Red Bull: "Ferrari a făcut eforturi masive să ne recruteze oamenii"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 10.01.2011
Red Bull Racing susţine că Ferrari a depus eforturi consistente în încercarea de a angaja cât mai mulţi oameni de la echipa austriacă. Singurul care a plecat a fost însă Neil Martin.

Titlurile mondiale cucerite de Red Bull Racing în sezonul precedent, dar şi ascensiunea de care s-a bucurat echipa în ultimii ani a atras atenţia departamentelor de resurse umane ale rivalilor.

Ferrari a fost cea mai activă echipă pe această piaţă, potrivit declaraţiilor lui Helmut Marko, consultantul Red Bull Racing, care susţine că Scuderia a încercat să recruteze un număr semnificativ de angajaţi.

"Ferrari a făcut eforturi majore pentru a-i lua pe oamenii noştri, dar toată lumea a rămas în aceeaşi barcă. Asta este important, pentru că avem un spirit de echipă unic şi am senzaţia că şi Ferrari vrea să îl aibă", a declarat austriacul pentru publicaţia germană Bild.

Totuşi, Ferrari a reuşit să-l recruteze de la Red Bull pe Neil Martin, omul responsabil cu stabilirea strategiilor de cursă, mutare oficializată cu numai câteva zile în urmă.

Ferrari reprezintă o atracţie nu numai pentru ingineri, ci şi pentru piloţi, însă Marko crede că Sebastian Vettel, cel mai tânăr campion mondial al Formulei 1, nu va părăsi Red Bull Racing atât timp cât va avea la dispoziţie un monopost competitiv.

"Este natural pentru un pilot să viseze la Ferrari şi pentru Ferrari să vrea un pilot grozav precum Vettel.

Dar Vettel nu ne va părăsi doar pentru că Ferrari este o legendă. Este suficient de inteligent pentru a şti că acest lucru trebuie să se petreacă la momentul potrivit. Ar trebui să fie tâmpit să meargă acolo cu Fernando Alonso. Noi suntem echipa campioană şi, atât timp cât îi oferim un pachet mai bun decât al celorlalţi, nu ne va părăsi doar pentru o istorie mitică", a mai precizat el.

Via | Motorsport | Motorsport

Comentarii (3)

  • Pacat ar forma o echipa competitiva cu Alonso.
    14 16
  • nelu 98
    sa-i vedem daca mai sunt la fel de competitivi si anul acesta
    7 4
  • Vettel
    Vettel la Ferrari ,cand n.o mai fi Alonso acolo. E prea tanar pt a merge la Ferrari.
    5 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru