Red Bull: "Avem viaţă grea în F1 pentru că nu suntem constructori"

de Daniel Popescu
Vineri, 29.06.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Helmut Marko susţine că Red Bull Racing are viaţă dificilă în Formula 1 pentru că nu este sprijinită de niciun constructor şi pentru că a semnat o înţelegere financiară cu Bernie Ecclestone.

Red Bull Racing a dominat Formula 1 în ultimii trei ani, însă în acest sezon plin de surprize a întâmpinat o rezistenţă puternică din partea rivalilor.

În plus, succesul de care s-a bucurat campioana mondială a condus la numeroase acuzaţii din partea echipelor rivale cu privire la nerespectarea acordului pentru reducerea costurilor şi încălcarea repetată a regulamentului tehnic.

În opinia consultantului Helmut Marko, aceste acuzaţii apar constant în ultima perioadă din cauza lipsei de sprijin din partea unui constructor auto şi, mai ales, din cauza semnării unei înţelegeri private cu Bernie Ecclestone pentru care echipa a primit bonusuri financiare substanţiale în schimbul semnării noului Acord Concorde.

"Când te gândeşti la un weekend de cursă totul pare furmos şi simplu, dar în realitate este foarte diferit. Este prea multă politică la mijloc. Dacă Martin Whitmarsh (n.r - şeful McLaren) îmi urează o zi plăcută, mă enervez şi mă întreb ce se întâmplă.

Primul motiv este că nu suntem un constructor auto sau un constructor tradiţional de maşini de curse. Ce doare şi mai mult este că, alături de Ferrari, am ajuns la o înţelegere superbă cu Bernie Ecclestone, nu numai din punct de vedere al bugetului, ci şi al prestigiului. De aceea, viaţa noastră este cu adevărat dificilă în acest moment", a declarat Marko pentru publicaţia motorline.cc.

Presa internaţională speculează că Red Bull a primit un bonus de cel puţin 35 de milioane de dolari pentru a semna noul Acord Concorde, la fel de mult ca McLaren şi cu 15 milioane de dolari mai puţin decât Ferrari.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru