Raikkonen spera sa castige cursa de la Monaco

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 23.05.2009
Kimi Raikkonen este determinat sa lupte pentru victorie in Marele Premiu al statului Mocano, desi este frustrat ca nu a reusit sa obtina un pole position crucial pe un astfel de circuit.

Ferrari a realizat pe circuitul de la Monaco cea mai buna performanta a sezonului, dupa ce Kimi Raikkonen a reusit sa obtina a doua pozitie pe grila de start in perspectiva cursei de duminica.

Circuitul de la Monaco este recunoscut pentru dificultatea cu care se pot realiza depasiri, motiv pentru care pilotul Scuderiei Ferrari este dezamagit ca a ratat pole position-ul, cu atat mai mult cu cat a fost cu numai 0.020 secunde mai lent decat Jenson Button. Totusi, Raikkonen isi propune sa faca tot posibilul pentru a obtine cele 10 puncte acordate invingatorului.

"Sunt fericit ca sunt pe locul 2 dupa un astfel de debut de sezon, dar aici nu este foarte bine pentru ca nu este usor sa depasesti, iar pole position-ul iti ofera un avantaj masiv pentru cursa. Vom vedea ce putem face duminica si poate vom merge pentru victorie", a declarat finlandezul.

Coechipierul sau, Felipe Massa, a incheiat sesiunea pe locul 5, iar aceste performante ofera Scuderiei Ferrari o adevarata gura de oxigen, dupa ce echipa ratase prezenta in puncte in primele trei curse ale sezonului.

Totusi, Raikkonen afirma ca va fi multumit doar atunci cand va reveni pe prima pozitie.

"Este bine sa fii al doilea, dar cu toate acestea nu se compara cu primul loc. Acesta este obiectivul si numai atunci vom fi multumiti. Poate ca in alte curse nu ar fi fost mare diferenta, dar aici diferenta este mai mare intre primul si al doilea. Insa va fi o cursa lunga, asa ca vom vedea ce putem face", a adaugat el.

Una dintre putinile ocazii de a-l depasi pe Button va fi la start, iar Raikkonen ar putea profita de faptul ca monopostul F60 este dotat cu dispozitivul KERS, spre deosebire de masina Brawn GP pilotata de rivalul sau. Totusi, fostul campion mondial este circumspect in privinta avantajului generat de KERS, intrucat circuitul nu beneficiaza de linii drepte lungi. "Aici, sistemul KERS ne poate ajuta putin, dar liniile drepte sunt scurte si intrarea in primul viraj este foarte stransa, asa ca trebuie sa ai un start mult mai bun. Dar vom incerca si vom vedea ce va iesi", a mai precizat Raikkonen.

Via | ITV

Taguri: Ferrari, Raikkonen

Comentarii (21)

  • @Kimi
    stim ca poti castiga! :) cum de altfel stim ca....ca.....esti cel mai bun!? :)
    0 0
  • @GeorgeGP
    da...nu mai e determinat.dar culmea! tuturor le e teama de el.si ce bine ca practic il doare undeva de ce zice lumea ;)
    0 0
  • Formula 1
    Raikkonen nu mai este demult un pilot determinat. O sa-i fie greu la cursa. Go Vettel !.
    0 0
  • Dumnezeu sa-l ajute
    Nu cred ca Kimi sa termine cursa pe podium.
    0 0
  • Formula 1
    Noi doi suntem fani de Formula 1. Te rog sa ma crezi ca de 11 ani nu am pierdut nicio cursa !. Apropo; esti din Bucuresti ?. Ce varsta ai ?.
    0 0
  • KIMI
    Dc nu ar termina pe podium?! Un argument. Unul real. E rapid, poate si motivat......?
    0 0
  • @ruxandra
    te rog,nu cere explicatii.o sa-l faca betiv si cu asta termina :)):)) si nu doar "poate motivat".esti fana si stii bine ce a declarat Kimi.oricum,nu se merita sa intri in polemici cu nimeni.pentru ca noi stim cum e Kimi si asta ajunge :)
    0 0
  • Alexandra1710
    Iti ajunge sa-l lauzi si sa-l aperi pe Kimi....
    Faptele conteaza ;)
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Aur1989
    Din pacate doar faptele conteaza, iar Ferrari au gafat rau de tot, si pilotii si echipa tehnica au fost campioni anul trecut la greseli. Au pierdut un titlul si tot nu au inteles cum se lucreaza in echipa, Kimi sper ca incepe sa inteleaga ce inseamna sa lucrezi in echipa. In mintea lui vad ca tot crede ca este singur si lupta pentru un ideal.
    0 0
  • Kimi spera
    daca el spera si eu sper si imi si doresc,maine merg pe mana lui,ce-o fi o fi forza rossa au sanse mari sa vina pe podium ambi piloti ferrari,doar sa nu o comita iar cu strategia
    0 0
  • fitzi seriosi
    imi doresc shi eu ca ambii piloti sa fie pe podium, dar asta nu se va intimpla maine....
    0 0
  • aur1989
    tine cont ca vettel este mai usor si va opri mult mai devrema la boxe,avand in vedere ca depasirile sunt aproape imposibile,Felipe are locul 4 asigurat acum depinde si de el ce face sa prinda podiumul,oricum va fi o cursa frumoasa,bafta maine
    0 0
  • Pe bune!
    Kimi va castiga maine.
    0 0
  • Alexandra1710
    Alexandra nu baga in seama mesajele neconstructive la adresa ta si a lui Kimi. M-a bucur ca-ti place F1. De cand nu mai este Jean Todt la Ferrari totul este un haos. Se pare ca acum sunt pe un drum mai bun.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @GeorgeGP
    Ce romantic mesaj, vezi ca nu este un site de dating aici :)
    0 0
  • @NeoGalaxy
    banuiesc ca nu tre sa fie site de dating pt a vorbi civilizat.dar ma rog,majoritatea baietilor au impresia ca fetele nu stiu nimic despre curse dar..anyway :-j
    0 0
  • kimi
    Copii uitati-va putin la poza lui de mai sus.Omul asta poate sa cistige si 10 curse la rind nu numai asta.dar la fel de bine poate sa si piarda aceasta cursa.Ginditi-va ce echipa are in spate ca doar au gresit la fiecare cursa.CE TREABA AR FI FACUT NEBUNUL DACA SEFUL LUI AR FI FOST ROSS BRAWN IAR TARTOR SEF TODT !!!!!
    0 0
  • @hasu
    drept e ca poza asta spune multe :)):)) nu pot sa exprim ceea ce cred :))
    0 0
  • @ NeoGalaxy
    Ce tare ! Cica nu este un site de dating :)) . Oricum Ferrari chiar e pe drumul cel bun si sa speram ca o sa fie minim 2. -4. :D
    0 0
  • Ferrari
    Asa ca Forza Scuderia Ferrari , Kimster si Felipe baby:))!
    0 0
  • guawar
    Raikkonen
    Sanse mici!! Dar nu imposibile-FERRARi are sanse mici.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru