Red Bull a primit acordul Renault să folosească motorul la capacitate maximă în Australia

de Daniel Popescu
Joi, 13.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing şi celelalte trei echipe cu unităţi de propulsie Renault au primit acordul producătorului francez să utilizeze motorul la capacitate maximă în Marele Premiu al Australiei.

Am rezolvat problema şi vom fi capabili să vedem cum merg motoarele la putere maximă.

Remi Taffin
Director operatiuni Renault
Echipele care utilizează motoare Renault au primit o veste bună cu numai o zi înainte de debutul noului sezon competiţional pe circuitul de la Melbourne din Australia.

Constructorul francez a confirmat că le va permite acestora să utilizeze unităţile de propulsie la capacitate maximă pe parcursul weekendului, după o serie de modificări software la motor. În timpul celor trei sesiuni de teste din iarnă, echipele au fost nevoite să ruleze cu un motor Renault la capacitate redusă din motive de fiabilitate.

"Suntem în urmă în privinţa anumitor componente pe care am vrut să le avem pe monopost şi care ne-au împiedicat să concurăm la putere maximă. Dar cred că acum am rezolvat problema şi vom fi capabili să vedem cum merg motoarele la putere maximă", a declarat Remi Taffin, directorul de operaţiuni al Renault.

Vom fi în regulă să luăm startul de pe grilă.

Remi Taffin
Director operatiuni Renault
Vestea va fi cu siguranţă pe placul campioanei mondiale Red Bull Racing, care a avut numeroase defecţiuni tehnice în teste, însă acest lucru este valabil şi pentru Lotus, Toro Rosso şi Caterham, celelalte trei echipe care utilizează motoare Renault.

Pe de altă parte, Renault a exclus varianta ca echipele cărora le furnizează motoare să fie nevoite să ia startul în cursă din pitlane din cauza problemelor de fiabilitate.

"Vom fi în regulă să luăm startul de pe grilă.

Am făcut antrenamente bune în teste, avem nevoie doar de consecvenţă. Dacă ne uitam înapoi la lansarea motoarelor V8, unele echipe au avut starturi proaste la începutul anului, aşa că starturile proaste au legătură cu monoposturile, iar motoarele fac parte din monoposturi. Sunt multe configuraţii posibile şi în cele din urmă o vom găsi pe cea care funcţionează", a precizat el.

Via Autosport

Comentarii (8)

  • daci76
    Dolce sport nu transmite antrenamentele libere.Ce tampenie.
    20 0
  • @daci76: Dolce Sport detine drepturile pentru antrenamente, dar a decis sa nu le transmita la niciun Mare Premiu din sezonul 2014.
    14 3
  • daci76
    @daniel,totusi pe net, unde putem vedea f1?Eu am un link e ok?
    http://www.vipboxeu.co/sports/formula-1.html
    7 0
  • daci76
    Pt cei din Ardeal,abonati rcs-rds se pare ca M1 e cea mai buna solutie,dar ei transmit doar calificarile si cursa
    2 0
  • pablo256r
    merci daci
    cu cat mai multe variante cu atat mai mari sansele sa si vedem F1.
    1 1
  • http://www.lshunter.net/live-motorsport.php,aici aveti tot
    2 1
  • http://www.stream2watch.me/live-tv/sky-sports-f1-live-stream

    sau

    http://ro.streamhunter.eu/
    0 0
  • Marius
    Si RTL transmite calificari si cursa pentru abonatii RDS care nu sunt din Ardeal. De asemenea cei care au net de la Romtelecom sau internet 3 g de la Cosmote pot sa vada Dolcesport online gratuit.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru