Raikkonen: "Sunt nerăbdător să pilotez pentru Ferrari alături de Alonso"

de Daniel Popescu
Miercuri, 11.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen susţine că este nerăbdător să colaboreze cu Fernando Alonso la Ferrari în următoarele două sezoane şi spune că experienţa câştigării titlului mondial din 2007 este de neuitat.

Sunt cu adevărat bucuros să revin la Maranello, unde am petrecut trei ani fantastici plini de succes.

Kimi Raikkonen
Pilot Lotus
Ferrari a anunţat miercuri semnarea unui contract pe două sezoane cu Kimi Raikkonen, care va face astfel pereche cu Fernando Alonso într-una dintre cele mai explozive linii de piloţi ale echipei din ultimii ani.

Este foarte posibil ca relaţia dintre cei doi piloţi să devină una controversată în cazul în care amândoi vor fi capabili să lupte pentru titlul mondial, însă pentru început Raikkonen afirmă că este bucuros să aibă un coechipier de talia spaniolului.

"Sunt cu adevărat bucuros să revin la Maranello, unde am petrecut trei ani fantastici plini de succes. Am multe amintiri cu Ferrari, amintiri care mi-au rămas în memorie, în special titlul din 2007, care nu poate fi uitat. Abia aştept să pilotez din nou un monopost al Căluţului Cabrat şi să mă reaclimatizez cu numeroşii oameni cu care am avut legături, dar şi să lucrez cu Fernando, pe care îl consider un pilot grozav, pentru a aduce echipei succesul pe care îl merită", a declarat el.

Aş dori să-i urez bun-venit noului meu partener de călătorii.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
La rândul său, Alonso i-a urât bun-venit la echipă lui Raikkonen şi anticipează deja că vor exista provocări majore în relaţia lor.

"Aş dori să-i urez bun-venit noului meu partener de călătorii.

Împreună, începând de anul viitor, vom avea de abordat o provocare foarte solicitantă din punct de vedere tehnic şi al curselor", a precizat spaniolul.

Nu în ultimul rând, şeful Stefano Domenicali este convins că Raikkonen va fi determinat să continue munca începută în precedenta perioadă în care a concurat pentru Ferrari.

"Sunt mulţumit să-i urez bun venit lui Raikkonen la Ferrari, echipa cu care a câştigat titlul mondial. Bănuiesc că este foarte fericit să revină la Maranello şi foarte determinat să abordeze în cel mai bun mod posibil misiunea care îl aşteaptă", a precizat italianul.

Via Ferrari

Comentarii (18)

  • Ceea ce nu imi place este ca ei se vor axa acum pe dezvoltarea monopostului din 2014....si cred ca Vettel o sa devina campion in 2013 pana la cursa din India.
    17 10
  • titlul din 2013 , in mod realist , e al RB! TREBUIE sa se concentreze pe 2014 cu argument suprem ca motorul turbo a fost adus in Formula cu multi ani de altcineva decat Ferrari , care au treaba doar cu aspiratele. In plus , Mercedes deja e catalogat de presa ca avand o bestie de motor in 2014 cu multi cai superior celorlalti; asa ca fierrari tre sa bage carbuni la motor si sa-l puna pe Allison sa realizeze un sasiu de treaba. Altfel si Kimi si Alonso se vor uita lung!
    17 14
  • "foarte determinat să abordeze în cel mai bun mod posibil misiunea care îl aşteaptă"

    Se pare ca s-au inteles sa faca intr-un fel ... misiunea ...
    6 15
  • I can't wait to start the next season! :D
    Oricum, cred ca taurilor le va fi acum infinit mai greu cu Kimi + Alonso.

    De demult il simpatizez pe baiatu asta.Imi place ca nu spune multe.

    Tace si face! Mi se pare ca e chiar mai bun odata cu trecerea timpului.
    Nu-mi pasa cine va fi NR 1 la Ferrari,vreau doar sa vad show pe asfalt.....

    Numai bine...
    18 13
  • Deja este interesant, Alonso cu singe fierbinte si Raikkonen Iceman...
    Vor sari scintei si la propriu si la figurat.
    16 13
  • doresc scuderiei sa realizeze un viitor record,cel mai longeviv cuplu de piloti din istoria formulei1
    9 18
  • longevivul
    cel mai longeviv cuplu de bosorogi :))))))
    10 7
  • Se pare ca iar am deranjat pe unul constipat rau,arata-te fraiere!
    11 5
  • Daca nici Kimi la anu nu va fi problema lui Vettel, atunci ehipa Ferrari va ramane o echipa fara putere de dezvoltare .
    3 1
  • Greu de crezut cu un cuplu de piloti longeviv...
    Astia doi sunt campioni, si nu stiu altceva ca target decat sa devina iar campioni. Cum campionul e numa' unul in sezon, or sa se impiedice mai devreme sau mai tarziu unul de altul, si jap! scanteie, scandal, focuri...

    Mai rau, daca masina nu va fi competitiva, si n-or sa aiba nici unul vreo sansa la WDC, unul din ei va renunta rapid, nu mai sunt nici ei chiar tineri si n-au timp de asteptat, cauta performante rapide.


    Oricum, multumesc Ferrari pentru un cuplu de piloti care poate fi asemuit cu legendarele Senna-Prost, Mansell-Prost, Lauda-Prost (acuma-mi dau seama ca Prost a avut curaj sa-nfrunte - si de obicei sa bata - numa' legende).
    7 0
  • Daca Domenicalli nu scoate un monopost rapid in 2014, poate cel mai rapid, atat Alonso cat si Raikkonen o sa-i sape groapa si il arunca de la Ferrari. Alonso deja l-a suportat atatia ani pe Domenicalli, iar Kimi n-are timp de pierdut. Cu primele curse slabe in care monopostul nu-i ajuta, ambii piloti vor ataca echipa. Nu cred ca Kimi vine la Ferrari ca sa promoveze de pe locul 3 pe locul 2 la general... Si vorba aia, cand iti spune unul ca esti beat, te gandesti ca nu stie ce vorbeste. Dar cand iti spun doi ca esti beat, te duci sa te culci.
    6 0
  • ally_great
    Perfect! Nici nu se putea o veste mai buna ca asta :) Urmeaza plecarea lui Alonso la finalul lui 2014.
    4 8
  • Perfect! Nu se putea o veste mai buna ca asta :) Urmeaza plecarea lui Alonso la sfarsitul lui 2014.
    5 11
  • Nu mor caii cand vor cainii, draga colega:)...vom vedea cine va pleca mai repede, deocamdata Alonso are un contract pana in 2016 pe care este pe cale sa-l prelungeasca:)-iar Kimi al tau a inceput sa se obisnuiasca cu plimbarile pe ciclu de 2 ani. WRC, Lotus, acu Ferrari...tot pt 2 ani;)
    5 3
  • Niebel
    Clar, Vettel are cale libera catre titlul cu nr. 5...6,7...8...:))))
    3 5
  • draguto, nu crede ca Alonso sau Kimi s-ar uita la comentu tau. Demult astept (si nu cred ca doar eu) asa o linie puternica de piloti la Ferrari. Va creste audienta Ferrari considerabil... Uite deja creste!...
    @greit, nu cred ca ai fi un manager bun pentru Ferrari! Orice schimbare e buna, mai ales daca e BUNA. Si un lucru important, nu poti vedea care-i mai bun pina cind n-au aceeasi masina. Nu tare il agream pe Alonso cind nu accepta un coechipier pe masura, insa acum aplaud hotarirea. Da dovada acest gest, acceptare, de un pilot puternic si gata oricind la duel. Nu i-ar strica si lui Vettel unu. Cu scintei in cursa nu vom adormi!
    3 1
  • Fan F1
    Eu as spune ca venirea lui Raikonnen la Ferrari arata ca Ferrari isi doreste mai mult o linie de piloti buna decat locul 2-3 in clasament. Nu au cea mai rapida masina de pe grila dar sa fim seriosi nici Alonso si nici Raikkonen nu-s niste amatori. Cred ca vor pilota cam la fel, nu-i greu de observat ca amandoi stau prost in calificari si ceva mai bine in cursa. Plus anul viitor sunt anuntate multe schimbari care cu doi piloti ca ei, sunt ceva mai usor de digerat. Alonso piloteaza bine, Raikonnen cam la fel, de fapt in aceste moment amandoi piloteaza la exact acelasi nivel, desi masina lui Raikkonen de anul trecut a fost mai buna decat cea a lui Alonso, dar asta nu conteaza prea mult. Eu cred ca se vor intelege bine, plus ma astept sa piloteze la fel de bine, in primul an Alonso probabil o sa fie mult in fata, pentru ca stie deja echipa si masina, dar Raikkonen nu o sa fie departe. Sau s-ar putea sa fie invers, cine stie. Idea de baza este simpla... piloti avem, masina nu prea... dar cu Domenicali ce facem tata? Adica cel care a stricat sansele la un titlul in ultimii ani a fost Domenicali in mare parte, desi si restul echipei are o mare parte de vina. Strategie zero, decizii bune zero, multe greseli stupide, proasta comunicare intre partile echipei, si mai ales zero inovatii, cam la asta se rezuma ultimii 4 ani... 2013 included. A venit Raikkonen ok, foarte bine dar nu se face primavara cu acesta, trebuie o masina decenta si o echipa care sa fie capabila in a gandi strategii mulate pe nevoile pilotilor si mai ales care sa inteleaga mersul cursei si sa adapteze din mers. Ceva ce nu s-a mai intamplat de foarte mult timp la Ferrari. As spune ca la finalul lui 2014, daca va pleca cineva acela o sa fie Domenicali. Pilotilor le-as reprosa cateva mici greseli, dar lui Domenicali am o lista intreaga de greseli de reprosat.

    P.S. Si se pare ca salariul lui Raikkonen este platit de Ferrari si o parte de Shell + Kaspersky.
    6 0
  • O miscare foarte buna a scuderiei, care le va garanta titlul la constructori. In plus, Vettel va fi atacat puternic din 2 parti, iar, daca Ricciardo nu va creste repede, e foarte posibila si o dubla Ferrari in CM 2014.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru