Red Bull acuză Ferrari de spionarea conversaţiilor radio

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 23.05.2011
Helmut Marko susţine că Ferrari a descoperit o metodă prin care ascultă conversaţiile radio dintre piloţi şi inginerii Red Bull Racing.

Red Bull Racing a lansat o acuzaţie surprinzătoare de spionaj la adresa rivailor de la Ferrari, considerând că inginerii Scuderiei au descoperit o metodă ingenioasă prin care să asculte conversaţiile radio din timpul curselor.

Declaraţiile îi aparţin consultantului Helmut Marko, care a ajuns la această concluzie pe baza strategiei similare pe care au folosit-o Mark Webber şi Fernando Alonso în privinţa opririlor la boxe.

"Am observat că Ferrari un anumit tip de spionaj. L-am chemat la boxe pe Mark Webber relativ târziu, dar cu toate acestea Ferrari a reuşit să-l aducă la standuri pe Alonso. Au fost capabili să răspundă (n.r - la strategia noastră)", a declarat austriacul pentru postul de televiziune RTL.

Mai mult decât atât, se vehiculează că Red Bull a transmis mesaje trucate prin care îi invită pe cei doi piloţi să intre la boxe, iar Ferrari a reacţionat de asemenea imediat la aceste notificări.

Conform regulamentului, FIA are acces nelimitat la conversaţiile radio dintre piloţi şi echipă, iar cele mai interesante mesaje sunt furnizate la o diferenţă de câteva minute în timpul transmisiei TV.

Acesta este de altfel şi singura posibilitate legală a unei echipe de a afla strategiile rivalilor.

Cele mai multe echipe apelează însă frecvent la mesaje condificate tocmai pentru ca rivalii să nu afle strategia. De exemplu, Michael Schumacher a fost informat să apese "pedala magică" în Turcia, în timp ce Lewis Hamilton a primit ordinul de a încerca să-l depăşească pe Vettel în Spania prin apăsarea "butonului albastru" şi, mai târziu, a "butonului galben".

Via | GMM

Comentarii (13)

  • Cu siguranta ...
    Cred ca au o echipa de specialisti in telecomunicatii care numai cu asta se ocupa de la inceputul sezonului. De aceea au performante mai slabe, investesc prea mult in departamentul de "Servicii Secrete"
    9 1
  • Red Bull acuză Ferrari de spionarea conversaţiilor radio
    dar lasa-i dom'le sa spioneze. Poate invata si ei meserie.
    10 14
  • fara legatura cu acesta stire
    Acum am observat, aveti o gresala pe site - antrenamentele libere pentru Monaco se vor tine Joi, nu vineri. Vineri este o sarbatoare acolo, dar nu stiu mai multe detalii.
    8 1
  • ctlnmihai
    Red Bull acuză Ferrari de spionarea conversaţiilor radio
    Dacă se confirmă ,Ferrari ar trebui să fie depunctată și amendată cu 100 milioane de dolari
    8 9
  • @ctlnmihai
    exclusi din campionatul constructorilor si amendati cu 100000000 dolari. din pacate la Ferrari nu se confirma.
    6 6
  • RBR-niste plangaciosi!!!
    Ei sunt in fruntea plutonului si au cea mai buna echipa si se miorlaie. Ce va fi cand va fi una ca Hispania?
    ...e dureros la cadere! ma voi bucura nespus cand va veni asa zile...
    10 4
  • mccheatears
    voi ciocu mic
    Toata lumea se spioneaza. S-au gasit fanii mccheaters..
    4 2
  • "va veni asa zile..." ...
    si mai faceai caragata radUle
    3 5
  • micu' jan-ngk
    Nu face confuzii, doar daca vrei contuzii.
    0 0
  • musca pe caciula ...?
    0 0
  • ctlnmihai
    prietene ferrari nu a copiat monopostul red bull. doar a ascultat niste conversatii, la care dupa parerea mea oricine vrea din padock are acces cu putina smecherie.
    1 1
  • ctlnmihai
    scuderia
    prietene ,asta e spionaj.. Mclaren practic n-au intrat în sediul de la Maranello să fure documentele ..Documentele le-au fost oferite de către un angajat Ferrari nemulțumit.. În schimb acțiunea celor de la Ferrari este premiată...@ mccheaters .. de ce n-ai venit cu explicația asta acum 4 ani.. ..n-ai venit că ferrari era avantajată..
    1 1
  • ctlnmihai
    scuderia
    * în schimb acțiunea celor ce la Ferrari este premeditată.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru