Raikkonen vede "luminiţa de la capătul tunelului"

de Daniel Popescu
Miercuri, 30.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen priveşte cu optimism spre ultima jumătate a sezonului după ce a observat progresele înregistrate în ultima perioadă.

Esential 6 este cel mai bun rezultat inregistrat de Kimi Raikkonen in sezonul 2014
12 este locul ocupat de Kimi Raikkonen in clasamentul general
Kimi Raikkonen a obţinut în Marele Premiu al Ungariei cel mai bun rezultat din acest sezon, după ce a ocupat locul şase şi a recuperat astfel 10 locuri comparativ cu poziţia de pe grila de start.

Finlandezul afirma că rezultatul îl face să vadă "luminiţa de la capătul tunelului", însă admite ca mai are de muncă pentru a ajunge la nivelul pe care îl doreşte.

"A fost o primă jumătate de an dificilă. Când poţi să forţezi şi să lupţi împotriva piloţilor în loc să te aperi şi să cazi în spatele plutonului înseamnă că faci ceva corect şi ca cel puţin vezi lumina de la capătul tunelului. Încă există lucruri pe care trebuie să le îmbunătăţim, cum ar fi aderenta mecanică, forţa de apăsare aerodinamică sau puterea.

Rezultatul este un pic mai bun pentru mine, iar echipa a obţinut câteva puncte, dar echipa nu a înregistrat dintr-o dată o schimbare majoră", a declarat finlandezul.

Pe de altă parte, Raikkonen considera ca monopostul utilizat de Ferrari este relativ competitiv în condiţiile în care Fernando Alonso a obţinut câteva performante bune, inclusiv două podiumuri.

"Avem un monopost fiabil, în unele locuri şi în unele condiţii funcţionează mai bine, dar exista şi circuite unde ştim că trebuie să îmbunătăţim. Lucrurile nu sunt uşor de îmbunătăţit în Formula 1. Poţi semnala o greşeală, dar este foarte dificil să vii dintr-o dată cu o soluţie, altfel totul ar fi uşor şi nimeni nu ar avea nicio problemă", a mai precizat el.

Via ESPNF1

Comentarii (18)

  • Hai fie de la mine, un cadou pentru fanii Ferrari, articol aparut pe skysports despre aspecte tehnice legate de Ferrari atat pe partea de aerodinamica cat si de motor.

    http://www1.skysports.com/f1/report/22058/9399889/ferraris-problems-with-power---and-the-complex-deficiencies-of-the-f14-t
    10 12
  • Si luminita aia ii rosie si vine de la "becul" masinii lui Hamilton si se vede la ani lumina in fata!
    20 26
  • @Sheitan

    Ti-as fi dat 100 de voturi daca as putea pentru originalitate. Bravo :))))
    11 23
  • MIRCIULICA ,,in sfirsit ti-ai luat medicamentele ,bravo ,succces cu echipa favorita ,,,FORTZAA ROSAAA
    21 6
  • teleki
    E mai bine așa decât invers.A se vedea Canada 2008.Raikkonen așteaptă verde iar Hamilton îl lovește din spate.Finlandezul coboară din monopost și în timp ce își dădea jos mănușile îi arată calm lui Hamilton semaforul. Ice man!
    17 1
  • Poate ca si-a pus Alonso vreun beculet rosu in cur ca sa-l vada mai bine Raikkonen. Pana la Hamilton si Rosberg e deja de domeniul imaginatiei, poate doar sa-si imagineze. In fond nici nu cred ca-l intereseaza. Ia 15 mil., e multumit.
    9 13
  • cursa asta i-a gresit echipa strategia, altfel era mai in fata. Cred ca raikko e multumit pentru ritmul de cursa pe care l-a avut si pentru ca simte ca progreseaza, poate sa depaseasca 9mai) usor
    11 3
  • orice ziceti voi raikko e cel mai bun
    9 11
  • Progres?
    Da de unde!
    In Ungaria a reusit sa depaseasca tot ce era mai lent decit un Ferrari. Dar cand a dat de primul Williams nu a mai putut sa faca nimic.
    Nu pot decit sa-i urez succes. E adevarat ca in Ungaria a avut un ritm de cursa similar cu al colegului dar inca pe Kimi nu l-am vazut sa se lupte cu un RBR sau Merc si sa aibe si sanse sa il depaseasca sau sa-l tina in spate.
    Mai sint cateva curse pana la finalul sezonului dar .... timpul trece. La Ferrari nu e suficient un loc 6 ca si cel mai bun rezultat.
    Succes Kimi!
    8 4
  • la ferrari nici locul 2 nu e bun ca "cel mai bun rezultat" dar alonso sta acolo ani la rand ...
    chiar credeti ca nu e posibil mai bine decat face alonso??
    6 9
  • Am o surpriza mica pentru fanii Ferrari

    https://www.youtube.com/watch?v=VsLX2Uen2dc
    4 5
  • Mircea, esti constient ca vorbesti la trecut, a fost......
    3 1
  • @vicu Ne-a aratat Raikkonen ca se poate si mai rau decat Massa. Momentan nu ne-a aratat nimeni ca se poate mai bine decat Alonso. Si nu cred ca a terminat pe 2 din cauza lui. Iti aduci aminte ce a facut Ferrari la Abu Dhabi in 2010? Iti aduci aminte ce a facut Grosjean la Spa in 2012? Iar in 2013 cand aveau o masina mai buna, Ferrari a tacut la schimbarea regulamentului la mijlocul campionatului, facandu-i campioni pe cei de la Red Bull.

    @Mircea Ai inceput sa ne plictisesti rau de tot, mai ai putin si ne provoci scarba(asta daca n-ai facut-o deja in cazul unora). Sa mai comentezi pe aici cand va castiga McLaren o cursa sau cand va avea vreo sansa la campionat, caci ramai cu amintirile alea din 2008, si oricum in 2008 tot Ferrari a luat titlul la constructori. Mai bine ti-ai zice "Hamilton_Mircea".
    6 6
  • @ferr1

    Nici un Hamilton_Mircea. Tradatorii trebuie executati pe campul de lupta.
    2 4
  • @Mircea

    sa nu uiti ca acel McLaren a fost realizat pe baza informatiilor furate de la Ferrari
    5 0
  • ok, mai bun ca massa si raikkonen. Si decat grosjean, piquet si cam ATAT. Unde mai pui ca alonso a pierdut doua titluri pe mana lui, a pierdut titlurile lui Ferrari practic .... acum rabda dar mai tarziu il vor executa in public pentru asta
    1 4
  • Nu mai bateti campii spunand ca Alonso e mai bun decat Raikkonen. Poate ca da,sunt fan Kimi,dar realitatea e aceeasi pentru fiecare dintre noi,cei care urmarim competitia. Asta e al 5-lea an al lui Alonso la Ferrari si tot nu reuseste sa aduca vreun titlu la Maranello. Stiu povestea,o sa spuneti ca 2014 a fost un an al schimbarilor si ca blabla...Ok,dar pana acum ce a facut? E interesant sa vezi cum majoritatea de pe aici arunca pietre in Kimi aberand ca e vodka man si ca nu ii place simulatorul,ca l-a batut Alonso tot sezonul. Oare nu o avea si el nevoie de timp sa inteleaga comportamentul unei masini dezvoltate de-a lungul a 5 ani dupa placul lui Alonso?? Sa fi fost oare Kimi beat si in 2007 cand a luat titlul mondial? Da,l-a ajutat Massa,dar asta a fost fix in ultima cursa,dupa ultimul pit-stop :-) Pe Alonso l-a ajutat Massa 5 ani si rezultatele n-au mai aparut.
    7 3
  • Alexandra poate ne povestesti si despre cum Raikkonen a pierdut tilul in 2008(de fapt n-a fost in lupta pentru titlu, deh, a petrecut...) cu cea mai buna masina din competitie.
    Daca tu compari masina Ferrari 2007-2008 cu cea 2010-2014, atunci probabil ai baut mai multa votca decat Kimi.
    2 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru