Red Bull neagă ipoteza de a utiliza motoare Honda din 2016

de Daniel Popescu
Joi, 06.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing a negat informaţiile apărute în presa internaţională potrivit cărora ar putea utiliza motoare Honda începând din sezonul 2016.

Esential 2016 este anul in care expira actualul parteneriat intre red Bull Racing si Renault
Numeroasele probleme pe care le întâmpină Red Bull Racing cu noile motoare furnizate de Renault pentru sezonul 2014 au condus inevitabil la apariţia unor informaţii cu privire la o posibilă întrerupere prematură a colaborării.

Actualul parteneriat dintre cele două părţi a fost semnat spre finalul anului 2011 şi urmează să expire la sfârşitul sezonului 2016, însă presa internaţională susţine că cvadrupla campioana mondială analizează deja posibilitatea de a utiliza motoare Honda începând din 2016.

Ipoteza a fost însă negată de Christian Horner, şeful Red Bull Racing, care afirmă că echipa îşi va respecta actualul acord cu Renault. "Încă există o mare încredere (n.r - între Red Bull şi Renault). Cu siguranţă nu ne gândim să renunţăm la actuala înţelegere pe care o avem", a declarat britanicul în vârstă de 40 de ani pentru publicaţia Daily Telegraph.

Cu siguranţă nu ne gândim să renunţăm la actuala înţelegere pe care o avem.

Christian Horner
Sef Red Bull
Honda ar reprezenta singura opţiune viabilă pentru Red Bull Racing în cazul schimbării furnizorului de motoare, întrucât este greu de crezut că Ferrari sau Mercedes ar accepta să ofere unităţi pentru un rival atât de puternic.

Pe de altă parte, Red Bull ar prefera să vadă iniţial performanţele motorului Honda pe monopostul McLaren în 2015 înainte de a lua decizia de nu prelungi actualul acord cu Renault.

Red Bull Racing a devenit practic echipa de uzină a celor de la Renault după ce constructorul francez a renunţat la echipa de la Enstone, care între timp şi-a schimbat numele în Lotus.

Via Daily Telegraph

Comentarii (3)

  • daci76
    Motorul Honda este doar pt McLaren sau pt Lotus.
    5 3
  • In F1 dicteaza banul. Daca Red Bull plateste, va primi motoare Honda.
    La fel de adevarat este ca daca Renault nu vor reusi perfomante in urmatoarele 2 sezoane, Red Bull va renunta la ei, fara scrupule.
    7 0
  • cred ca ei deja se gandesc pentru anul viitor,probabil revenirea la Mercedes
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru