Red Bull îl compară pe Max Verstappen cu Ayrton Senna

de Daniel Popescu
Miercuri, 24.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Helmut Marko susţine că Max Verstappen, care va deveni anul viitor cel mai tânăr pilot din istoria Formulei 1, are calităţile triplului campion mondial Ayrton Senna.

Verstappen este un talent excepţional care vine numai o dată la câteva decenii. Nu trebuie să ne uităm la vârsta lui.

Helmut Marko
Consultant Red Bull
Max Verstappen a fost anunţat drept înlocuitorul lui Jean-Eric Vergne la Toro Rosso şi va deveni anul viitor cel mai tânăr pilot din istoria Formulei 1.

Membru în cadrul programului Red Bull Junior, olandezul este lăudat de Helmut Marko, consultantul Red Bull şi principalul responsabil de programul pentru tineri piloţi al austriecilor.

Întrebat care este pilotul cu care l-ar compara pe Verstappen, Marko a replicat: "Cel mai probabil cu Ayrton Senna. Verstappen este un talent excepţional care vine numai o dată la câteva decenii. Nu trebuie să ne uităm la vârsta lui. A vorbit cu oameni care sunt experţi în dezvoltarea tinerilor, iar ei au spus că are mintea unei persoane de 22 de ani, nu de 16. Iar în privinţa abilitaţilor sale la volan, concurează în curse de la patru ani, la mod profesionist.

Aşa că mă aştept să fie competitiv de la prima cursă".

O parte a presei internaţionale a criticat însă promovarea lui Verstappen, întrucât acesta are un singur sezon la activ în lumea monoposturilor. Marko insistă însă că decizia celor de la Red Bull este una corectă. "Nu jucăm la loterie, ştim ce facem. Iar succesul pe care l-am avut cu alţi piloţi demonstrează că avem dreptate", a adăugat el.

▶ Poveştile motorsportului: Ascensiunea lui Max Verstappen din karting în Formula 1 în numai doi ani

Via Formula1

Comentarii (6)

  • Articol despre Max Verstappen @ RedBull, poza cu Hamilton. Sunteti bine? :)
    9 1
  • C Long
    Eeehh.....hai sa nu exageram cat Senna :)
    15 2
  • Senna???
    Priviți aici ce a făcut Max Verstappen cu un Red Bull
    https://www.youtube.com/watch?v=8IDHbtFVfY4
    14 2
  • @Ion.Rusu
    cu un Toro Rosso
    8 1
  • Cine considera ca RBR face prostii cand aleg noile talente sa se gandeasca ca "juniorii" care au ajuns la echipa mare.

    Timpul va confirma sau nu. Oricum astfel de comparatii nu fac decat rau pilotului pe umerii caruia se pune presiune suplimentara.
    11 0
  • @Ion.Rusu

    intamplarea aia o sa-l faca mai puternic, a invatat ceva. Important este sa fie rapid si constant pe circuit. A dat-o in gard ... se mai intampla si atunci cand cunosti masina dapai atunci cand nici nu sti bine unde sunt pedalele. Se intampla si la case mai mari care aveau multe ore cu masina respectiva.

    http://www.youtube.com/watch?v=Iii-7zV5pzY

    uite, asta e la fel de proptita in gard.

    on: pilotii sunt unici. Max poate fi mai bun decat Senna. Ramane de vazut.
    5 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru