Reactii la amenintarea Scuderiei Ferrari

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 13.05.2009
Bernie Ecclestone si Max Mosley sunt convinsi ca Ferrari nu intentioneaza sa paraseasca Formula 1, in ciuda amenintarilor formulate marti pe acest subiect.

Ferrari a anuntat marti ca nu va participa in sezonul 2010 al Formulei 1 in cazul in care regulamentul tehnic nu va fi modificat.

Desi informatiile vin dupa anunturile similare facute de Toyota, Red Bull Racing si Scuderia Toro Rosso, amenintarea celor de la Ferrari este cu atat mai serioasa cu cat Scuderia este cea mai galonata echipa din istoria competitiei.

Cu toate acestea, Bernie Ecclestone este increzator ca Ferrari si FIA vor ajunge la un compromis prin care lucrurile se vor rezolva pe cale amiabila. "Nu sunt persoana potrivita sa vorbesc despre un mariaj perfect, dar aceasta este o casatorie perfecta. Este foarte simplu, iar asta nu se va schimba. Sper ca Ferrari nu va lua decizia sa plece si ca se poate aranja ceva pentru ca toata lumea sa fie multumita, dar nu va fi usor", a declarat detinatorul drepturilor comerciale ale Formulei 1.

Max Mosley, presedintele FIA, nu a comentat in niciun fel anuntul celor de la Ferrari, insa publicatia britanica The Times sustine ca "informatiile au fost primita fara panica pentru ca amenintarea era previzibila, insa nu va fi pusa in aplicare".

Pe de alta parte, Eddie Jordan, fost proprietar al unei echipe de Formula 1, considera ca Ferrari nu isi va pune niciodata in aplicare amenintarile.

"Presupunerea mea este ca Ferrari nu va pleca niciodata pentru ca sunt "legati" de Formula 1. Este singurul lor program de marketing", a precizat Jordan pentru SkyNews.

De asemenea, publicatia italiana Gazzetta dello Sport a initiat un sondaj pe aceasta tema, iar 62.4% dintre respondenti considera ca Ferrari nu va parasi sportul. Un alt sondaj, efectuat de aceasta data de britanicii de la The Guardin, a relevat ca 49.6% dintre respondenti cred ca Formula 1 poate supravietui fara Ferrari.

Via | F1-Live

Comentarii (2)

  • . . .
    Ferrari va iesi daca nu castiga. Mosii cred ca Fer nu se retrage pt ca nu au alt plan de marketing. Sa faca un sondaj si sa vada care brand e mai cunoscut, Ferrari, FIA sau Formula 1? Dupa aia vor vedea cine de cine are nevoie.
    0 0
  • Nevoia de Ferrari
    Ferrari va iesi daca nu castiga. Mosii cred ca Fer nu se retrage pt ca nu au alt plan de marketing. Sa faca un sondaj si sa vada care brand e mai cunoscut, Ferrari, FIA sau Formula 1? Dupa aia vor vedea cine de cine are nevoie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru