Red Bull: "Ferrari a încălcat spiritul regulamentului"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 26.06.2010
Red Bull a acuzat Ferrari de încălcarea "spritului" regulamentului pentru că a efectuat o zi de teste cu noul sistem de evacuare.

Testele din timpului sezonului au fost interzise în Formula 1 în 2009, însă echipele au posibilitatea de a efectua tururi de circuit în scopuri publicitare.

În această săptămână, Ferrari a profitat de această regulă pentru a evalua noul sistem de evacuare implementat pe monopostul F10, unul dintre punctele cheie al succesului înregistrat de Red Bull în acest sezon. Deşi testul efectuat de Ferrari este perfect regulamentar, Red Bull Racing a acuzat Ferrari că nu respectă decizia unanimă a echipelor de a nu evalua noi componente în timpul sezonului.

"Testul a fost discutabil în limita regulamentului, dar nu în spiritul acestuia. Nu este vorba doar de conducerea acestor maşini, pentru ca totul necesită o planificare, şi nu a fost întâmplător că au testat în acea zi cu noul sistem de evacuare. Au reuşit să se uite la el şi poate au învăţat puţin", a declarat Christian Horner, şeful echipei Red Bull, pentru publicaţia britanică Daily Telegraph.

Comentariile lui Horner vin la numai câteva zile după ce presa internaţională a dezvăluit ca mai multe echipe şi-au exprimat frustrarea pentru practicile adoptate de Ferrari.

De altfel, Horner a dezvăluit ca şefii echipelor vor discuta despre acest incident şi nu a exclus posibilitatea modificării de regulament pentru ca astfel de evenimente să nu mai aibă loc.

"Sunt sigur că va fi o dezbatere aprinsă la următoarea întâlnire a şefilor de echipe.Cred că trebuie să luăm o decizie, pentru că este vorba despre un gentlemen's agreement şi este important ca acest principiu să fie respectat", a mai precizat el.

Via | GMM

Comentarii (10)

  • rayn380
    teste
    Exact ce comentam la articolul de dinainte, prin care ziceam ca nu-i corect ceea ce au facut cei de la Ferrari, asta spune si Horner. Sa vedeti ce scandal si scantei vor iesi dupa acest mare premiu legat de aceasta treaba. Multi "experti" de pe aici ca ce-s eu? oficial FIA?? uite ca tot mai multi care se lupta in acest sport ies la iveala cu astfel de afirmatii. Si intr-adevar, nu este corect sa se testeze componente noi, chiar in momentul in care torni nu ce reclama. Este jignire pe fata la adresa celorlalti, este ca si cum i-ar fi facut pe toti niste prosti si idioti, cam asa ar suna...Vom vedea ce va fi, dar sigur vor face scandal toti ceilalalti care lupta la titlu.
    7 10
  • rayn380
    completare..
    Multi "experti" de pe aici, "comentau"..... ca ce-s eu?
    4 9
  • ceau
    "desteptii"si atotstiutorii fani Ferrari s-au grabit sa imi dea votruri negative si sa ma faca"praf"prin comentariile lor de acum 2 zile,legate exact pe acest subiect.
    Se pare ca nu sunt singurul caruia i se pare suspect modul in care ferrari,intelege competia si isi respecta competitorii!
    Cat despre ce scrie neoG.....nu merita nici macar comentat!!!!!
    8 10
  • Ferrari este o echipa care niciodata nu s-a dat in laturi de la a profita de fiecare usita care este uitata deschisa. De asta Schumacher se potrivea de minune la aceasta echipa (principiul "cheii in broasca"), ambele parti bataioase, cum sa nu iasa chestii bune? Separat nu le mai merge la fel, dar vechile obiceiuri nu se uita si nu se schimba
    11 0
  • @ rayn
    tu ai dreptate dar nu in totalitate,atata timp cat regulamentul o permite de ce sa nu profiti?se investesc f multi bani in sportul asta si toate echipele cauta sa imbunatateasca ce pot,cum pot,pe unde pot,asa cum brown gp au gasit anul trecut o portita cu care si-au surclasat concurenta asa si ferrari au gasit o portita,corect e vb de un ''gentlemen's agreement'' si ei au fentat asta,dar daca nu era vorba despre ferrari si era sa zicem una dintre echipele noi,toata lumea avea sa aplaude si sa zica ca ce bine ca si ei devin mai competitivi,oricum eu unul nu ma imbat cu apa rece,sa ii vedem in regim de cursa cum se descurca nu in niste antrenamente
    10 2
  • completare :D
    nu vreau sa fiu rautacios dar haideti sa ne aducem aminte de ce a fost depunctata mclaren in 2007...ca tot vorbim de corectitudine,voturile pozitive sau negative nu ma impresioneaza,vreau si eu sa vad un fan mclaren care are puterea sa recunoasca ca ceea ce au facut ei a fost rusinos
    9 1
  • NeoGalaxy
    Eternal Ferrari Fan
    Fara rautate, dar Horner isi apara echipa. Regulamentul permite astfel de teste. Baietii de la Ferrari au fost destepti si si-au planuit bine treaba. Evident ca nu le convine multora dar a fost o strategie foarte buna. Comparatia directa este cu sistemul F-Duct. Si despre McLaren spuneau multi printre care si eu, ca este ilegal. Dar a fost regulamentar si toata lumea l-a copiat (poate nu toata lumea). Si F-Duct-ul este "discutabil în limita regulamentului, dar nu în spiritul acestuia" si totusi... fanilor McLaren nu le pasa de regulament dar laudau echipa McLaren pentru genialitatea solutiei. Evident, in Formula 1 nu sunt doar cativa baieti mai buni si restul amatori si fiecare contreaza cu solutiile pe care le cred ei potrivite.

    Personal cred ca este de aplaudat ce au facut baietii de la Ferrari, pentru ca era si timpul sa-si foloseasca materia cenusie. Toti fura dar destepti sunt cei care fura si folosesc eficient ceea ce fura. Bravo Ferrari!

    P.S. Si deflectorul celor de la Brawn GP a fost la limita regulamentului si totusi... erau multi fani care laudau genialitatea lui Ross Brawn pentru ca i-a fentat pe toti.

    Evident, nu este moral nici ca in 2009 a fost acceptat ca legal acel difuzor dublu, nici in 2010 acest F-Duct... dar cine sunt eu sa-i judec pe cei de la FIA?
    12 3
  • rayn380
    @me_najanaja
    Nu am zis ca nu este corecta miscarea celor de la Ferrari de a efectua spoturi publicitare cu monopostul actual....Este perfect legala aceasta miscare dpdv al regulamentului. Ceea ce nu mi se pare corect si mai ales celor care lupta in F1, nu a fost corect din partea celor de la Scuderia, ca "hop" tocmai cand au turnat un spot publicitar, tocmai atunci au si introdus si un update important care trebuia neaparat testat pentru a vedea daca va da rezultatele asteptate. Asta nu mi se pare corect, este chestie de "obraz" , sper sa intelegi esenta acestui gest. Repet, spotul publicitar este total legal, nu contest, toti au dreptul asta, dar sub acest spot, nu au fost fair-play si au testat componente noi. Evident ca si aici regulamentul este neclar, la fel ca si faza dintre Schumi si Alonso din MP al Monaco. Cu siguranta vor remedia si aceasta scapare, astfel incat sa nu mai aibe loc astfel de escapade....
    4 4
  • @rayn
    ai un + de la mine :D nimic nu este fair in sportul asta,toti fura,copiaza,inoveaza,atata timp cat regulamentul permite eu unul as aplauda indiferent daca mclaren sau redbull ar face acest lucru,sa nu mai zic de ferrari,bravo lor,credeti voi ca mclaren cand toarna reclame pt vodafone nu incearca nimic nou pe masina sau renault cand fac demonstratii de f1? va zic eu ca toti incearca sa introduca piese noi,nasol e ca in cazul celor de la ferrari ''piesa'' este vizibila si de aici ''scandalul'' daca ''piesa'' nu era vizibila nu era nici o problema pt ca nimeni nu o vedea :))
    7 0
  • F1
    Ferrari au facut ce au facut in limita regulamentului si nu mai trebuie sa comentam degeaba!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru