Răsturnare de situaţie: Red Bull, aproape de un acord cu Renault pentru 2016

de Daniel Popescu
Marti, 10.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing şi Renault au stabilit termenii contractuali în care vor continua colaborarea pentru motoare şi în sezonul 2016, însă decizia finală îi aparţine lui Dietrich Mateschitz, proprietarul producătorului de băuturi energizante.

Marele şef nu a decis încă dacă Red Bull rămâne sau nu în Formula 1, asta este încă în aer.

Sursa Red Bull
La numai o zi după ce Ferrari şi-a anunţat disponibilitatea de a ajuta Red Bull să-şi producă propriul motor pentru sezonul 2016, presa internaţională anunţă un acord iminent cu Renault.

Noul contract a fost deja aprobat de constructorul francez şi de conducerea echipei Red Bull, însă decizia finală îi aparţine lui Dietrich Mateschitz, proprietarul producătorului de băuturi energizante.

"Nu s-a luat încă nicio decizie finală pentru că Mateschitz este cel care hotărăşte. Marele şef nu a decis încă dacă Red Bull rămâne sau nu în Formula 1, asta este încă în aer", a declarat o sursă citată de publicaţia Autosport.

Schimbarea brandului pentru motoare ar putea fi exotică.

Surse Red Bull
Sursa citată afirmă că motoarele Renault vor avea acelaşi preţ ca şi în acest an, însă Red Bull va fi nevoită să plătească mai mulţi bani pentru că sponsorii Infiniti şi Total îşi vor reduce contribuţiile.
În schimb, cei de la Renault vor folosi banii obţinuţi de la Red Bull pentru a finanţa propria echipă de Formula 1 după achiziţionarea celor de la Lotus, tranzacţie care s-ar putea încheia cu ocazia Marelui Premiu din Abu Dhabi.

O alta necunoscută în privinţa motoarelor alocate celor de la Red Bull este numele pe care le vor avea acestea în sezonul 2016. "Schimbarea brandului pentru motoare ar putea fi exotică. Ar putea să nu existe niciun nume sau un nume de marketing la care Red Bull se pricepe foarte bine. Motorhome-ul lor se numeşte Energy Staton, aşa că ar putea numi motorul Energy sau ceva de genul ăsta", a adăugat sursa.

Via Autosport

Comentarii (7)

  • Paine si circ! Si gunoiul aferent acestui "ospat"!
    10 2
  • Se pare ca va intereseaza doar Red Bull altfel nu-mi explic de ce in ultima saptamana au fost singurul vostru subiect
    13 3
  • Esti carcotas. Au fost doar cinci stiri in sapte zile... in TOTAL!!!!!
    6 2
  • in aceste articole de cate ori a aparut numele Redbull in acest an gratis ? reclama moca.. e ca acea vara in care ne-au innebunit cu Chivu care s-a transferat in fiecare zi undeva ...
    6 0
  • Pana la urma tot motor Renault o sa aiba, de fapt e cam singura solutie viabila si cea mai oportuna.
    8 0
  • Iliescu
    Mai dati si voi alte stiri. F1 este compusa din mai multe echipe, nu numai RBR.
    6 1
  • da ti bai fratilor si voi declaratii ale pilotilor de dupa ultima cursa ca au trecut 2 saptamani.Ce site e asta?da ti cate o stire la 5 zile si aia vai de mama ei...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru