Red Bull nu a semnat inca contractul cu Renault

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 02.12.2009
Red Bull a confirmat ca nu are inca un contract cu Renault pentru furnizarea motoarelor in sezonul 2010, motivul fiind reprezentat de incertitudinile legate de egalitatea unitatilor.

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a publicat luni seara lista provizorie a echipelor participante in sezonul 2010, iar Renault a fost trecuta drept furnizorul de motoare al echipei Red Bull Racing.

Desi acest lucru parea sa confirme prelungirea contractului dintre cele doua parti, echipa austriaca a dezvaluit ca a listat Renault ca furnizor de motoare doar pentru ca a fost obligata de forul mondial sa faca acest lucru, chiar daca nu exista inca o intelegere scrisa.

"Nu as citi prea mult in lista provizorie. Conform regulamentului, am fost obligati sa punem un motor. Dar avem permisiunea de a schimba motorul in orice moment pana la prima cursa. In acest moment, cel mai probabil anul viitor vom avea un motor Renault, dar nu avem inca confirmarea Renault. A trebuit sa punem un motor pe lista, iar aceasta este alegerea logica pana acum", a declarat Christian Horner, seful echipei Red Bull Racing.

Britanicul a dezvaluit ca principalul motiv pentru care Renault intarzie semnarea contractului cu Red Bull este reprezentat de incertidinile in privinta egalitatii dintre motoare.

Motorul furnizat de Mercedes este considerat cel mai puternic din Formula 1, iar FIA a sustinut recent ca va permite egalizarea unitatilor numai daca germanii vor reduce performanta acestuia.

"Renault sunt ingrijorati in privinta egalitatii motoarelor, iar pana cand regulamentul va fi clar inteleg de ce exista o ezitare din partea lor. Cred ca totul depinde de regulamentul motoarelor in privinta egalitatii. Echipele au decis ca motorul nu ar trebui sa fie un diferentiator de performanta in conditiile "inghetarii" dezvoltarii acestora. Cred ca este vital sa gasim o solutie", a mai precizat el.

In ciuda incertitudinilor legate de prelungirea acordului cu Renault, Red Bull Racing sustine ca nu intentioneaza sa utilizeze motoare Cosworth in sezonul viitor, chiar daca varianta Mercedes a fost blocata anterior de McLaren.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru