Red Bull, Lotus şi Mercedes trebuie să modifice monoposturile pentru China

de Daniel Popescu
Marti, 02.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull, Lotus şi Mercedes au fost informate de FIA că trebuie să schimbe designul splitterelor înaintea cursei de la Shanghai, potrivit presei italiene.

Publicaţia italiană Italiracing susţine că FIA este nemulţumită de designul splitterelor utilizate de Red Bull, Lotus şi Mercedes, trei dintre echipele de top ale Formulei 1.

Sursa citată afirmă că forul mondial consideră că soluţiile de design adoptate de cele trei echipe pentru aceasta componentă nu corespund regulamentului tehnic. Totuşi, niciuna dintre cele trei echipe nu a avut de suferit în mod direct din această cauză, întrucât forul mondial a preferat să le informeze să schimbe designul până la Marele Premiu al Chinei de la sfârşitul săptămânii viitoare.

FIA a luat această decizie la finalul inspecţiei tehnice de rutină care a avut loc la Sepang cu ocazia Marelui Premiu al Malaysiei, însă informaţiile nu au fost confirmate oficiale nici de forul mondial, nici de cele trei echipe implicate în această nouă controversă.

Via Italiaracing

Comentarii (8)

  • Tatuca todt si mamuca fia
    Cele trei echipe care stau in calea fericirii ferrari...
    Nu mai e rabdare sa o tot astepte pe ferrari sa iasa la liman singurica

    Dar tot degeaba ca le da Newey clasa la toti asa cum le si trebuie.
    30 22
  • mirel_f1
    Nu cred ca asta a fost o problema asa de mare,sau ca var fi ajutat cele 3 echipe de top sa termine cele 2 curse pe podium....
    21 1
  • voi nu vedeti ca in toate controversele aparute reb bull ii vedeta numa la furat se pricep
    11 9
  • @bleah,da-ti orgoliul la o parte, rationalizeaza si raspunde la intrebarea "daca Todt e tatal si FIA e mama echipei Ferrari, atunci de ce au distrus armele echipei (a interzis testele in timpul campionatului si a limitat suma investita).
    10 6
  • ca sa-l ajute pe Alonso sa iasa campion in 2005-2006 d-aia au taiat testele si investitia,ce-i asa greu?
    3 3
  • propun sa fie descalificate toate echipele sa castige ferrari,daca nu castiga ferrari nu e formula1:))))
    4 6
  • @alm De ce zici ca RBR fura? Formula 1 inseamna inovatie. Fiecare echipa de F1 incearca sa vina cu noi elemente, apoi vin cei de la FIA si spun daca e legal sau nu. Mai lasa ochelarii de cal deoparte si gandeste si singur
    6 2
  • Voi nu stiu cum santeti dar eu parca ma uit la un concurs de avioane ce zboara foarte jos.
    Aerodinamica are un rol prea mare in F1. FIA fiind federatie de automobilism se leaga de tot ce poate sa limiteze aerodinamica.
    S-a gandit cineva sa inghete, sau sa foloseasca o caroserie unica, de exemplu furnizata de DALLARA si sa dea liber la mecanica?
    Oare nu ar fi mai automobilistic ?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru