Raikkonen şi Perez se acuză reciproc de producerea accidentului

de Daniel Popescu
Luni, 27.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergio Perez susţine că Raikkonen ar fi trebuit să-i facă loc pentru a evita coliziunea la Monaco, însă reacţia finlandezului a fost dură: "Perez ar trebui pălmuit".

Kimi nu mi-a lăsat spaţiu şi nu am putut face nimic pentru a-l evita. Dacă există cineva care putea evita accidentul, acela este Raikkonen.

Sergio Perez
Pilot McLaren
Sergio Perez a fost unul dintre protagoniştii Marelui Premiu al statului Monaco şi s-a evidenţiat prin depăşirile specutaculoase asupra lui Jenson Button şi Fernando Alonso în şicana de după ieşirea din tunel.

Totuşi, când a încercat o manevră similară şi cu Kimi Raikkonen, cei doi piloţi s-au acroşat, iar mexicanul a fost nevoit să abandoneze. La finalul cursei, pilotul McLaren l-a acuzat pe finlandez de producerea accidentului pentru că nu i-a lăsat loc să treacă.

"Depăşirea a fost riscantă. Dar i-am depăşit pe Button şi Alonso în acelaşi loc. Până la urmă, trebuie să laşi spaţiu. Am lovit zidul la intrarea în viraj. Kimi nu mi-a lăsat spaţiu şi nu am putut face nimic pentru a-l evita. Dacă există cineva care putea evita accidentul, acela este Raikkonen", a declarat el.

Poate că cineva ar trebui să-l pălmuiască.

M-a lovit din spate. Dacă crede că e vina mea că a venit prea repede în viraj, atunci habar nu are despre ce vorbeşte.

Kimi Raikkonen
Pilot Lotus
Fostul campion mondial a avut însă o reacţie dură în momentul în care a fost informat despre declaraţiile lui Perez, considerând că mexicanul poartă întreaga responsabilitate pentru incident. Întrebat dacă piloţii ar trebui să vorbească cu Perez pe marginea acestui subiect, el a replicat:

"Nu va fi de niciun folos. Poate că cineva ar trebui să-l pălmuiască. M-a lovit din spate. Dacă crede că e vina mea că a venit prea repede în viraj, atunci habar nu are despre ce vorbeşte. Se pare că se aşteaptă ca oamenii să aibă întotdeauna grijă la ce face el pe circuit, să se dea la o parte şi să meargă mai departe dacă intră prea repede în viraj", a declarat el.

În urma incidentului, Raikkonen a fost nevoit să intre la boxe pentru că suferise o pană, însă în cele din urmă a salvat un punct datorită unor depăşiri succesive efectuate în ultimele tururi. 

Comentarii (40)

  • Perez un pilot sustinut de banii sponsorului....daca nu-ti pasa de cursa si intimidand pilotii care nu vor sa-si riste cursa ataci in loc imposibil si uneori iti si merge nu inseamna nici pe departe ca ai dreptate! McLaren are doar de pierdut din acest comportament! Sunt curios cand vor trage linie si vor vedea ca banii adusi de acest neavenit nu acopera pierderile de potentiale puncte.
    39 3
  • ahbu rafa
    Perez cred ca va fi de parut ceva vreme de catre kimi urmatoarele curse :)). Ma bucur ptr Kimi ca s-a aparat pozitia corect , iar ce zice Perez sunt numai aberatii (PAREREA MEA).
    30 8
  • Parerea mea e ca Perez trebuia penalizat pt ce facea, vinea din spate ,partea stinga si frina mai tirziu, astfel pilotul din fata trebuia sa aleaga sau accident sau sa taie. Alonso nu a taiat ci pur si simplu cu o experienta mai mare a evitat accident, care ar putea fi fatal in Monaco.
    Kimi la pus la punct pe Perez, cei drept a si platit pt asta , dar nu ia dat pozitia.
    RESPECT KIMI
    41 4
  • ahbu rafa
    Scuze "de paruit"
    0 0
  • dilema perez
    Daca vrei sa ajungi campion mondial nu stai sa platesti polite, punctele pe care le pierzi abandonand vor atarna cat o eternitate la final. Alonso si Kimi vor vedea asta la final. Alonso avea un DNF si n-a vrut sa mai riste nimic. Perez a riscat ca n-are nimic de pierdut. Eu zic ca a fost incident de cursa.
    8 6
  • Kamikaze Perez !
    Auzi la el "i-am depăşit pe Button şi Alonso în acelaşi loc. Până la urmă, trebuie să laşi spaţiu." Prima data l-a depasit pe colegul Button si a taiat sicana pentru ca nu avea loc, s-a dus mai departe, a trebuit sa i se spuna de la boxe sa cedeze inapoi pozitia. A doua depasire asupra lui Button a fost reusita. Depasirea asupra lui Alonso frumoasa doar ca are o mica problema: Perez nu i-a mai lasat loc lui Alonso dupa depasire. Sau doar lui trebuie sa-i lase cineva loc ? Alonso a taiat sicana si a fost penalizat. Asupra lui Kimi a mai avut o tentativa de depasire in urma careia ambii piloti au taiat sicana. La a doua tentativa asupra lui Kimi a avut "onoarea" sa-si sifoneze aripa fata. Intrebare: care este diferenta semnificativa iintre accidentul dintre Perez si Kimi fata de accidentul Grosjean si Ricciardo? E tot lovirea violenta a monopostului aflat in fata. Urmarile au fost asemanatoare: abandonul unuia si trecerea pe la boxe al celuilalt.
    In total in acelasi loc a incercat 5 depasiri din care una singura a fost corecta (si in cazul asta il suspectez pe Button ca l-a vazut in oglinda retro ce face si a franat ca sa evite contactul).
    Anul trecut au fost Grosjean si Kobayasi, anul asta e tot Grosjean dar cu Perez ?
    17 4
  • Probabil a uitat ca la prima incercare numai datorita lui Kimi nu a fost coliziune. A franat foarte tarziu, iar Kimi a scurtcircuitat sicana ca sa-l fereasca. Are dreptate @Ion. S-a bazat pe faptul ca Button si Alonso l-au lasat sa treaca tocmai pentru ca daca se aparau iesea cu incident si aveau mult mai mult de pierdut decat daca pierdeau o pozitie.
    Pe asta s-a bazat cand l-a atacat pe Kimi. Dupa prima incercare ar fi trebuit sa stie ca finlandezul nu se va da deoparte si nu-l va lasa sa treaca, ceea ce s-a si intamplat.
    Perez ar trebui sa-si vada in lungul nasului. E pilot bun dar atat. Cei de la McL ar trebui sa-l atentioneze serios. Nu e prima data cand pericliteaza cursa altor piloti si chiar pe cea a coechipierului.
    27 2
  • Video atasat articolului nu este despre incident. Aveti aici una dintre variantele de pe net:
    Perez Crashes into Raikkonen:
    http://www.youtube.com/watch?v=g80-CFe7_Ko
    3 0
  • Asta o sa ajung la fel de hulit cum e Grosjean. Toti trebuie sa-i faca lui loc. Cineva trebuie sa-i dea o lectie candva... Sper sa fie Kimi acela sa-i arate cine-i sefu. E de o impertinenta iesita din comun. Button l-a lasat pentru ca o mai patise cu el, iar Alonso pentru ca-si dorea macar cateva puncte la Monaco ca oricum nu ajungea prea sus si pe Kimi stim ca nu se da la o parte indiferent de loc si situatie in clasamentul general.
    21 1
  • Team radio la prima incercare de depasire a lui Perez asupra lui Kimi

    http://www.youtube.com/watch?v=VsF71yLMod4

    Stia Kimi ce stia
    11 0
  • C-am asa vine:
    perez si grosjean (pe maldonado il iertam de data asta...macar are o victorie cu o masina inferioara celor 2), ar trebui dati afara din F1.
    Cum poti sa conduci asa prost mah?
    Lu perez i s-a urcat la cap... deja se crede JMecher.. defapt ai cel mai mare rupt din F1...
    grosjean macar tace... cu toate ca si el ar trebui sa zboare afara din F1.
    14 3
  • 4 depasiri
    la prima depasire cu Button a fost precis, la a doua cu Alonso mai imprecis si l-a scos pe spaniard peste vibrator, la a 3-a cu Raikkonen a fost buldozer, noroc ca finlandezul s-a dus drept, la a 4-a....Deci un pilot talentat trebuie sa mai aiba si creier nu doar curaj iresponsabil.
    12 1
  • Fan F1
    Sa fim seriosi, vina o apartine comisarilor care l-au fortat pe Alonso sa-i dea o pozitie lui Perez, cand acesta trebuia penalizat pentru ca l-a impins atat pe Button cat si pe Alonso fara sa le lase spatiu de manevra, iar ambii deh... se bat pentru puncte este de inteles, ai preferat sa nu-si strice masina cu prostul de Perez. Hamilton a tot incercat sa-l depaseasca pe Webber dar si-a dat seama ca poate duce la abandonul amandorura, pe cand Perez, ce-i pasa lui tata de abandon, haide sa stricam cursa altor piloti... mama ce smecher sunt eu cu cele 12 puncte pe care le am, scrie campion deja pe mine. Prostia unora i-a dat un mare avantaj lui Vettel, cand nu era cazul, este identica cu situatia de la Spa de anul trecut. Doar ca prostul s-a schimbat desi... si-n cursa de la Monaco a recidivat.
    15 5
  • vodkkanen :))
    perez sa vezi ce pumni picioare cap in gura palme-ti dau ::)))) cand beam si eu vodka si dormeam pe circuit ai venit tu sa-mi testezi alcoolemia, ti-am spus ca pe aici nu se trece, daca eu nu pot ...nimeni nu poate :)))))) acum cum mai iau eu puncte ca ma obisnuisem sa le iau dormind pe pista :))) numai ma trezi, ma obisnuisem asa bine cu locul 2 :))))))))
    5 24
  • E incredibil ca exista nume cu destula rezonanta in Formula 1 care totusi il acuza pe Kimi pentru manevra extrem de prost gandita a lui Perez : Villeneuve: "Perez è stato grande, cartellino rosso a Raikkonen".
    12 4
  • @ville
    Sa nu-l luam pe Villeneuve ca etalon. E mai prost ca noaptea.
    16 7
  • JugaruGabi
    @vodkkanen :)) - un exemplu de roman agramat. :)
    21 6
  • JugaruGabi
    @Alexandra1710

    S-a trezit si ala sa comenteze...
    13 2
  • vodkkanen
    jugargabi, am scoala cat nemaul tau de la maimuta pana cand tu te uitai la paine ca la masinute de formula1. noroc ca intre timp a aparut ...si televiziunea sa poti vedea si tu o cursa cu masinute colorate :)))))) cand tu te gandesti la gramatica limbii romane, ai multiple fracturi inter-neuro-cefaleniene :))))
    5 21
  • vodkkanen
    il felicit pe perez ca l-am facut sandwich :))))))
    3 20
  • vodkkanen
    sa nu muriti de ciuda, vodkkanen si alonso melcii formulei 1, macar alonso a fost inteligent, a vazut ca e lent, a reactionat cerebral, a adunat cate puncte a putut, vodka in schimb si-a spus cuvantul, daca nu-l facea sandwich pe perez cu siguranta Sutil avea aceeasi soarta, atat stie - atat face, l-a vazut f.tarziu pe interior pe perez si a inchis unghiul ca un mare marlan, din cauza asta nu a castigat nimic nici la mclaren, nu stia decat sa sparga motoare in linii drepte, pe viraje era ametit de vodka, cred ca i s-a dus sansa de trsnsfer la rbr, dar poate isi face vreo echipa proprie de vodkkanenF1 :))))))
    5 23
  • Vodkkanen tu te transformi? :D
    9 3
  • @vodk ...
    marlan de fan RBR ce esti ...
    o sa vezi tot sezonul victorii de Lotus si Ferrari

    nu o sa ajunga Kimi la echipa de energizante
    Kimi, Ham si Alonso sunt pilotii cei mai buni restul sunt de rang 2

    poate ca bea vodka, dar si beat conduce mai bine decat pacaliciul de perez
    ele asa beat cu vodka a castigat un titlu de F1 ... tu ce ai facut in viata asta ... ? te-ai gasit sa comentezi
    dp o vodka mergi si te culci inapoi in viata de mediocra si obscura :))))))

    ce-mi plac comentatorii astia care mor d invidie ... du-te mai vezi de treaba ta de pacalici semidoct
    lasa fanii F1 sa-si discute opiniile fara intervantia "pacalicilor "cu nick de 40 de grade

    abia astept sa citesc raspunsul tau de frustrat ... hai pa fr*iere
    17 3
  • GrosJan
    dupa cate am vazut eu, Perez a venit pe interior unde ar fi fost nevoie sa franeze mult mai mult decat luand virajul pe trasa ideala. Kimi s-a asezat pe mijloc, asa cum se face pentru a descuraja astfe de depasiri. Si nu si-a schimbat trasa de n ori ca sa-l incurce pe Perez.
    Kimi ar fi putut evita daca mergea drept, iesind de pe circuit. Altfel, Perez tot il lovea numai ca in lateral stanga. E bine ca e curajos Perez si ca incearca, dar ar trebui sa intuiasca mai mult daca va fi sau nu loc de trecere.
    5 3
  • mirel_f1
    Perez a riscat cam mult ancercand sa il depaseasca pe Kimi an acel viraj....
    7 3
  • vodkkanen tu de unde dracu ai mai aparut ma?esti incredibil,daca mi te desena cineva pe hartie si nu te citeam eu cu ochii pe cuvant daca credeam ca existi:)
    12 3
  • Perez a venit din fundul gradinii. Cum era Raikkonen sa-l vada ?
    Cu siguranta trebuie penalizat Perez pt urmatoarea cursa.
    12 2
  • Poate cineva sa ii trimita lui Perez primul link cu cele trei depasiri?!? nu de alta poate invata si el ceva despre depasiri "curate" la monaco...
    8 0
  • nea' mike
    ... schumi a facut intentionat accident cu hill si villneuve... la fel si senna cu prost de 2 ori deci asa sa castigat 4 titluri mondiale... si nu au patit nimic ... asa si perez nu o sa pateasca nimic cu toate ca se vede la ochiul liber ca el a fortat cand nu trebuia sa o faca....
    5 1
  • Nu mai vorbiti prostii. Pilotii ca Perez sau Grosjean nu gandesc. Astia intra ca tantalaii. Astia nu se gandesc la consecinte, la ce va face adversarul, la traiectorie... cum observa o portita, gata profita.

    Nu ca ar fi ei mari piloti, caci profita de portite in proportie de 10%, restul de 90% inseamna accidente.

    Si anul trecut cand Kimi si Alonso au avut accident, finlandezul spunea "astea sunt sporturile cu motor". Ei si acum? Astea sunt sporturile cu motor. Ganditi-va ca in fotbal un jucator este accidentat si sta 6 luni pe bara sau isi incheie cariera. Acolo ar trebui sa se omoare intre ei? Asta e sportul. Iar daca lui Kimi nu-i convine ca altii il mai scot din cursa, pai sa concureze singur. Nu zic ca ceea ce a facut Perez este corect. Dar omul si-a dorit puncte. Ca a gresit... asta e. Si Kimi a gresit in cariera lui. Perez nu e ultimul individ din F1, si nici Grosjean, numai ca uneori isi pierd cumpatul si rabdarea. Uneori nu se poate depasi, iar ei n-au invatat asta si probabil nu vor invata vreodata.
    3 5
  • Daca ii reusea depasirea si asupra lui Kimi, acum toata presa si toti fanii F1 il ridicau in slavi ca e mare pilot, mare talent, ca vai ce reusita, vai ce instinct... bla bla bla.

    Asa e in sport. Cand castigi esti cel mai bun. Cand pierzi esti cel mai prost.
    Daca cineva ar merita o bataie, ala ar fi Grosjean. Belgia 2012 - bowling curat. Cati piloti a scos atunci din cursa? Grosjean dupa accidentul ala nu mai trebuia sa piloteze in F1. Asa ceva nu e posibil. Si uite ca a continuat... Mare branza. Perez l-a lovit pe Kimi. Dar nu a facut ceea ce a facut francezul anul trecut. Asa ca mai usor cu atacurile astea. Iar Kimi s-a calmat. Si-a dat seama ca nu-si are rostul pentru ca accidente se vor intampla mereu.
    3 8
  • Perez e vinovat pentru incidentul cu Kimi..insa si finlandezul se plange prea usor..a uitat ca F 1 nu e un sport de domnisoare in care pilotii se menajeaza reciproc
    1 10
  • Kimi a fost victima acelui idiot. Are tot dreptul sa se enerveze. Si atunci cand e intrebat de reporteri ce parere are, are tot dreptul sa-si spuna parerea si sa comenteze. Asta nu inseamna ca se plange sau ce tampenii mai debitati pe aici. S-a enervat,a comentat si asta a fost tot. Mai mult trancaniti voi, "admiratorii" lui. Da, asta e sportul si accidente se intampla. Fiecare pilot a comentat cand a fost lovit. Si alonso si vettel si webber. Toti. Asa ca mai scutiti-l pe Kimi, tzatzelor.
    6 0
  • @ferr si @dani Kimi a facut acele declaratii dupa ce i s-a spus ca Perez a declarat ca finlandezul e vinovat pentru accident.
    Si da, Perez e de criticat pentru nu e singura greseala. In China l-a scos pe Kimi de pe pista si asta era cat pe ce sa loveasca un panou publicitar. Aproape l-a scos de pe pista pe Button. Si au mai fost incidente de genul. In Monaco cele 2 depasiri facute in dauna lui Alonso si Button au fost reusite doar pentru ca astia 2 l-au ferit. Fa comparatie intre depasirile lui si cele ale lui Sutil si ai sa vezi diferenta.
    9 1
  • Anul trecut cand Kimi l-a ciupit pe Alonso din spate, presupun ca tot Alonso a fost vinovat..
    2 6
  • Daca te referi la incidentul din Japonia atunci atunci nu stii despre ce vorbesti si nu inteleg absolut deloc comparatia:
    1. Incidentul a fost la start.
    2. Alonso l-a ingramadit cat a putut pe Kimi pentru a-si apara pozitia, stiind faptul ca finladenzul e foarte bun in depasirile pe exterior
    3. Kimi nu a dat vina pe Alonso
    Asa ca @dani ia-te de mana cu Perez si aruncati-va in prapastie
    8 2
  • JugaruGabi
    @ferr: man, Raikkonen a facut afirmatiile abia dupa ce Perez si-a ridicat pretentiile si veleitatile de mare pilot, acuzandu-l pe Kimi ca nu i-a oferit spatiu de manevra. Asa ca nu il mai ataca asa usor pe finlandez pentru ca ceea ce s-a intamplat, in prima faza, a fost doar intre Raikkonen si team-ul lui.

    @dani: ai ceva cu Raikkonen se pare... Esti fanul lui Perez cumva? Tu n-ai vazut ca a deranjat multa lume prin manevra de depasire la iesirea din tunel? Button, Alonso, Raikkonen... Sutil de ce nu a procedat la fel, de a avut depasiri bune si fara sa cauzeze probleme in trafic?
    13 0
  • @ Jugaru Gabi Am ceva cu pilotii care considera ca Perez ar fi trebuit sa fie palmuit pentru ceea ce s-a intamplat ieri..Grosjean anul trecut ar fi trebuit sa umble cu bodyguard la cate accidente a provocat
    0 6
  • JugaruGabi
    @dani:

    Cand vine un mucea caruia abia i-a dat casul la gura in F1 si iti spune ca tu esti de vina ca nu te-ai dat din fata lui, dupa ce ti-a distrus o clasare buna, lovindu-te din spate, cred ca si tu i-ai spune ca i-ar trebui o palma peste bot. Poate mai tace dracului din gura si nu mai debiteaza prostii.

    Raikkonen n-ar fi facut nicio declaratie de acest gen daca nu era provocat de marele pilot, Perez.
    5 0
  • Salvamar
    Perez a fost vinovat si nu cred ca Mc Laren a facut o achizitie buna cand l-a adus la echipa. Faptul ca Grojean este cam la fel, nu este o scuza pentru Perez. Daca se loveau cei doi, Perez si Grojean, le doream sa scape cu viata si sa fie eliminati din F1, dar asa nu pot sa nu spun ca Perz este un nesimtit impertinet si ar trebui sa se ia cu Grojean de mana si sa plece din ring.
    Trebuie sa recunoasteti ca Kimi se plange rar si nu are obiceiul sa acuze incidentele din cursa, dar Perez a fost prea nesimtit in declaratie, daca a reusit sa-l enerveze pe taciturnul si tacutul Komo.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru