Ferrari vrea să ajute Red Bull să-şi construiască propriul motor de Formula 1

de Daniel Popescu
Luni, 09.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari propune un parteneriat tehnic cu Red Bull prin care echipa austriacă să ajungă în ipostaza de a-şi dezvolta singură motoarele.

Ferrari este disponibilă să ofere servicii de producţie şi inginerie pentru un motor în cadrul unui proiect separat pentru Red Bull.

Sergio Marchionne
CEO Ferrari
Red Bull Racing nu a reuşit să ajungă la niciun acord cu Ferrari, Mercedes şi Honda cu privire la furnizarea unor motoare pentru sezonul 2016, iar presa internaţională susţine că ultima soluţie este să mizeze pe unităţi de propulsie Renault îmbunătăţite de celebrul inginer Mario Illien.

Totuşi, Ferrari a dezvăluit că are o propunere specială pentru cvadrupla campioană mondială: un parteneriat tehnic prin care Ferrari să ofere un motor pe care să-l dezvolte în colaborare cu Red Bull înainte ca echipa austriacă să se ocupe singură de aceste aspecte.

"Posibilitatea de a colabora cu Red Bull în privinţa dezvoltării unităţii de propulsie reprezintă în continuare o opţiune validă. Dar nu se va întâmpla ca Ferrari să ofere celor de la Red Bull un motor echivalent cu cel folosit de Ferrari.

Compania este disponibilă să ofere servicii de producţie şi inginerie pentru un motor în cadrul unui proiect separat pentru Red Bull, în care Ferrari să ofere tot ce are mai bun în termeni de inginerie şi să ofere Red Bull şi altor constructori şansa să aibă acest motor", a explicat Sergio Marchionne, preşedintele Ferrari.

Acesta afirmă că Ferrari a înaintat deja această propunere concretă reprezentanţilor Red Bull, care nu au luat încă o decizie finală.

"Le-am spus asta (proprietarului) Dietrich Mateschitz şi (consultantului) Helmut Marko. Visul meu nu este să înving Mercedes. Visul meu este să demonstrez de ce este capabilă Ferrari. Împărţirea elementelor esenţiale face parte din ADN-ul nostru, dar este o prostie să generăm o concurenţă fictivă. Ferrari este capabilă să-şi pună abilităţile inginerilor la dispoziţia altora", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (7)

  • pif666
    :)))) macaronarul asta este visator sau pervers ?
    cum sa propui asa ceva ? si red bull sa inghita galusca ?
    tine motorul asta expirat de 1 an si da-mi si mie datele despre sasiu vostru. ca doar nu poti face un motor fara sa ai sasiul !
    sa vezi daca da rezultate,sa il concepi in asa fel incat sa se incadreze in sasiu.
    sincer-sunt fan ferrari-dar nu vad rostul unei asemenea propunere !
    e penibila. or fi astea de la bauturi disperati sa gaseasca un motor,dar nici in atat de tampiti sa accepte o asemenea propunere.
    8 14
  • Si daca o accepta? :)
    6 2
  • E o chestie faina! De ce sa le dai mura-n gura tot. Mai lasa sa munceasca si ei (RBR) daca vor rezultate.
    Super tare! Hai sa vedem daca vor sa participe si ei la prepararea gulyas-ului :)) nu numai la final la mancat.
    16 3
  • Ce caraghioslic,crede cineva ?
    5 2
  • Cred ca puteati acorda si motogp_ului un arricol aici la motorsport, dar ...ori sunteti fani rossi ori nu aveti nici_o treaba cu motorsport_ul!
    3 1
  • Hai sa fim seriosi. O gluma demna de 1 aprilie. Nu-i fezabila nici pentru unii nici pentru altii. Este o actiune de PR pentru Ferrari. Atat.
    2 4
  • Nu inteleg de ce nu mai apar stiri,
    a patit ceva Popescu?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru