Raikkonen: "Voi fi la fel de rapid ca înainte"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 21.12.2011
Kimi Raikkonen consideră că la revenirea în Formula 1 va fi la fel de rapid ca înainte de a părăsi competiţia la sfârşitul sezonului 2009.

După doi ani petrecuţi în Campionatul Mondial de Raliuri alături de Citroen, Kimi Raikkonen va reveni anul viitor în Formula 1 după semnarea unui contract pe două sezoane cu Lotus.

Finlandezul, care şi-a trecut în cont un titlu mondial în sezonul 2007, anticipează că va fi la fel de rapid ca înainte să părăsească sportul.

"Sunt mai motivat ca niciodată şi nu cred că am pierdut ceva din viteză. Cel mai greu lucru va fi să mă acomodez la pneuri, dar nu sunt prea îngrijorat. Chiar dacă regulamentul tehnic nu pare să se schimbe foarte mult, acesta se aplică în multe zone şi câteva elemente vor fi redesenate. Prin urmare, monoposturile vor fi semnificativ diferite anul viitor. Ordinea s-ar putea schimba, astfel că lucrurile vor fi foarte interesante", a declarat el în cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Renault.

În plus, Raikkonen a comparat revenirea în Formula 1 cu o întoarcere acasă după o absenţă de doi ani, întrucât aceasta este competiţia în care s-a simţit cel mai bine.

"Înainte de cei doi ani de raliuri am avut nouă sezoane, 157 de curse şi 18 victorii în Formula 1.

Cunosc bine sportul. Când m-am dus în raliuri şi când am încercat NASCAR erau multe lucruri de învăţat, dar cu Formula 1 mă simt ca şi cum mă întorc acasă. aştept cu nerăbdare să revin în spatele volanului", a mai precizat el.

Via | Renault

Taguri: Raikkonen, Renault

Comentarii (9)

  • Oposum13
    Speeeed
    Hai, Kimi, arata fraierilor ce poti! Dumnezeu sa te ajute cu un monopost competitiv
    16 2
  • andrey_1293
    E stiinta, nu credinta :))
    Sunt sigur ca nu Dumnezeu o sa-i asigure un monopost competitiv. Cei care se ocupa de asta sunt mecanicii. GO KIMI:X:X:X
    15 1
  • Raikkonen
    Sunt sigur ca nu va fi la fel de rapid din prima. Dar are potential campionatul 2012. Schumacher, Vettel, Alonso, Raokkonen, Button, Hamilton. Pfuu... 6 campioni mondiali pe circuit, care au 14 campionate in total. Va fi interesant
    10 0
  • AndreiF1
    Ceva ma face sa cred ca dupa un 2012 dezastruos, va da bir cu fugitii.
    1 11
  • Kimi
    putin inconsecvent, putin distrat, poate uneori supramotivat, dar cu siguranta un mare, foarte mare talent. Daca va sti sa se "adune" si va avea un monopost fiabil (in primul rand!) ne va incanta cu stilul sau de pilotaj!
    Sunt sigur!
    11 0
  • Oposum13
    Simulatorul
    La fel ca Schumii va trebui sa se adapteze cu antrenamentele pe simulator. Nici lui Kimi, nici lui Michael nu le placea joaca in simulator. Dar sunt inteligenti si foarte talentati.
    Adevaratul obstacol este EXPERIMENTUL PIRELLI, experiment dezvoltat pe seama competitiei sportive autentice. Datorita firmei Pirelli Formula 1 isi merita numele de MARELE CIRC...
    5 0
  • AndreiF1
    Schumacher nu are rezultate dupa 2 ani chiar daca a avut si cateva curse bune, totusi momentan nu prea ii iese treaba. Raikkonen nu a parcurs nici un km cu masina noua, dar totusi spune ca o sa fie la fel de rapid ca inainte. Da suna frumos dar cam atat. Era mai bine sa astepte primele teste, poate sa fie mai rezervat si sa vada pe parcurs ce se va intampla. Momentan exista doar 3 echipe care au rezultate bune si una din cele 3 cu rezultate foarte bune, iar Renault nu este una dintre acele 3 echipe. Talentul fara control si concentrare nu face nimic.
    1 6
  • O sa-l bata Grosjean.
    1 7
  • Oposum27
    In cursa
    Rosberg a obtinut pozitii mai bune in calificari dar in cursa Schumi a fost regele. Rosberg devenea un anonim care nu conta pentru nimeni. Schumi detine recordul de depawsir (multe spectaculoase) in campionatul anost si penibil din 2011
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru