Reacţiile candidaţilor la titlu după calificările din Abu Dhabi

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 13.11.2010
Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Fernando Alonso şi Mark Webber rămân încrezători în şansele la titlul mondial după rezultatele din calificările de la Abu Dhabi.

Toate speculaţiile privind strategia pe care o va adopta Red Bull Racing în cursa de la Abu Dhabi au devenit redundante în urma rezultatelor diametral opuse obţinute de Sebastian Vettel şi Mark Webber în calificări.

Germanul şi-a confirmat viteza şi a obţinut pole position-ul, însă admite că cucerirea titlului mondial nu depinde numai de victoria de duminică. Pentru ca Vettel să câştige titlul, Fernando Alonso trebuie să se claseze cel mult pe locul 5.

"Nu se putea mai bine. A fost o sesiune de calificări dificilă în condiţii periculoase. În antrenamentele libere nu am arătat prea bine, dar am efectuat modificările necesare pentru a lua pole-ul. O sesiune strânsă, dar acum mă uit spre duminică şi vom vedea ce se întâmplă. Astăzi am făcut cea mai bună treabă posibilă, aşa că dacă rămânem în faţa tuturor înseamnă că am dat maximum", a declarat el la conferinţa de presă.

Vettel va fi acompaniat pe prima linie a grilei de start de Lewis Hamilton, care are însă şanse minime la titlu, fiind la 24 de puncte în spatele lui Alonso. Britanicul susţine că lipsa de presiune l-a ajutat să obţină un rezultat bun în calificări şi spune că nu are nimic de pierdut în cursa de duminică.

"Un start mult mai bun în acest weekend.

Echipa a îmbunătăţit monopostul, ceea ce ne-a permis să fim competitivi. Nu am nimic de pierdut, sunt foarte liniştit şi fericit. Nu mă pot plânge, presiunea nu apăsă pe mine şi asta mă ajută enorm. În 2007 şi 2008 a existat foarte mult presiune, dar acum diferenţa este uriaşă, aşa că pur şi simplu mă bucur", a explicat el.

În urma rezultatelor din calificări, Fernando Alonso a luat o opţiune importantă pentru titlul mondial, având nevoie doar de un loc 4 în cazul în care Vettel va obţine victoria. Spaniolul admite că locul 3 de pe grila de start este unul important, însă susţine că nimic nu s-a schimbat comparativ cu situaţia de dinaintea calificărilor.

"Cred că suntem în aceeaşi situaţie ca acum două zile înainte de primele antrenamente. Cunoaştem situaţia şi îi cunoaştem pe cei 4 candidaţi. Cred că totul depinde de cursa de duminică, orice se poate întâmpla şi am văzut cum s-au schimbat lucrurile în ultimele evenimente. În Coreea de Sud, Red Bull au fost foarte puternici şi au pierdut cursa din cauza problemelor mecanice, iar în Brazlia noi am avut ceva probleme la pitstopuri.

În cursă orice se poate întâmpla şi trebuie să parcurgem 55 de tururi fără nicio problemă. Va fi o cursă lungă şi dificilă, dar suntem foarte puternici", a declarat spaniolul.

Cea mai mare dezamăgire în calificări a venit din partea lui Webber, care va pleca doar de pe locul 5 al grilei de start. Australianul are nevoie de un start excelent care să-i cauzeze probleme lui Alonso pentru a rămâne în cursa pentru titlul mondial.

"Să fiu pe locul 5 pe grilă nu este prea bine. Este dezamăgitor, dar mai este o cale lungă. Mi-ar fi plăcut să fiu ceva mai sus, dar pur şi simplu nu am fost în formă. În cursă se pot întâmpla multe lucruri. Astăzi nu am fost ajutat de performanţă, dar am mai văzut schimbări în curse, aşa că titlul nu este decis astăzi. Până la urmă, suntem încă la vânătoare şi asta este cel mai important lucru", a precizat el.

Cursa decisivă pentru titlul mondial va avea loc duminica cu începere de la ora 15:00. 

Comentarii (30)

  • :)
    Pentru cei 4 piloti va fi cea mai lunga cursa din viata lor:))
    Posibil ca unul dintre ei sa ajunga campion mondial pe ultimul viraj:)) Cursa asta merita inregistrata si pastrata in arhiva si peste ani s-o arati nepotilor :)
    22 1
  • Sunt curios de cand e facuta poza.
    Este extraordinara. Este foarte reprezentativa pentru acest final de sezon.
    Le doresc bafta celor patru si sper ca maine vom avea o cursa curata si plina de suspans pana in ultimul tur.
    16 0
  • @CristianRus
    Poza a fost realizata joi, la conferinta de presa din Abu Dhabi.
    15 0
  • Chiar e super tare
    14 0
  • poza de grup
    Webber parc-ar fi fratele mai mare..:)un grup din care lipseste Schumi, altfel sunt reprezentantii uneia din cele mai tari generatii de piloti din istoria F1.
    18 4
  • Spartanu
    totul sau nimic
    daca va castiga vettel cursa,fara a fi urmat de webber atuncea ar fi bine.nu conteaza daca castiga vettel cursa,important sa castige alonso campionatul.locul 3 e foarte bun pt alonso si aceasta ordine pe podium daca o sa fie pana la sfarsitu cursei,o sa fie un avantaj pt alonso.
    11 13
  • ham
    se investigheaza cazul ham-massa
    8 2
  • Daniel Popescu
    Confirma sau nu, te rog ce scrie VJohann.
    1 2
  • VJohann
    De unde stii?
    Dezvolta te rog.
    1 2
  • Diesel
    @CristianRus
    Nu s-a luat nicio masura in cazul Massa-Hamilton.
    1 3
  • Nu, inca sau NU?
    1 2
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    Nu exista nici o investigatie, dar cred ca este norocul lui Hamilton mai mult decat al lui Massa :P
    6 6
  • Diesel
    http://www.autosport.com/news/report.php/id/88241
    1 2
  • ciprian
    ferari
    DE UNDE POT LUA SI EU CALIFICRILE?
    1 2
  • Reactii piloti
    cateva remarci despre reactiile pilotilor:
    1. Vettel - confirma pentru a x-a oara ca este un pilot rapid in calificari... despre cursa, mai trebuie sa creasca.
    2. Hamilton - s-a resgandit... acum are monopost performant - pilot foarte rapid dar inca labil emotional
    3. Alonso - reactie diplomata care incearca sa contrabalanseze faptul ca nu a urcat mai sus in grila
    4. Webber - resemnat, cu atitudine de "fie ce-o fi"
    Oricum vom vedea maine pe la 16:45 cine va fi #1.
    7 2
  • super
    Ptr. Alonso a iesit cum nu se poate mai bine , acum totul depinde de el , sper sa faca o figura frumoasa si ma rog ca totul sa se intample pe circuit ,nu prin abandonuri sau alte magari, maine va fi super, bafta tuturor.
    7 3
  • mobius
    Doamne ajuta!
    Este adevarat, totul este deocamdata favorabil lui Alolnso si daca va avea un motor bun, cu siguranta va sti ce sa faca cu el. Bravo Alonso si multa bafta.
    7 5
  • fernando a.
    Felicitari Alonso ai facut treaba buna si maine trebuie sa faci la fel pentru ca noi toti suntem alaturi de tine. Milioane de incurajari si ganduri bune o sa-ti tina maine companie in timpul cursei din partea noastra a tuturor fanilor ALONSO si FERRARI.bafta ALONSO.
    8 5
  • Spartanu
    FORZA ALONSO&FERRARI
    din cate am auzit,alonso are un motor care nu o fost mult folosit.sper sa nu aiba probleme tehnice,ca ar fi singura solutie care l-ar scoate din lupta pt titlu,si ar fi bine sa se mentina pe pozitia a3a.multi fani vor fi alaturi de cei de la Ferrari,mai ales pt ca acolo s-a construit Ferrari World,ceea ce inseamna ca Ferrari are cei mai multi fani.ambii piloti merita incurajari.
    9 2
  • ctlnmihai
    motor alonso
    Se pare că Alonso foloseşte un motor folosit în Bahrain..
    0 6
  • Didernes
    ...cursa asta merita inregistrata...
    ...mai ales ca nu-i vom mai auzi piuitul de anul viitor lui Mickey (mouse) si al fidelei lui sotii , Bonifaciu.
    6 0
  • motorul lui Alonso
    Da, Alonso foloseste motorul dat jos, din prudenta in Bahrain sau dupa si care dupa ce au primit acordul FIA a fost reparat pentru eliiminarea problemelor de fiabilitate.
    6 0
  • Laszlo
    popicul
    Este cel mai "proaspat"(putini km) motor din cele 6 ramase.Din punctul asta de vedere Ferrari sta bine.
    5 1
  • Campionul
    Sa dea Domnul sa nu iasa Alonso campion mondial! Discutam dupa cursa! O sa-l scoata Lewis din cursa pe figurantul spaniol :D
    0 6
  • Webber e cam out ! asta e...:(
    3 0
  • Stoner
    figuratia lui hami
    Ca un figurant ce e hami va alerga pentru spaniol, viitorul triplu campion mondial.
    4 0
  • penibil
    Citesc postarile si nu imi vine sa cred.
    In loc sa ne bucuram de acest final extraordinar de stagiune facem scenarii, care pe care va scoate din cursa in primul sau al doilea viraj.
    De aia tara asta e unde e ca se ghideaza strict dupa proverbul cu capra vecinului.
    Din fericire la Abu Dhabi nu concureaza nici un postac de pe aici, iar cei de acolo isi vor vedea de cursa lor.
    5 0
  • mobius
    temeri sa speram neantemeiate
    Ca si la cursa precedenta imi este teama totusi de pozitia lui Alonso, intre Vettel, Hamilton, Button si Webber. Fiecare din cei patru l-ar dori pe Alonso afara din joc. In plus fiecare din cei patru au aratat disponibilitati de a-si acrosa chiar si coechipierii, cu voie sau fara voie. Din pacate dupa afirmatia facuta la adresa lui Alonso, il suspectez si pe Button. Din aceste motive, ar fi de dorit un start curat, fara acrosaje la varf. Succes Alonso.
    4 0
  • Spartanu
    bogdan_197
    si ce ar avea de castigat hamilton?si daca termina in fata lui alonso cu un loc mai in sus oricum alonso devine campion mondial.
    4 0
  • da.dar cititi strategia lui Ham,toti ies din cursa si el cistiga.......e posibil
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru