Red Bull condiţionează prelungirea contractului cu Renault pentru motoare

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 04.06.2010
Red Bull va continua să utilizeze motoare Renault în sezonul 2011 numai dacă constructorul francez va primi persiunea de a-şi îmbunătăţi unitatea.

Red Bull Racing a reiterat faptul că performanţele motoarelor din Formula 1 trebuie egalizate, în contextul în care îngheţarea unităţilor în 2008 a condus la crearea unor avantaje pentru anumiţi constructori.

Prin vocea şefului Christian Horner, Red Bull susţine că motorul Renault este cu 30 de cai putere mai slab decât unităţile similare oferite de Mercedes sau Ferrari, motiv pentru care speră că francezii vor primi permisiunea de a update motorul în ciuda regulamentului restrictiv.

"Conform actualului regulament, îngheţarea motorului s-a produs cu avantaje şi dezavantaje, chiar dacă poate suna ironic să discut despre dezavantajele motorului când avem 6 pole position-uri şi 3 victorii. Dar cred că asta demonstrează că băieţii care lucrează la şasiu fac o treabă fenomenală, pentru că probabil avem un motor cu 20-30 de cai putere mai lent".

"Chiar dacă ne bucurăm de un avantaj al şasiului în acest moment, s-ar putea să nu mai fie cazul peste 2-3 curse, iar în acel moment motorul va deveni factorul determinant.

Este nedrept să îngheţi dezvoltarea motoarelor pentru trei-patru ani cu avantaje şi dezavantaje. Constructorii trebuie să alega o formulă prin care să meargă mai departe", a explicat britanicul în vârstă de 36 de ani.

Referindu-se strict la parteneriatul cu Renault, Horner susţine că este foarte mult de cooperarea dintre cele dsoua părţi. Pe de altă parte, Horner a avertizat că Red Bull nu va continua parteneriatul cu Renault dacă francezii nu vor avea posibilitatea să-şi îmbunătăţească motorul.

"Suntem foarte multimiti de sprijinul pe care îl primim de la Renault. Dacă problema egalităţii motoarelor poate fi rezolvată, nu avem niciun motiv pentru schimbare. Nu ştiu dacă un motor Mercedes ar fi disponibil, dar este important ca producătorii să cadă de acord asupra unei tolerante acceptabile", a mai precizat el.

Red Bull a intenţionat să utilizeze motoare Mercedes chiar din acest an, însă constructorul german a refuzat să furnizeze unităţi pentru austrieci prin prisma faptului că austriecii vor deveni un rival de temut pentru titlu.

Pe de altă parte, este puţin probabil ca Ferrari să accepte să furnizeze motoare pentru o altă echipă de top din Formula 1, italienii preferând colaborările cu echipe mai mici precum Toro Rosso sau BMW-Sauber.

Via | Autosport

Comentarii (6)

  • Frica pazeste via.
    6 1
  • salutare
    astia numai sa se planga stiu!

    deja devin enervanti cu aceeasi placa!!!!!!!
    5 10
  • Red Bull
    ,,marea '' echipa Red Bull....
    5 7
  • rayn380
    RBR
    Parca au intervenit anul asta asupra motorului Renault, stiu ca dpdv al fiabilitatii, dar nu cred ca este asa mare diferenta de putere intre motorul Renault si celelalte. Ma mir ca n-a zis ca e mai slab si decat motorul Cosworth....Fie ca le aproba modificarea motoarelor Renault fie ca nu, eu cred ca alta alternativa nu au, intrucat nici Mercedes si nici Ferrari nu-s prosti sa le dea motoarele lor, iar asta este lesene de inteles pt oricine. Tot timpul se plang cei de la RBR de motorul Renault, dar Renault in sine niciodata nu s-a plans de nimic in privinta propriului motor. Eu cred ca pe Horner asta il doare altceva, si anume faptul ca ii vor ajunge ceilalti mai devreme sau mai tarziu si pe partea de aerodinamica nu mai pot scoate, gandesc eu nimic. Foarte plangaciosi si pretentiosi mai sunt astia, inca de anul trecut de cand se lupta si ei la titlu, ca daca n-ar fi in postura asta, ar fi: piu, piu
    4 5
  • vano_2680
    parerea mea este ca cam exagereaza cu cei 30 de cai putere. Am citit undeva ca mergea vorba de vreo 10 -15 cai putere si declara asta acelas HORNER.
    5 3
  • Parca consuma mai putin
    Parca consuma mai putin motorul Renault si astfel in cursa plecand cu tzxshpe litrii mai putin recuperau diferenta de putere prin greutate mai mica a monopostului pentru cel putin jumatate de cursa.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru