Red Bull decide in august noul furnizor de motoare

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 25.08.2009
Red Bull Racing va stabili pana la sfarsitul lunii august numele furnizorului de motoare pentru sezonul 2010, austriecii osciland intre unitatile oferite de Renault si Mercedes.

Red Bull utilizeaza in prezent motoare furnizate de Renault, insa intelegerea dintre cele doua parti expira la finalul actualului sezon competitional.

Oficialii echipei patronate de magnatul Dietrich Mateschitz au admis ca doresc sa ia cat mai rapid o decizie finala in privinta furnizorului de motoare pentru 2010, pentru a putea pregati corespunzator campania din sezonul urmator.

"In ceea ce priveste pregatirile pentru monopostul de anul viitor, trebuie sa rezolvam toate datele pana la sfarsitul lunii august, adica in cateva zile. Aceasta este ultima decizie pe care trebuie sa o luam in cadrul unei strategii majore. Am extins contractele pilotilor. Mai mult, tot personalul de la nivelurile inalte vor ramane alaturi de noi pana in 2012. Asta inseamna ca avem continuitate si stabilitate in cadrul echipei pentru urmatorii ani", a declarat Helmut Marko, consultantul Red Bull.

In prezent, Red Bull negociaza cu Renault si Merdeces o intelegere in privinta motoarelor pentru sezonul urmator, insa constructorul german este cotat drept favorit la castigarea contractului dupa ce Sebastian Vettel a pierdut nu mai putin de doua motoare Renault in weekendul de la Valencia.

Marko a admis ca Red Bull va lua in considerare acest aspect cand va lua o decizie finala in acest sens.

"Sunt argumente bune pentru prelungirea acordului cu Renault si argumente bune pentru mutarea la Mercedes. Bineinteles ca sunt amanunte care nu pot fi ignorate, cum ar fi patru motoare distruse pentru Sebastian Vettel in acest an, dintre care doua la ultimul weekend. Cei sase piloti Mercedes nu au avut nicio problema in acest an", a adaugat el.

Regulamentul sportiv pentru sezonul urmator prevede ca un constructor poate furniza motoare pentru patru echipe, iar oficialul austriac nu crede ca acest lucru ar influenta calitatea unitatilor furnizate de Mercedes, chiar daca germanii ofera deja motoare pentru McLaren, Force India si Brawn GP. "Sunt convins ca Mercedes au capacitatea de a oferi motoare pentru patru echipe", a precizat el.

Utilizarea sistemului KERS a reprezentat de asemenea un subiect foarte aprins pe parcursul weekendului precedent, speculatiile legate de folosirea tehnologiei la Spa-Francorchamps fiind in cele din urma negate.

Marko sustine ca Red Bull nu va utiliza KERS nici in acest an si nici in 2010, ca parte a acordului FOTA de a renunta la tehnologie din cauza costurilor ridicate. "Nu vom utiliza sistemul KERS in acest sezon sau in urmatorul. Ar fi prea riscant sa il introducem acum. Echipele sunt libere sa-l utilizeze in 2010, dar in cadrul FOTA exista o intelegere sa nu facem asta", a incheiat austriacul.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru