Red Bull îl acuză pe Alonso de implicare în controversa depăşirii lui Vettel

de Daniel Popescu
Luni, 03.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Helmut Marko susţine că Ferrari s-a implicat ofiical în controversa depăşirii lui Sebastian Vettel de la Interlagos la solicitarea lui Fernando Alonso, pentru că spaniolul "nu ştie să piardă".

Fernando Alonso a declarat la finalul săptămânii trecute că nu a fost interesat de controversa care a apărut după finalul sezonului cu privire la depăşirea efectuată de Sebastian Vettel asupra lui Jean-Eric Vergne la Marele Premiu al Braziliei.

Helmut Marko, consultantul celor de la Red Bull, afirmă însă că tocmai spaniolul a fost cel care a insistat pentru o clarificare a situaţie, argumentul austriacului fiind că rivalul lui Vettel la titlul mondial "nu ştie să piardă".

"Alonso pare să aibă probleme dacă nu câştigă. Când nu câştigă, dezvoltă abilitaţi politice incredibile", a declarat Marko în cadrul unui eveniment red Bull în Austria.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Marko anticipează că Ferrari va rămâne principala rivala a celor de la Red Bull în lupta pentru titlurile mondiale de anul viitor.

"Presupunem că vom avea un monopost competitiv.

De ce ar trebui să se schimbe lucrurile? Avem aceeaşi echipă. McLaren a fost slăbită semnificativ de plecarea lui Lewis Hamilton. În ciuda celor spuse de Niki Lauda, nu văd posibilitatea ca el să lupte pentru titlu (n.r - cu Mercedes). Iar asta înseamnă că rămânem doar cu Ferrari. Cu siguranţă vom avea din nou o luptă grea cu ei", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (13)

  • Domnu Mrko, daca nu era geniul de crush-uri (Grosjean) plangeati acum adica pe scurt ati avut noroc.
    28 24
  • daca si cu parca. daca nu abandonau vettel si multi mereu din fata lui alonso nici nu mai visa titlu. daca parca daca
    Da, alfonzo nu stie sa piarda. Cand l-a incurcat pe massa in 2008 in singapore a fost in regula din punctul lui de vedere; acum trage pe toti de maneca sa-i dea lui titlul totusi ca a descoperit el o mare eroare ...
    Asta nu mai ia vreun titlu vreodata. Massa a demonstrat pe final de campionat ca masina era buna dar alfonzo tragea de fapt echipa in jos. Deci poa sa fie masina, poa sa nu fie, alfonzo nu e in stare sa profite de echipa la care este. E un soi de mare speranta Alesi sau cam asa ceva cu care au tot visat titlul.
    23 16
  • Nea FGT daca nu statea Vettel la bere si carnati in prima parte a sezonului Ferrari erau la groapa de gunoi a istoriei in frunte cu Inima salbatica care sta pe carca lui Masa.
    17 18
  • GrosJan
    Marko, un individ lipsit de scrupule, personajul care are lacune majore cand e vorba de respect. Stie el sa piarda? Tocmai e si-a gasit sa vorbeasca? Nu prea...am vazut ce-a facut cum isi trateaza colaboratorii..incepand cu Webber si terminand cu Alguersuari.
    16 13
  • GrosJan
    ahaha, "Inima salbatica", ce sta pe carca lui massa....
    13 4
  • bbrunes
    Din cate imi amintesc, toata aceasta controversa a pornit de la declaratiile comisarilor de cursa. Faptul ca Ferrari a cerut sa fie clarificata in cele din urma, a fost din respect atat pentru ei, cat si pentru fani, caci cu totii dorim sa vedem o competitie corecta si nu ar fi deloc placut ca RBR si Vettel implicit sa fie favorizati de regulament.
    Alonso, daca n-ar fi stiut sa piarda, poate ca nu se mai afla in F1, dupa atatea titluri pierdute. L-a pierdut pe primul in 2012, pe al doilea in 2011 si putea foarte bine sa se dea batut, insa continua sa lupte si sa ofere spectacol, o va face si la anul, ceea ce nu poate decat sa ne bucure. Stim insa cat de frustrat era Vettel ori de cate ori lucrurile nu ieseau cum isi dorea el..asa ca..oare cine nu stie sa piarda aici?
    17 12
  • Marian
    Alonso stie sa piarda. A pierdut 9 ani din 11 de cand este in F1 (o eternitate daca vorbim in vieti de fluturi). S-a obisnuit saracul. Culmea e ca si rusoaica ii zice " mai repede".
    13 13
  • cate din titlurile falcosului au fost pe merit ? ala din 2006 a fost la pomana. cate pomeni sa i se faca. probabil inca una, cand o sa moara
    12 4
  • Alonso s-a cam invatat cu pomana si minciuna.Si la anu o sa cistige iar...
    11 4
  • GrosJan
    ehe, semne bune anul are ... s-au inmultit postacii care fac bascalie de Alonso. Partea foarte buna e ca se si pricep la asta. Sa mor de ras: "si rusoaica ii zice 'mai repede' " :))))))))))))))

    Da', sa vezi cand ii va zice: "Felipe is faster than you".
    10 2
  • Alonso e un plangacios. Dar face ce face, si castiga. Cei care nu-l inghit pe Alonso sa le dea Dumnezeu numai bine de sarbatori (Cancer, HIV) etc
    1 6
  • stefan
    red bull este protejata lui bernie ecclestone, sa vazut clar ca vettel a depasit ilegal, da asta este, anul trecut au concurat cu un monopost ilegal din cate stin (sau cum au zis ei la limita regulamentului), nu tin cu ferrari da parerea mea este ca alonso este cel mai bun bilot la ora actuala, impreuna cu hamilton..
    8 5
  • Nu pot sa cred cati prosti asi dau cu parerea cica Alonso de 9 ani pierde ancontinu pai cine a castigat ulimi 9 ani competitia cred ca si Alonso iar despre red bul ce sa mai zic sa vazut clar ca lumina zilei depasirea .aPROPO DECE NU SA SPUS NIMIC AN TIMPUL CURSEI SI SA FACEM UN EXERCITIU DACA ERA INVERS SA FI FOST VETTEL DEPASIT?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru