Raikkonen sugerează că Alonso a fost favorizat, spaniolul neagă orice conspiraţie

de Daniel Popescu
Luni, 12.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen consideră că Ferrari a adoptat o strategie avantajoasă pentru Fernando Alonso în Spania, însă spaniolul insistă că singurul său rival în cursă a fost Sebastian Vettel.

Cine ia astfel de decizii?

Kimi Raikkonen
Pilot Ferrari
Ferrari a avut o evoluţie preponderent modestă în Marele Premiu al Spaniei, însă echipa a ieşit în evidenţă printr-o strategie aparent surprinzătoare care îl determină pe Kimi Raikkonen să considere că Fernando Alonso a fost favorizat.

Raikkonen a concurat chiar în faţa lui Alonso în primul stint, iar o regulă generală în astfel de situaţii este ca pilotul din frunte să intre primul la boxe.

În schimb, Ferrari a ales să-l cheme prima oară la boxe pe Alonso, element care l-a surprins pe finlandez. "Cine ia astfel de decizii?", a întrebat el prin radio. Întrebat la finalul cursei dacă s-a considerat nedreptăţit, Raikkonen a răspuns scurt: "Am vrut doar să clarific nişte lucruri".

Am încercat să protejez poziţia în faţa lui Vettel, dar nu a fost posibil.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Alonso a respins orice acuzaţii privind favorizarea să directă pentru a termina cursa în faţa lui Raikkonen şi afirmă că unicul scop al strategiei sale a fost să-l învingă pe Sebastian Vettel.

"Nu ştiu cum erau pneurile lui Kimi, dar eu am avut dificultăţi pe puntea spate după două sau trei tururi, aşa că am întrebat când pot să opresc.

Când a sosit momentul potrivit, am oprit. la al doilea stint am terminat din nou pneurile şi am întrebat când putem opri. Mi-au spus că Vettel face trei opriri şi că, dacă oprim acum, îl acoperim. Am încercat să protejez poziţia în faţa lui Vettel, dar nu a fost posibil", a declarat el. 

Postul finlandez de televiziune MTV3 susţine că Raikkonen a avut discuţii lungi cu oficialii Ferrari la finalul cursei, probabil legate de strategia adoptată.

Comentarii (35)

  • A inceputul razboiul pshihologic la Ferrari. Kimi se supara si pleaca de la echipa la anul. Oricum nu vad de ce ar mai ramane si Alonso cu asa masina.
    25 3
  • fandositu
    Acu se vor trezi toti alfonsistii sa spuna ca nu i adevarat ce spune kimi si ca poate era beat cand i a luat pe aia la intrebari.rusinica alfonsistilor cu fandositul vostru.Si mai taceti si voi cand adevarul este prea evident.Altfel sunteti niste caractere la fel ca idolul vostru.
    27 21
  • ciopor
    "Cine ia astfel de decizii?"

    Ca peste tot, ala care da banu
    27 6
  • Test Driver 01
    Sincer sa fiu au gresit ambele strategii, ca dovada ca baietii de la Ferrari sunt intr-o ceata totala. Raikkonen putea sa traga de masina sa vada cum se descurca, Alonso nu-l putea depasi, asa ca l-au chemat la boxe. Mergeau amandoi in trenulet... zici ca erau intr-o plimbare si nu intr-o cursa. Baietii de la Ferrari se tem de idei noi ca dracul de tamaie. Au masina o varza totala, au strategii aberant de stupide dar nici nu fac nimic sa schimbe asta. Realiteatea este ca au multi oameni care probabil, discuta in paralel si nu impreuna cu ceilalti. Ma gandesc ca au xx departamente, fiecare face ce vrea si nu lucreaza cu ceilalti si de aia... rezultatele lor sunt... pe nicaieri. Aerodinamica este la pamant, strategiile la fel, si rezultatele pe nicaieri. Sunt curios... mai prost se poate?
    35 2
  • "Nu ştiu cum erau pneurile lui Kimi, dar eu am avut dificultăţi pe puntea spate după două sau trei tururi, aşa că am întrebat când pot să opresc. Când a sosit momentul potrivit, am oprit."

    uite aici vrajeala. Arta tata. E ca aia cu "am pilotat inteligent"
    25 11
  • kimi a fost mai lent si mai neinspirat, ALONSO mai rapid si a stiut ce sa ceara echipei..dar oricum ferrari slabi rau de tot si nu ma asteptam sa nu vina cu inbunatatiri majore ,doar vorbe multe .Incodata mertu au stricat orice urma de spectacol ,timpi de gp 2-3 ,in-trun cuvint o mizerie de cursa
    16 30
  • @Test Driver 01
    te inseli amarnic, aerodinamica e punctul forte la Ferrari, poate chiar mai buna ca la Mercedes. Plus ca lasa mult loc de dezvoltare. Doar asta ii tine pe locurile alea, motorul fiind praf. PRAF. Googaleste si tu si te vei convinge. Cand ai 100 cp in plus tot timpul din cursa conteaza enorm. Renault a mai redus diferenta fata de Mercedes altfel nici RBR nu se ridicau
    17 7
  • Kimi a fost mai rapid mare parte din cursa, cam atunci cand a avut pneuri. Cu inspiratia nu a decis el, chiar si el a intrebat "Cine ia astfel de decizii?"
    24 3
  • Vettel este pilotul ala care se bucura lumea ca e slab nu? parca a plecat si de pe locul 15 in grila... ce sa-i faci, e atat de slab incat la facut muci pe alonso la el acasa :)) ca na, doar are 4 titluri mondiale in buzunar, probabil de cate ori il depaseste pe spaniol i le flutura asa la misto in nas, pierzandu-l in retrovoizoare :)))))
    31 22
  • Relurebelu
    "Postul finlandez de televiziune MTV3 susţine că Raikkonen a avut discuţii lungi cu oficialii Ferrari la finalul cursei, probabil legate de strategia adoptată."

    Deci "strategia" i-au facut-o altii in timpul cursei. Sper doar ca Kimi sa nu taca cum a tacut Massa, si sa arate tuturor mizeria din spatele asociatiei santander+alonso+ferrari
    32 10
  • bigudiu
    nu stiu ce atata tam tam. In trecut nu era asa mare atentie cu ce se intampla pe locurile 5, 6
    21 3
  • @X_Zone
    Deci pe profilul tau scrie ca ai 40 de ani. Acum nu stiu ce sa spun, probabil parintii tai au 40 de ani, altfel nu-mi pot explica mentalitatea ta de copil. Ai auzit si tu intr-un final de "Un fleac, i-a ciuruit" si tot cu asta este. Du-te cauta-ti si tu o femeie, poate o sa te maturizezi si tu putin. Plus de asta, nu stiu cum ai trecut tu prin scoala. Daca chiar ai 40 de ani, inseamna ca la tine scoala insemna 0.5L de votka, o branza si ai trecut clasa
    12 15
  • Bai fratilor de minariile RBR nu mai spuneti nimic ,cum au cistigat pina anul trecut sice -au incercat si la inceputl campionatului ,citesc pe aici numai scenaristi ,fiecare pilot are un inginer de cursa cu care se sfatuieste ,.daca si-a rupt cauciucurile repede [ la doua viraje bloca rotile ] pur si simplu kimi nu sa acomodat total cu masina si o sa-l bata ca pe masa ,masa care il bate botas de nu se vede
    13 18
  • Astia dupa ce ca sunt vai de mama lor se mai si cearta intre ei. O bataie mai lipseste. Puneti mana si munciti, ca acum aratati ca niste angajati plictisiti care se urca in masina ca sa-si ia banii. Mi-ar fi rusine sa primesc 20 de mil, sa termin pe 6-7 si pe urma sa mai fac si scandal.
    Vergogna!!!
    16 16
  • andrey_1293
    @relurebelu - nu pare Kimi genul de om care sa taca si sa inghita. Are o personalitate puternica, e si campion mondial si are cerinte. Imi pare rau ca e in situatia asta, echipa pare sa nu-l ia in considerare (cel putin momentan) cand e clar ca inca mai are un cuvant de spus. Ferrari nu e echipa la care poate face mare lucru, cel putin nu cat e si Alonso acolo.
    19 3
  • Kimi nu sugereaza - A INCEPUT SA VADA ADEVARATA FATA A BROSCARILOR !!!!!
    24 13
  • Poate ii era mai bine la Lotus, acolo macar nu avea parte de asa ceva. In prima experienta la Ferrari a avut parte de aceleasi mizerii, cand, chipurile Masa era mai "motivat"; de fapt Santander cerea sa apara in prim plan brazilianul, piata din Brazilia fiind foarte importanta pentru ei. Dupa cursa se trezea mereu ca a avut setari modificate pe trenul de rulare posterior, fata de cea cerut sau fel de fel de chestii de care afla abia dupa... Sunt sigur ca nu mai tineti minte lucrurile astea, dar Ferrari a inceput sa vorbeasca prima data de "'problemele de motivatie"" ale lui Raikkonen in al doilea an, cand era liderul clasamentului si dupa ce in primul an iesise campion. Ma uitam pe RTL si Domenicali declara atunci (inceputul sezonului 2008) ca Raikkonen se pare ca are probleme cu motivatia, desi era camion en titre si lider in clasament. Atunci am auzit prima data de asa zisele probleme, insa mai relevanta a fost reactia lui Niki Lauda cand a auzit despre declaratia lui Dom -" E campionul de anul trecut si lider in clasament in prezent, de unde a mai aparut si prostia asta legata de motivatia lui..." Omul a inteles atunci ca banii conteaza si s-a retras elegant si fara sa dea cu pietre. Speram sa iasa altfel de data asta, se pare insa ca istoria se repeta... pacat, am fi putut vedea o lupta frumosa. Alonso e chiar simpatic cu declaratia lui. Nu stia cum sunt pneurile lui Raikkonen desi a stat mereu chiar in spatele lui...
    22 4
  • mirel_f1
    E de stiut faptul ca Alonso e cel favorizat la Ferrari si nu mi se pare corect ori cum au rezultate slabe ar trebui sa ai lase sa asi transeze singuri victoriile asa a fost tot timpu la Ferrari ...
    16 7
  • mirel_f1
    ferrar1 dar cu ce masina sa lupte tu nu vezi ca nu au material technic Mercedes amg sunt cu mai bine de o secunda pe tur in fata lor cu ce sa luptee...
    9 4
  • Bogdan
    Deci am avut dreptate: l-au facut din strategie.
    18 7
  • Astia de la Ferrari in loc sa isi vada de treaba si sa obtina rezultate stau si croncane ca niste gaite guralive proaspat impuscate in aripa, sa obtina rezultate nu doar sa bata din clanta! Stiu ca asta ii sportul lor favorit dar ar fi cazu sa isi mai vada si de munca! Oricum, indiferent ce a declarat Montezemola, Kimi este numarul 2, el doar ia bani de la echipa si cum a avut un profesor bun in persoana lui Alonso a inceput sa bata din clanta si el prin presa....... Parca se lauda ca trecerea ii usoara, ca nu o sa aiba probleme, ca bal si bla si din nou bla....... Amandoi sa taca si sa obtina rezultate, daca ar fi in postura celor de la Mercedes as mai intelege.... asa.... ciocu mic si joc de glezne ca sunt extrem de slabi!
    8 12
  • doar a declarat Alonso ca la Ferrari se "lupta" cu orice pilot. Chiar si cu Hamilton se "lupta" la Ferrari.
    12 3
  • oare chestia asta cu "neadaptarea" lui Kimi sa aibe legatura cu maini bagacioase pe la setari? Atat cat sa nu ia destule puncte in prima parte a campionatului si ca sa nu mai emita pretentii in continuare. Ma gandesc ca in testele din iarna Kimi avea timpi buni si nu vorbea nimeni de problemele cu franele ale lui Kimi
    22 4
  • prea mare tam tam
    strie fabricate de mass-media

    la inceputul anulului ardeau de nerabdare sa vada scantei intre Alonso si Kimi ... dc nu ies de la sine facem, asa e in sec XXI

    e atat de irelevant incat e absolut tot una daca a fost sau nu favorizat ...
    pentru locurile 6 si 7 ... who cares!
    Kimi a avut discutia lunga nu despre strategia de boxe ci despre ce S*la ati pazit 3 saptamani ca de la rau la mai rau merg masinile ...

    Cred k Alonso deja se plictiseste de rastalmacirea declaratiilor, zici k ii ceva presedinte de toata lumea interpreteaza fiecare cuvant de al lui ...

    dc Kimi va fi pe locul 1 si va fi obligat sa-i cedeze pozitia lui Alonso, atunci este loc de scandal ... pana atunci e irelevant
    18 4
  • unii se pricep la formula1 ,asa cum ma pricep eu sa cand.cu ce dracu sa se bata kimi si alonso?intelegeti odata ca in timpurile noastre masina e 90%.fac pariu pe orice ca daca il iei pe max chilton si il pui in masina mercedes castiga titlu de campion mondial.fac pariu pe ce vreti.kimi si alonso sunt campioni mondiali ,iar kimi la lotus mergea perfect ca un ceasc ,iar acum nu mai stie a uitat.in spania kimi a fost mai rapid ca alons clar ,si in calificari si in cursa,sa fie orb sa nu vezi asta ,dar spurcatii astia de la ferrari sunt cu ochii dupa ani de cativa ani de zile.nu stiu decat sa vorbeasca ca o sa faca ca o sa dreaga ,au trecut 7 ani ,si nimic,dar e mai simplu sa dam vina pe piloti nu?ca dupa unii kimi si alonso sunt de vina.mi ar fi placut sa fie ca la fotbal si pe ferrari sa i vad in divizia b ca merita cu prisosinta
    17 5
  • pablo256r
    De ce atata polemica pentru ... nimic?
    ALO a fost pe alta strategie fata de Kimi. O oprire in plus inseamna stinturi mai scurte si mai rapide.
    Insa nu am auzit sa i se fi spus lui Kimi sa se dea la o parte sa treaca ALO pentru ca e pe alta strategie (la RBR s-a intimplat in ultimele doua curse).
    Ce-au fost si ce au ajuns?
    Sa se bata ca chiorii cine sa termine pe "onorabilul" loc 6 si cine sa fie pe 7. Firearrrrr
    14 9
  • numai incercati sa-l mironositi pe Kimi ,cind a venit la Ferrari stia ce il asteapta [ bani multi pt votka si un pilot bun si incomod ca Alonso ] care il va bate mereu [ pe pista sau nu ],asta este si-a asumat toate astea si setarile masini ti le mai faci si singur si daca am auzit eu bine nu i-sa spus sa se dea la oparte ca la Trisorii RBR FORTZAA ROSAA
    11 23
  • caca X_Zone
    conecteaza creierul inainte sa postezi!
    12 6
  • a venit ca are tupeu.
    stii ce sunt astea?vb ca prostul ala ca bea votka,asa si ce?daca bea ce?de asta nu merge ferrari ,deaia nu a ajuns el campion mondial ca bea votka.cat de prost trebuie ma sa fii sa o tii intr una asa ca bea.kimi are caracter s a vazut asta si o sa se mai vada
    16 4
  • Pe editor!
    este cazul sa mai schimbati sursele :1)http://formula1.ferrari.com/news/spanish-gp-fighting/2)http://formula1.ferrari.com/news/spanish-gp-kimi-raikkonen-a-long-goal/3)http://formula1.ferrari.com/news/spanish-gp-fernando-alonso-we-believe
    8 2
  • GERMANUL
    nu am treaba cu ITALIENII...dar asa ca fapt divers:ALONSO este cu mult peste KIMI la toate capitolele-nu inteleg cearta de pe aici...care este rostul?-MERCEDES cistiga titlul si la masini si la piloti.....ce dracu mai oameni buni voi urmariti alta competitie?
    15 20
  • corect
    cancanuri FINLANDEZE.....hai ma sta FERRARI sa faca mismasuri cind ei se bat pentru locul 6-7!!!?????.....hai pa deja pe site-ul asta au aparut cancanuri
    16 9
  • @@ X_Zone

    da de unde stim ca "cineva"care mai foloseste acel calculator nu posteaza folosind profilul "X_Zone",deci', mai bine ignoram.
    7 3
  • Ferrari
    De cand a plecat Schumacher de la Ferrari a mers tot in jos,broscarii astia chiar se opun performantei,nu au mai avut si ei un pilot si o strategie performanta de la Schumi incoace. Pacat ca nu au vrut sa il mai primeasca la echipa atunci cand acesta a revenit...broscarii astia is umpluti cu paste in loc de creieri.Cand a fost Schumi sa vazut mana germana...Hulkenberg il consider un pilot bun pentru Ferrari si performanta!
    3 3
  • http://www.talkingaboutf1.com/2014/05/ferrari-favouring-fernando-or-full.html?spref=tw

    Documentativa inainte sa vorbiti prostii.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru