit de Kimi cand erau colegi....
    6 2
  • @ @senna Invata sa faci deosebirea intre ironie si jignire.
    Cat despre "hater", nu e nimeni, stai calm. Unii se amuza, altii ca tine sunt frustrati, isi rod unghiile, se enerveaza, se crispeaza, se oftica.

    Dar asa cum a spus si individul de mai sus, fanii Kimi sunt doar fani Kimi, nu si fani Ferrari. Castiga Alonso sau Raikkonen? Prea putin probabil. Nu cred ca au sanse atat de mari la titlu. Totusi macar un lucru sa fie bun, sa nu mai vad taurul cum da din aripi http://i.imgur.com/CgzPiP7.png

    Aaaa, te astept aici si cand Raikkonen o sa abandoneze sau nu o sa mearga lucrurile cum vrea el, se urca in masina si pleaca acasa. Cu siguranta tie o sa ti se para smecherie.
    4 5
  • @ferr1, ala ii bou nu ii taur!
    5 0
  • Bai baietel, esti ca raia!!! Nu scapa nimeni de tine. postezi cate o tampenie pe fiec stire. Esti plin de pareri si de iubire pura si inocenta pt "marele" alfonzo!!! Get a f***ing job!!
    1 4
  • bogdan
    Imi place ordinea din titlu " Kimi si Alonso". Asa o sa fie si n cursa. Stiu ei ce stiu.
    1 2
  • sprint
    well, constat ca acum e hulit alonso si bine cotat kimi. E aceeasi situatie din 2010 la venirea lui alonso dar pe dos. Atunci era hulit kimi si vedeau in alonso super-salvatorul. Cand le-am spus ca nu e nicio garantie cu alonso, ca a fost un context nefericit anul 2009 pentru ferrari si ca nu este vina lui kimi, ca se va intampla la fel daca o alta echipa vine cu ceva mult mai competitiv decat ferrari nu au vrut sa admita; alonso era superpilotul ....
    Sa revina kimi ca nu a facut alonso mare branza nu era admisibil nici macar ca cel mai prost scenariu ... era imposibil ...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru