Raikkonen: "Vom începe să câştigăm mai multe curse"

de Daniel Popescu
Luni, 20.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen este convins că Ferrari va mai obţine victorii în sezonul 2015, iar echipa insistă că strategia adoptată pentru finlandez a fost una corectă.

Vom începe să câştigăm mai multe curse.

Kimi Raikkonen
Pilot Ferrari
Kimi Raikkonen a ocupat locul doi în Marele Premiu al Bahrainului după ce a optat pentru o strategie diferită, cu un al doilea stint cu pneuri medium urmat de un stint final cu cauciucuri soft care i-a permis să-l depăşească pe Nico Rosberg.

Pilotul Scuderiei Ferrari este mulţumit de evoluţia sa şi anticipează că echipa va obţine şi alte victorii în acest sezon după cea a lui Sebastian Vettel din Malaysia.

"Am avut o viteză decentă, cred că trebuie doar să muncim şi să îmbunătăţim întregul pachet. Sunt sigur că vom ajunge acolo şi putem lupta în fiecare weekend. Sunt foarte mulţumit de echipă şi cred că puţini se aşteptau să fim în această poziţie acum. Vom începe să câştigăm mai multe curse. Trebuie să avem răbdare şi să facem aceeaşi treabă pe care am făcut-o şi până acum", a declarat el.

▶ Hamilton a câştigat în Bahrain! Raikkonen, primul podium după aproape doi ani

Esential 2013 a fost ultimul an in care Kimi Raikkonen urcase pe podium
Una dintre ipotezele apărute după cursă este că Raikkonen ar fi avut şanse să-l învingă şi pe Lewis Hamilton dacă ar fi efectuat mai devreme ultima intrare la boxe pentru echiparea cu pneuri soft.
James Allison, directorul tehnic al Scuderiei, crede însă că echipa a adoptat strategia ideală.

"Cred că am efectuat opririle aşa cum trebuie pentru strategia soft-medium-soft şi i-am oferit cea mai bună şansă să atace la finalul cursei. Ritmul său a fost bun cu ambele tipuri de pneuri şi a fost capabil să lupte la final pentru că în stintul de mijloc cu pneuri medium nu a pierdut timp în faţa celor cu pneuri soft", a precizat britanicul.

Via Autosport, SkySports

Comentarii (10)

  • f bine, abia astept..sa revina ferrari acolo unde a fost..forzza..
    32 2
  • Tocmai acel prim stint mai lung i-a permis lui Raikkonen sa aibe forcingul din final, fiind echipat cu cele mai proaspete pneuri din primii 4. Strategia pentru el a fost perfect gandita. Sansa pentru victorie poate, daca l-ar fi depasit repede pe Vettel in primele 3-6 tururi. Mi s-a parut ca pierde timp in spatele neamtului. Cat a pierdut e posibil sa-i fi ajuns ca sa-l bata pe Hamilton.
    30 3
  • @f1 racing
    Poate ca Ferrari se vor gandi daca Vetel mai e sau nu nr. 1. Deocamdata Vetel e mai rapid in calificari.
    17 4
  • Cati experti in strategie pe Automarket.ro si ciudat nici unul nu-i angajat de nici o echipa in F1 lol. Unii mananca seminte si se uita la televizor la curse, altii lucreaza pentru aceste echipe, ce deziluzii pentru primii.
    16 5
  • GrosJan
    mi-a placut Allison cand a fost intervievat de Coulthard legat de strategie. Coluthard o tot dadea sa scoata de la Allison ca e mare tactician si Allison il intorcea: nu dom'le, softu. E vorba de softul care determina in timp real cea mai buna strategie de urmat tinand cont de situatia din cursa, consumul pneurilor etc. De mai Coulthard, nu mai e ca pe vremea ta, cum si motorul are soft. Ar trebui si in simracing sa aduca asa ceva, deocamdata tre' sa testez inainte de cursa cat tin pneurile, carburantul
    3 10
  • Perfect.
    0 2
  • F1 Vision
    Una din marile diferente comparativ cu sezoanele trecute este faptul ca in acest sezon, au folosit o alta abordare in strategiile pregatite pentru piloti, as spune o abordare noua, "fresh". Din pacate Vettel a gresit acolo, a busit aripa fata, cred ca si-a zgariat un pic si podeaua, si a trebuit sa intre la boxe. Evident o noua intrare la boxe, greu de recuperat, dar masina lui a avut de suferit. Nu credeam ca-l va putea depasi pe Bottas, dar speram sa nu piardat si alte locuri, la un moment parea ca pierde ceva mai mult timp decat spera.

    In schimb echipa a folosit o alta strategie pentru Raikkonen, lucru care ma bucura pentru ca nu mi-au placut niciodata strategiile statice care nu evolueaza in timpul curselor. Faptul ca Rosberg a avut probleme tehnice nu este vina lui dar s-a intamplat, iar Raikkonen s-a descurcat foarte bine, aducand puncte pretioase la constructori. Plus a fost pe podium :P
    24 3
  • GrosJan
    Kimi venea tare din spate sa il prinda pe Rosberg si l-a prins. Rosberg a fost avertizat ca va fi prins cu multe ture inainte. Cu DRS si pace mult mai bun era o formalitate sa treaca de Rosberg in conditii normale - adica sa nu faca Rosberg vreo prostie, un acrosaj. Chiar era sa faca o prostie in felul in care a revenit pe circuit. Ok, a avut probleme la frane, dar asta nu trebuia sa fie si problema lui Raikkonen. Iar la directie nu a avut probleme de a revenit asa pe circuit.
    8 0
  • S-a vazut ca Ferrari le poate pune probleme celor de la Mercedes dar nu chiar asa de mari(adica lui Hamilton)Si Rosberg poate tine piept unui Ferrari dar nu asa usor.Ferrari vor mai castiga 2-3 curse maxim,si asta in cazul in care cel putin un Mercedes este pus in situati neplacute.Oricum nici Wiliams nu sunt departe,ar fi minunat sa castige si ei macar o cursa.Cel mai minunat va fi daca castiga si Kimi una.
    12 1
  • Da, mă, și acum Raikkonen e mare talent, dacă aveți memoria scurtă și uitați că Alonso a strâns anul trecut de ori mai multe puncte decât finlandezul.
    Cu monopostul ăsta, Alonso îi scotea titlurile din cap lui Hamilton.
    2 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru